Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Σε τραγική κατάσταση και το ποδόσφαιρο!!

ΤΟ σλόγκαν τώρα με την κρίση λέει ότι η αγορά έχει κάτσει επειδή ο κόσμος δεν έχει ψυχολογία. Τρίχες κατσαρές. Λεφτά δεν έχει ο κόσμος. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Σε τραγική κατάσταση και το ποδόσφαιρο
Αμα η τσέπη είναι γεμάτη, σου λέω εγώ πώς φτιάχνει η ψυχολογία. Για να τα λέμε όλα βέβαια, παίζει και η ψυχολογία το ρόλο της. Σε περιορισμένη κλίμακα όμως και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Κάποιος που βγάζει ακόμα καλά λεφτά δηλαδή, αλλά έχει ταυτόχρονα και προβλήματα. Ή βλέπει τη γενικότερη κατάσταση και υπολογίζει ή ακόμα και φοβάται ότι αύριο είναι πιθανό να έρθει κι η σειρά του. Αυτό πράγματι τον κάνει σφιχτό. Σε συγκεκριμένα πράγματα όμως. Δεν θα έχει δηλαδή την ψυχολογία και τη διάθεση να βγει έξω να διασκεδάσει. Στο σούπερ μάρκετ όμως δεν θα κάνει οικονομία.
Ενδεχόμενα δεν θα πάει για ψώνια στις γιορτές. Ενας που έχει όμως και είναι σε ηλικία των 50+ έχει τόσα ρούχα στην ντουλάπα του που ακόμα και μέχρι να πεθάνει αν δεν πάρει καινούργια τον φτάνουνε. Την αγορά όμως την κινούν οι λίγοι που έχουνε πολλά λεφτά. Την κινούν οι πολλοί που μέχρι πρότινος είχανε λίγα, αλλά τώρα βάζουν το χέρι στην τσέπη και πιάνουνε το παπούτσι. Οταν έχει πέσει ο τζίρος μέχρι και στα φαρμακεία, για ποια ψυχολογία μιλάμε; Ορισμένοι κλάδοι μάλιστα έχουνε πεθάνει οριστικά και αμετάκλητα. Οπως τα ρούχα που λέγαμε, τα είδη δώρων, τα χρυσαφικά. Τα λοίσθια πνέει η διασκέδαση. Ενα Σάββατο βγαίνει ο κόσμος πλέον και αν.
Σημεία των καιρών, χωρίς κανένας να μπορεί να προβλέψει πού θα φτάσει η κατηφόρα. Πόσα μαγαζιά θα κλείσουν ακόμα και πόσες οικογενειακές επιχειρήσεις θα τις φάει το μαύρο σκοτάδι. Η Ελλάδα ήταν η κατεξοχήν χώρα των μικρομεσαίων. Είτε με τη δουλειά τους και την εργατικότητά τους είτε με τις κομπίνες τους και τη φοροδιαφυγή τους. Τώρα πλέον μεσαία τάξη τέλος. Ολοι στο μεροκάματο κι όταν και αν το βρούνε κι αυτό. Και εξίσου σε τραγική κατάσταση όσοι είχαν εισοδήματα από νοίκια. Εκεί που τα μπερντέ πέφτανε κάθε πρώτη του μήνα βρέξει χιονίσει, όσοι έχουνε μαγαζιά κάνουνε τάματα στην Παναγιά της Τήνου (φωτό) να βρούνε ενοικιαστές. Και δεν θα μπορούσε ν' αποτελέσει εξαίρεση το ποδόσφαιρο. Με την μπάλα να συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία της διασκέδασης που λέγαμε. Δεν είναι ψωμί το ποδόσφαιρο. Δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης. Καυλάντισμα είναι.
Στο μέτριο θέαμα προστέθηκε και η κακή ψυχολογία
Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ λοιπόν στην προκειμένη περίπτωση παίζει πράγματι σημαντικό ρόλο. Και εις διπλούν μάλιστα. Και σε ό,τι έχει να κάνει με την ομάδα σου αλλά και με το πορτοφόλι σου. Ούτε τέσσερις χιλιάδες εισιτήρια δεν έκανε την Τετάρτη η ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό.
Με τι κουράγιο να ξεκινήσει ο άλλος να πάει στο ΟΑΚΑ; Να δει τι; Τον Δέλλα (φωτό) και τον Λυμπερόπουλο λίγο πριν από την απόσυρση; Με ποια ελπίδα και ποια προοπτική; Οι οπαδοί στην Ελλάδα όταν δεν υπάρχουνε στόχοι κάθονται σπίτια τους. Κι όταν δεν υπάρχουνε φίλαθλοι, ποιος να πάει στο γήπεδο; Κι αν η ΑΕΚ δεν πάει καλά, στον Ολυμπιακό οι τριαντάρες χιλιάδες στο Καραϊσκάκη γίνονται πλέον μόνο στα ντέρμπι. Μόλις που ξεπέρασε τις 20.000 εισιτήρια ο Ολυμπιακός με τον ΟΦΗ. Πεσμένος είναι κι ο ΠΑΟΚ σε σχέση με πέρυσι κι ακόμα πιο πεσμένος ο Αρης. Ακόμα και στα Γιάννενα ξενερώσανε μ' αυτόν τον Χριστοβασίλη. Εχουνε και μια ποδοσφαιρική παράδοση. Δεν μπορείς να τους κοροϊδέψεις με βετεράνους στυλ Τάσου Πάντου, Πατσατσόγλου και Κώτσιου.
Στον Παναθηναϊκό ο Γόντικας την πήρε χαμπάρι τη δουλειά με την κρίση. Βάζει για το ματς της Κυριακής με τον ΟΦΗ ένα δεκάρικο γενική είσοδο. Ετσι πάει. Με την οικονομική κατάσταση που υπάρχει η φτήνεια θα φάει τον παρά. Ποιοι κόβουνε εισιτήρια; Ο Παναιτωλικός και ο ΟΦΗ που ο κόσμος είναι καυλωμένος. Ο ένας γύρισε στην Αλφα Εθνική ύστερα από 34 χρόνια και στον άλλον ξέρουνε ότι με τον οβολό τους από τα εισιτήρια βοηθάνε την ομάδα. Συνυπολογίζοντας βέβαια και την καλή πορεία που έχουνε και οι δύο. Συμπέρασμα: Ητανε στραβό το κλήμα, το 'φαγε κι ο γάιδαρος.
Στο έτσι κι αλλιώς μέτριο θέαμα ήρθε να προστεθεί σε ό,τι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο η κακή ψυχολογία λόγω της κρίσης.
Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, αν δεν υπήρχαν κι οι οργανωμένοι, θα ήτανε στα γήπεδα τρεις κι ο κούκος. Χαίρετε.
Εδωσε νόημα στα Σαββατοκύριακα των ένστολων
ΣΤΟ μεταξύ, αν η Αγία Βαρβάρα είναι η προστάτιδα του Πυροβολικού και ο Αϊ-Νικόλας των ναυτικών, ο Παναγιώτης Μπιτσαξής πρέπει να αναγορευθεί στον μέγα προστάτη της αστυνομίας. Στην άνθρωπο που έδωσε αραλίκι και νόημα στα Σαββατοκύριακα των ένστολων. Είσαι εσύ δηλαδή ο Υποβρύχιος της «Θύρας 7» με την παρέα σου και θέλεις να πας την Κυριακή στην Τρίπολη να δεις την Ολυμπιακάρα. Να θέσεις τους εκπρόσωπους της έννομης τάξης σε επιφυλακή με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δεν πας πουθενά. Οπως λέει και η Αγία Γραφή, ο Θεός σε έξι μέρες έφτιαξε τον κόσμο και την έβδομη αναπαύθηκε. Δεν έχουν αυτό το δικαίωμα οι αστυνομικοί που τρέχουνε όλες τις άλλες μέρες; Να πας εσύ εκδρομή για να δεις την ομάδα σου για να χαλάσεις την ησυχία του πολιτσμάνου; Θα κάτσεις σπίτι σου. Αντί να τρέχουμε να κυνηγάμε τους αλητήριους, τους περιορίζουμε όλους εντός έδρας.
Θα πανηγυρίζουν για την πάταξη της βίας
ΚΙ όχι μόνο τις θύρες που έχουν βεβαρυμένο ποινικό μητρώο. Ακόμα και 47 τον αριθμό οπαδούς της Skoda που είχανε πάει την περασμένη Κυριακή στα Γιάννενα η αστυνομία τους γύρισε τα πίσω μπρος. Δεν τους άφησε να μπούνε στο γήπεδο. Αν αρχίσουμε σου λέει να κάνουμε εκπτώσεις, αύριο θα μας καβαλήσουνε. Θα πλακώσουνε στα Γιάννενα Ολυμπιακοί, Παναθηναϊκοί, ΑΕΚτζήδες και θα κάνουνε την πόλη μπουρδέλο. Δείχνουμε λοιπόν ότι εφαρμόζουμε το νόμο προς κάθε κατεύθυνση και προλαβαίνουμε τα χειρότερα. Και στο τέλος του πρώτου γύρου που θα κάνουνε οι Γερουλάνοι τον απολογισμό τους θα πανηγυρίζουν για την πάταξη της βίας και τον περιορισμό των σχετικών φαινομένων. Δεν έχει καμία σημασία που μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Οτι οι οπαδοί του Παναιτωλικού π.χ. δεν μπορούν να νοικιάσουν ένα πούλμαν και να δούνε την ομάδα τους εκτός έδρας. Ενας ήταν ο Πατακός που απαγόρευε τις συγκεντρώσεις άνω των τριών ατόμων κι άλλος ένας ο Μπιτσαξής που απαγορεύει τις μετακινήσεις.
Πρέπει να ενωθούμε όλοι για να αντιμετωπίσουμε την κρίση
-Σάκης Ρουβάς
Αυτούς που αγαπάνε τη φανέλα

ΤΩΡΑ με την κρίση δημιουργείται μια νέα τάξη προπονητών. Στα πρότυπα του καλού στρατιώτη Σβέικ. Αυτοί που αγαπάνε την ομάδα και ουδεμία απαίτηση έχουν. Μετά τον Κωστένογλου στην ΑΕΚ, ο καλός στρατιώτης του Πανιώνιου, ο Μάντζιος. Διώχνουμε τους προπονητές που θέλουνε λεφτά και προσλαμβάνουμε αυτούς που αγαπάνε τη φανέλα. Αν χτύπα ξύλο δεν έρθει ο πρίγκιπας και τελειώσουνε τα λεφτά στον Παναθηναϊκό, έχει σειρά ο Φυλακούρης, αν γίνει το ίδιο στον ΠΑΟΚ ο Ιωσηφίδης κι αν παραστεγνώσουνε στον ΟΦΗ εις εκ των Χατζηνικολάου - Μύρωνα Σηφάκη.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αφού δυσκολεύονται να εισπράξουν το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, γιατί δεν το βάζουν στην ΕΥΔΑΠ;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: