Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ας τους χαρούμε, όσο τους έχουμε...!

Πολλοί Ελληνες μπασκετμπολίστες έφυγαν για άλλες πολιτείες - ο καθένας για διαφορετικούς λόγους - όμως οι καλύτεροι έμειναν στην Ελλάδα. Και όσο είναι εδώ και παίζουν στις ομάδες μας, μπορούμε να καμαρώνουμε και να χαιρόμαστε εις διπλούν... Σχολιάζει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.
Ας τους χαρούμε, όσο τους έχουμε...
Γιατί δεν μπορεί να μην καμαρώνουμε για όλους όσοι αγωνίζονται στο εξωτερικό, αλλά είναι κάτι διαφορετικό όταν τους βλέπουμε να παίζουν για την Ελλάδα ή για τις ελληνικές ομάδες. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Βασίλης Σπανούλης υπενθύμισαν σε όλους ότι αυτή η χώρα διαθέτει κορυφαίους μπασκετμπολίστες και παρά την κρίση, οι δύο καλύτεροι έμειναν εδώ, για να οδηγήσουν τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.
Την ίδια ώρα ο Σχορτσανίτης έκανε ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα, ο Φώτσης το πάλεψε για το διπλό στο Τελ Αβίβ, αλλά κι αυτός και ο Μπουρούσης έχουν πέσει πάνω στον Γκαλινάρι, που στο μάθημα της πάσας, προφανώς άκουσε... πάστα. Βασιλειάδης, Μαυροειδής και Κατσικάρης έπεσαν πάνω στον Σπανούλη αυτή την Τετάρτη, όμως πριν από μία εβδομάδα είχαν λώβει τη Βιτόρια, με ηγέτη τον Βασιλειάδη. Ο Ζήσης έχασε με τη Σιένα αλλά αυτό δεν λέει τίποτα, ο δε Σφαιρόπουλος, στο πλάι του Γιόνας Καζλάουσκας στην ΤΣΣΚΑ, αγνοεί τη λέξη ήττα.
Δυστυχώς η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τέτοιοι που πολλοί εξαιρετικοί Ελληνες αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν. Είχε συμβεί και μετά το 2002 κάτι αντίστοιχο, αλλά κάποια στιγμή όλοι τους γύρισαν πίσω. Αυτό θα συμβεί και στην προκειμένη περίπτωση. Χρειάζεται υπομονή, μέχρι οι ελληνικές ομάδες να βρουν τις ισορροπίες τους στο οικονομικό κομμάτι. Αλλά όσο κι αν έχουν αποδυναμωθεί ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, παραμένουν ψηλά. Ειδικά ο Παναθηναϊκός, που βρίσκεται - έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα - ένα επίπεδο πάνω από τον αιώνιο αντίπαλο. Και ο Διαμαντίδης με τον Σπανούλη έκαναν την μπασκετική Ευρώπη να στρέψει το βλέμμα της προς την μεριά μας. Η δε... Διαμαντιάδα κάνει ρεκόρ σε κτυπήματα στο βίντεο που έχει ανεβάσει η Ευρωλίγκα. Τέτοιες φάσεις, θυμίζουν ότι το μπάσκετ είναι το πιο όμορφο άθλημα... Το πιο συναρπαστικό. Από την άλλη, το one man show του Σπανούλη βάζει σε σκέψεις. Μήπως το μπάσκετ δεν είναι τόσο ομαδικό άθλημα τελικά;
Οπως και να έχει, η εμφάνιση των δύο σπουδαίων παικτών, μας έκανε να θυμηθούμε μια ατάκα που είχε πει τον περασμένο Μάιο ο Θοδωρής Παπαλουκάς: "Χαρείτε το, όσο το έχετε, γιατί έρχονται δύσκολες μέρες". Ο ίδιος έφυγε, όπως και άλλοι πολλοί, αλλά υπάρχουν μπασκετικές βραδιές που το χαιρόμαστε. Οπως την Τετάρτη και την Πέμπτη.
ΥΓ: Τα ονόματα του Καλντερόν και του Χιλ ακούγονται όλο και περισσότερο για τον Ολυμπιακό. Υπάρχει μπόλικο παρασκήνιο στην υπόθεση, αλλά ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο. Ούτε καν το ότι θα γίνει μεταγραφή.
ΥΓ1: Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να διαπράξει έγκλημα. Να αφήσει τον Σλούκα να φύγει! Ο Ιβκοβιτς δεν τον πιστεύει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ πρέπει να φύγει, στα 21 του χρόνια. Οχι τίποτα άλλο, θα φύγει και από την Ελλάδα. Ο Σλούκας, ο Καλάθης, ο Παπανικολάου, ο Κουφός, ο Μάντζαρης, ο Κατσίβελης είναι παιδιά που μπορεί να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τον Διαμαντίδη, τον Σπανούλη, τον Παπαλουκά, τον Μπουρούση, τον Σόφο, τον Φώτση. Ε, δεν πρέπει να φεύγουν κιόλας από μικροί.
ΠΗΓΗ: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: