Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Αγαπούλα, πες τους να τελειώνουνε!!

Ο Χρήστος Μουτσάκης εξηγεί γιατί αργεί η υπόθεση απόκτησης του ΑΦΜ στον Ηρακλή.
Αγαπούλα, πες τους να τελειώνουνε
Ο Ηρακλής θέλει ΑΦΜ για να παίξει στη Football League, η Αναγέννηση Επανομής είναι πρόθυμη να παραχωρήσει τα φορολογικά της στοιχεία, αλλά ο «Γηραιός» ακόμα παίζει στη Δ΄ Εθνική. Σε ποιον να το πεις και να το πιστέψει!

Οποιαδήποτε άλλη ομάδα βρισκόταν στη θέση του Ηρακλή θα είχε τελειώσει τη δουλειά σε μερικές μέρες, αν όχι ώρες και ήδη θα αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία. Στον Ηρακλή η υπόθεση του ΑΦΜ κρατάει εδώ και 30 μέρες και κανείς δεν είναι σίγουρος πότε θα τελειώσει. Ισως ούτε οι άνθρωποι που διαχειρίζονται την τύχη του και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό.

Η ιστορία του ΑΦΜ έχει αποκτήσει μια παραξενιά επειδή το παιχνίδι παίζεται πλέον ανοιχτά. Το γεγονός ότι το άνοιξε η άλλη πλευρά θα περίμενε κανείς να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα, αλλά αυτά έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε αλλού, όχι στον Ηρακλή.

Ο πρόεδρος της Επανομής, Μιχάλης Μπαλασάς, το είπε ξεκάθαρα. «Είμαι έτοιμος να το συζητήσουμε και να προχωρήσουμε». Το είπε στην «ομάδα» Ξενίδη, το είπε και στη δημόσια τοποθέτησή του. Τι άλλο θα έπρεπε να πει δηλαδή να πει ο πρόεδρος της Επανομής, για να καταλάβουμε ότι από την πλευρά της η Επανομή είναι έτοιμη και περιμένει τον Ηρακλή; «Ανοίξαμε και σας περιμένουμε;». Αρκεί το πρώτο.

Στον Ηρακλή προσποιούνται ότι απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί για να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από το «παιχνίδι διαπραγμάτευσης» που επιχειρείται να παιχθεί και τα δεδομένα συγκεκριμένα. Ο πρόεδρος της Επανομής ζητά κάποια χρήματα, τα οποία μπορεί να ανταποκρίνονται στην οικονομική ζημία που υπέστη ο ίδιος για να συντηρεί την Επανομή. Μπορεί και όχι. Δεν είναι ζητούμενο ο λόγος για τον οποίο ζητά αυτά τα χρήματα για να προχωρήσει η συναλλαγή. Από ΄κει και πέρα, απαιτείται κάποιο ποσό για την τροποποίηση του ΤΑΠ σε ΠΑΕ και τέλος η κάλυψη του κόστους για τα συμβόλαια των παικτών και τα λειτουργικά έξοδα, με αναδρομική ημερομηνία κυρίως για τους παίκτες που είναι πίσω στις πληρωμές.

Το ακριβές ποσό που ζητά η Επανομή και αυτό που δίνει ο Ηρακλής το γνωρίζουν μόνο οι συναλλασσόμενοι. Η εξαγορά του ΑΦΜ μαζί με την τροποποίηση του ΤΑΠ σε ΠΑΕ, ωστόσο, δεν πρέπει να ξεπερνά τα 500.000 ευρώ. Ποσό που δεν είναι εξωφρενικό σε σχέση με αυτό το οποίο παρέχει στον Ηρακλή.

Η «ομάδα» Ξενίδη είχε αφήσει εδώ και μέρες να εννοηθεί ότι βρήκε τον άνθρωπο που θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά του ΑΦΜ από τη στιγμή που δεν μπορούσε να το κάνει η ίδια. Οπότε δημιουργήθηκε η βεβαιότητα ότι άμεσα μπαίνει τέλος στον εξευτελισμό της Δ΄ Εθνικής. Δεν το είδαμε. Ο ιστορικός Ηρακλής την Κυριακή παίζει με τον Αχιλλέα Τριανδρίας. Κατάντια…

Η γραμμή του «να μην βγαίνει τίποτα προς τα έξω για να μην κάνει κακό στην ομάδα», που αρχίζω να ακούω πάλι (το άκουγα με το Ρέμο και τον Τάκη), είναι το πιο σαθρό επιχειρήματα, το οποίο σαφώς και δεν εξυπηρετεί τις ομάδες, αλλά καλύπτει τους μεγαλομετόχους, τους προέδρους και τους διαχειριστές τους. Ανάλογα η σιγή ιχθύος καλύπτει τις περισσότερες φορές κάποιον που δεν είναι αποτελεσματικός.

Η «ομάδα» Ξενίδη οφείλει, πρώτα στον ίδιο της τον εαυτό, να τελειώσει εδώ και τώρα αυτό που έπρεπε να είχε τελειώσει από χθες. Δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος που να δικαιολογεί την παραμονή του Ηρακλή για μια ακόμη μέρα στο περιφερειακό πρωτάθλημα. Τελειώστε το και απολαύστε το χειροκρότημα του κόσμου...
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: