Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Αυτός o παίκτης ο μικρός, ο μέγας!!

Το μπόι του και το σουλούπι του γενικά προσφέρονται για πλάκα. Το παιδικό του πρόσωπο δεν σου γεμίζει το μάτι. Γράφει ο Άγγελος Μενδρινός.
Αυτός o παίκτης ο μικρός, ο μέγας!
Κι όμως αυτός ο πιτσιρικάς των 21 χρόνων, με το 1μ65 σε ύψος όταν μπαίνει στο γήπεδο μετατρέπεται από άκακο… γατάκι σε φοβερό εκτελεστή. Στο Βελοντρόμ κατάφερε αυτό που δεν κατάφερε τόσες φορές ο Κέβιν Μιραλάς κι ο Ράφικ Τζιμπούρ. Τα… θηρία του Ολυμπιακού.
Μπήκε, δέχτηκε τη μπάλα από τον Γέστε κι επεχείρησε το σουτ από δύσκολη θέση. Ο Ματαντά είτε δεν περίμενε τόσο θράσος από το μικρό η υπολόγισε λάθος τη πορεία της μπάλας. Πρόβλημα δικό του και της Μαρσέιγ φυσικά. Το τόπι αναπαύτηκε στα δίχτυα κι ο μικρός που προσπαθεί να αποδείξει στον Βαλβέρδε ότι κι αυτός αξίζει μια θέση στην ενδεκάδα, φούσκωσε από περηφάνεια!
Ο Φετφατζίδης ήταν η ελληνική απάντηση στα σχόλια που είχαν αρχίσει οι Γάλλοι για τον Μιραλάς. Είναι γνωστή η αντιπάθεια των συμπατριωτών του Σαρκοζί για τους συμπατριώτες του Τεν Τεν. Ακόμη κι οι πατάτες που τρώνε τους ενοχλούν.
Στη μακρά λίστα Βελγικών ανεκδότων οι Γάλλοι κι ιδιαίτερα οι οπαδοί της Μαρσέιγ θα είχαν να λένε και για τις ευκαιρίες που έχασε ο Κέβιν Μιραλάς.
Και δεν τους είναι άγνωστος. Για έξι ολόκληρα χρόνια έπαιζε στο Σαμπιονά. Όμως η Γαλλία δεν του πάει. Τουλάχιστον στο σκοράρισμα. Σε 129 αγώνες πρωταθλήματος σε έξι ολόκληρα χρόνια έχει πετύχει 13 όλα κι όλα γκολ, τα δέκα με τη Λιλ και τα άλλα τρία με τη Σεντ Ετιέν. Πώς να αλλάξει την παράδοση;
Ο Μιραλάς έχανε κι έχανε κι έχανε. Λίγο ακόμα και θα έριχνε από τον κατάλογο των κορυφαίων τερματοφυλάκων ο Μανταντού όλους τους μεγάλους πορτιέρο της εποχής μας, Δεν τον πήγαινε το ματς τον Βέλγο. Τουλάχιστον στο σκοράρισμα.
Κι εκεί που οι περισσότεροι από τους συμπαίκτες του έδειξαν να το παίρνουν απόφαση ήρθαν οι ενισχύσεις από τον πάγκο. Ούτε ο Γέστε ξεκίνησε τον αγώνα, ούτε φυσικά ο σκόρερ Φετφατζίδης. Μόνο με άγνοια κινδύνου θα μπορούσε να σκοράρει ο Ολυμπιακός. Κι αυτή η άγνοια δεν ήρθε από τις παλιές καραβάνες, αλλά από τον πτσιρικά!
Αυτό το 1-0 εκτός ότι κρατά τον Ολυμπιακό σε τροχιά συνέχισης της ευρωπαϊκής του πορείας ακόμα και στο χαμηλότερο επίπεδο του Europa League, αλλά και είναι μια ακόμα απόδειξη του «ο επιμένων νικά». Γιατί οποιαδήποτε άλλη ομάδα, ίσως και κάποιος άλλους προπονητής θα ζητούσε «άμυνα μπετόν» για να πάρει την ισοπαλία. «Δεν γ… αφού δεν καταφέρνω να πάρω το ματσάκι, ας πάρω τουλάχιστον το Χ» θα σκεφτόταν ο προπονητής στη θέση του Βαλβέρδε. ‘Όμως εκεί μίλησε το DNA. Ένας Βάσκος δεν συμβιβάζεται. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται απλά για ένα ποδοσφαιρικό ματς.
Ο Ολυμπιακός έφυγε με το «Χ» από το Βελοντρόμ και τώρα κάποιοι από τους παίκτες του θα κατάλαβαν ότι «ο επιμένων νικά».
ΥΓ: Στο 1μ51 ήταν το ύψος του Γιάννη Φετφατζίδη. Κι η συμφωνία με τη πρώην ομάδα του ήταν: «Πάρτε τον και ψηλώστε τον όπως το Μέσι!» Με τις αυξητικές ορμόνες ο μικρός ψήλωσε κι έφθασε το 1μ65. Όπως ο Μέσι καλή ώρα!
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: