Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

"Καμία κόντρα με την ΕΠΟ ο Ηρακλής"!

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Γιάννης Τάκης υπογράμμισε πως ουδέποτε υπήρχε κόντρα με την ΕΠΟ και ότι αυτό δημιουργήθηκε για τις αποφάσεις που πάρθηκαν εις βάρος των κυανόλευκων...
"Καμία κόντρα με την ΕΠΟ ο Ηρακλής"!
Αναλυτικά όσα δήλωσε στο "Αθλητικό Metropolis":
Για το αν υπάρχει κόντρα με την ΕΠΟ:«Έχει βγει η φήμη ότι ο Ηρακλής ενοχλεί την ΕΠΟ και ότι υπάρχει βεντέτα από πλευράς ΕΠΟ προς τον Ηρακλή. Αυτή η βεντέτα που λένε όλοι δεν υπάρχει, αλλά ούτε και ο Πιλάβιος έχει προσωπική κόντρα με μένα. Ούτως ή άλλως πέρσι είχαμε τη μεγαλύτερη μείωση σε πρόστιμα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ομάδες. Φιλοξενήσαμε 16 ομάδες της Σούπερ Λίγκας σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα και κανένας δεν παραπονέθηκε ποτέ για το οτιδήποτε.
Ο Ηρακλής τιμωρήθηκε από μια παράνομη επιτροπή που δεν έχουμε μάθει μέχρι σήμερα τι έχει απογίνει και από ένα παράνομο δικαστήριο. Ο Πιλάβιος δεν έχει κάτι μαζί μου, απλώς αυτή η καραμέλα καλύπτει όλα τα εγκλήματα της ΕΠΟ κατά της ομάδας. Είναι η τελευταία δικαιολογία της ΕΠΟ ότι παρουσίασα απαξιωτική συμπεριφορά προς το μέρος της και είναι μια πάρα πολύ καλή δικαιολογία για αυτά που έκαναν. Η ΕΠΟ δεν ακούστηκε για 20 μέρες και ξαφνικά έβγαλε μια φωτοτυπία με την οποία έπεσε ο Ηρακλής».
Για το λόγο που δεν έκανε μήνυση κατά του Πιλάβιου για δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων της ΠΑΕ:«Δεν θέλω να αναφερθούμε σε αυτό το γεγονός γιατί ξέρουμε ότι έγινε μία συζήτηση κάποια στιγμή με ανθρώπους της ομάδας και τον Πιλάβιο για να αποχωρήσω και η ομάδα ως αντάλλαγμα να ορθοποδήσει. Έτσι έκανα πίσω. Αναγκάστηκα να κάνω αυτό που ήθελε ο Πιλάβιος. Έχω ταλαιπωρηθεί πολύ σε προσωπικό επίπεδο».
Για το αν θα είναι μάρτυρας στο CAS:«Έχω καλεστεί ως μάρτυρας της υπόθεσης στο CAS και καλά θα κάνει ο Ηρακλής να μην αποσυρθεί μέχρι να βρει το δίκιο του».
Για το λόγο για τον οποίο βγήκε προς τα έξω ότι έχει κακές σχέσεις με τον Πιλάβιο:«Ξαφνικά επειδή η ΕΠΟ αντιλήφθηκε το λάθος με τον Ηρακλή για να αποφύγει τη λαϊκή κατακραυγή, εφευρέθηκε η καραμέλα της βεντέτας με σκοπό ο Ηρακλής να κάνει πίσω».
Για το λόγο που δεν έγινε η αύξηση κεφαλαίου που απαιτούνταν:«Αν διαβάσετε το σκεπτικό γιατί δεν πήρε άδεια δεν θα καταλάβετε ποια είναι η αιτιολόγηση. Ήμασταν λίγες μέρες πριν την έγκριση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, όμως πήγαμε σε μια επιτροπή (σ.σ. δευτεροβάθμια) που είχε παράνομη σύνθεση, κάτι που μάθαμε στη συνέχεια ότι συνέβη και με την πρωτοβάθμια επιτροπή. Η κατηγορία ήταν για έλλειψη καθαρής θέσης. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει το λόγο για τον οποίο δεν έδωσαν αδειοδότηση. Δεν εντυπωσιάζει το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε ακόμη αν το Διαιτητικό Δικαστήριο έχει χαρακτήρα τρίτου βαθμού ή όχι»;
Για το αν άφησε χρέη η διοίκηση την περίοδο που ήταν ο ίδιος πρόεδρος:«Ο Ηρακλής το Μάιο για να τακτοποιήσει το θέμα της περσινής αδειοδότησης αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει χρήματα που ήταν για την επόμενη χρονιά προκειμένου να πάρει άδεια. Από κει και πέρα η διοίκηση πέρσι πλήρωσε και οφειλόμενα σε παίκτες όπως ο Μπούρμπος ή ο Μιλάνο για να μην κινδυνεύσει με αφαίρεση βαθμών. Το ποσό για οφειλόμενα σε ποδοσφαιριστές ανέρχονταν γύρω στα 1.315.000. Αυτό βαραίνει τη διοίκηση Πρωτοδικείου. Όμως εγώ εξηγώ πως δημιουργήθηκαν τα χρέη».
Για το αν υπάρχουν ανεκπλήρωτες οφειλές στην Εφορία:«Η τελευταία οφειλή κατατέθηκε στην Εφορία στις 25 Μαΐου. Υπόλοιπα όμως σε μια χρονιά κρίσης είναι φυσικό να υπάρχουν χωρίς να έχουν εξοφληθεί. Ήταν αδύνατο να καλύψουμε όλες τις εκκρεμότητες».
Για τις οφειλές στην ΕΠΟ: «Ο Ηρακλής τα τρία χρόνια πριν τη διοίκηση Πρωτοδικείου χρωστούσε 750.000 ευρώ στην ΕΠΟ και με την περσινή διοίκηση κατέθεσε στην ΕΠΟ 500.000 ευρώ».
Για τον Σαμαβάρι:«Ο κ. Σαμαβάρι είχε εκκρεμότητες με το ελληνικό δημόσιο και δεν ξέρω που βρίσκεται, αφού δεν έχω επικοινωνία μαζί του. Για το τι θα γίνει με την υπόθεσή του θα το κρίνει η δικαιοσύνη».
Για το μαγικό… χέρι που επικαλέστηκε ότι έβαλε την πλαστή ενημερότητα στο φάκελο του Ηρακλή:«Δεν ήταν από την πλευρά του Ηρακλή, ήταν από την πλευρά της ΕΠΟ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η ΕΠΟ δεν έκανε και έναν έλεγχο τον Αύγουστο όταν είχαν γίνει και οι μεταγραφές. Την αβλεψία της ΕΠΟ την πλήρωσε ο Ηρακλής. Το ποιος ευθύνεται συγκεκριμένα για την πλαστή ενημερότητα δεν το ξέρω, αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Όσο για τον κ. Καραγκιόζη που απολύθηκε από την ΕΠΟ δεν τον γνωρίζω».
Για το αν υπήρχε γνήσια ασφαλιστική ενημερότητα:« Γνήσια ασφαλιστική ενημερότητα την περίοδο που βγήκε προς τα έξω το έγγραφο με τη πλαστή δεν υπήρχε. Το νούμερο των χρημάτων που χρειαζόμασταν εκείνο το διάστημα ήταν 60.000- 70.000 ευρώ».
Για το πως έγιναν μεταγραφές χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα: Υπήρξε μια συζήτηση με την ΕΠΟ τον Ιανουάριο και μας έδωσαν την έγκρισή τους, καθώς έβλεπαν πως ήμασταν τυπικοί στις υποχρεώσεις μας, Συγκεκριμένα μίλησα με τον κ. Παυσανία Παπανικολάου. Γενικά είχαμε μια άριστη συνεργασία με την ΕΠΟ. Πληρώναμε κανονικά όλες τις τακτικές μας υποχρεώσεις όταν έπρεπε. Τον Ιανουάριο κρίθηκε από τον προπονητή της ομάδας σκόπιμο να προχωρήσουμε σε μεταγραφές».
Για το ποιο ήταν το μεγαλύτερο λάθος του:«Το μεγαλύτερο λάθος που έκανα ήταν ότι δεν αντιλήφθηκα έγκαιρα το πόσο αδυσώπητο ήταν το απέναντι τοπίο».
Για τον λόγο που ψήφισε υπέρ του Βαγγέλη Μαρινάκη στις εκλογές της Σουπερ Λιγκ:«Ο Ηρακλής δεν ήταν ποτέ ενταγμένος σε κάποιο άρμα. Κόντρα στις θεωρητικά μεγάλες ομάδες κέρδισε 15 βαθμούς πέρσι, ενώ αν ήταν σε κάποιο άρμα δεν θα κινδύνευε. Τον κ. Μαρινάκη τον ψήφισα γιατί υπήρχε αδιέξοδο όσον αφορά το θέμα του προέδρου της Λίγκας. Όσον αφορά τις υπόλοιπες ψηφοφορίες κοίταξα να δω τι συμφέρει τον Ηρακλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: