Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Οι... "άχρηστοι" της Λευκωσίας!!

Η μπάλα είναι δύσκολη, γιατί είναι ακραία απλή! Oσο απλό είναι να δώσεις μια μπαλιά στα πέντε μέτρα. Γράφει ο Στράτος Σεφτελής.
Την κάνουν δύσκολη όσοι προσπαθούν να τη μετατρέψουν σε επιστήμη. Σεβασμό στην απλότητά του θέλει αυτό το παιχνίδι για να σε ανταμείψει. Απλές κινήσεις, σύμφωνα με την ποδοσφαιρική λογική. Αυτό ακριβώς έκανε ο ΑΠΟΕΛ. Και έτσι κατάφερε να γίνει η πρώτη κυπριακή ομάδα που περνάει στις «16» του Τσάμπιονς Λιγκ! Αήττητη μέχρι στιγμής!
Παρουσιάζοντας ποδόσφαιρο υψηλών προδιαγραφών. Ενα κράμα παιχταράδων που ανακάλυψε μετά από ουσιώδες «σκάουτινγκ» και των «αχρήστων» από το ελληνικό πρωτάθλημα. Στην Κύπρο, βέβαια, αυτοί οι «άχρηστοι» και αποβεβλημένοι από το θλιβερό πρωτάθλημά μας απέδειξαν πανηγυρικά ότι είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμοι.
Από τον «πρωτομάστορα» αυτής της ομαδάρας Γιοβάνοβιτς, που δεν θα ξεχάσει ποτέ τον τρόπο με τον οποίο τον έδιωξε ο Ηρακλής για να του φορτώσει όλα τα στραβά, αν και τον έσωσε δύο φορές από τον υποβιβασμό. Μέχρι τον Χιώτη, τον τερματοφύλακα που έβγαλε άχρηστο ο «ηλεκτρολόγος» Φερέρ για να ξεχειμωνιάσει η ΑΕΚ με αυτό το απίστευτο «παλτό» από τη Βραζιλία, τον Μορέτο! Αλλά και τον Μαντούκα και τόσους άλλους.
Οι Ελληνες της Λευκωσίας, όπως με καμάρι έβαλαν στα αρχικά της ομάδας τους οι ιδρυτές του «θρύλου» της Λευκωσίας, διακατέχονται από σοβαρότητα. Και επιβραβεύονται. Σε αντίθεση με τους Ελληνες της Ελλάδας... Που ξεχνούν πόσο απλά είναι τα πράγματα στην μπάλα.
Πηγή: Εθνοσπόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: