Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Δέκα μήνες αμφισβήτησης, δύο μήνες αποθέωσης!!

Πώς ο Ζεσουάλδο Φερέιρα πέρασε από την απαξίωση στην καθολική αναγνώριση του έργου του στον ένα χρόνο που κάθεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού.
Δέκα μήνες αμφισβήτησης, δύο μήνες αποθέωσης
Από τη νύχτα της 24ης Νοεμβρίου και την ήττα με 3-0 από την Μπαρτσελόνα, στο ντεμπούτο του με τα χρώματα του Παναθηναϊκού, μέχρι το 1-1 του περασμένου Σαββάτου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει προλάβει να γνωρίσει μέσα σε ένα χρόνο τις δύο όψεις του νομίσματος. Εχει βιώσει στο πετσί του πώς είναι να αποτελείς τον αποδιοπομπαίο τράγο όχι μόνο για τον Τύπο ή τον κόσμο της ομάδας, αλλά ακόμη και για την ίδια τη διοίκηση.
Ωστόσο, έχει απολαύσει και την απόλυτη αποθέωση. Στην αναμέτρηση της 6ης Νοεμβρίου με αντίπαλο την ΑΕΚ, όλο το ΟΑΚΑ τραγουδούσε εν χορώ το όνομά του.
Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να έχει στο μυαλό του μια τέτοια εξέλιξη, όταν πριν από ένα χρόνο και μία ημέρα πήρε την απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Αναμφίβολα, η εμπειρία του στους πάγκους του έχει διδάξει ότι η μπάλα είναι μεγάλη «πόρνη», και από τη μία στιγμή στην άλλη μπορεί να σε αναγάγει από πρώτο μάγκα σε αποτυχημένο και το αντίστροφο.
Αυτό που δεν γνώριζε όταν αποφάσισε να αφήσει τους πάγκους στην Ισπανία για να έρθει στην Ελλάδα, ήταν η ιδιοσυγκρασία μας ως λαός. Τη διάθεσή μας δηλαδή να εκμηδενίζουμε στην πρώτη στραβή προσπάθειες μηνών και να ξεχνάμε όλα τα κακώς κείμενα στη θέα ενός θετικού αποτελέσματος.
Ηταν της μοίρας του γραφτό όμως να το βιώσει και να συνεχίζει να το βιώνει. Βέβαια, το γεγονός ότι το Τριφύλλι έχει καταφέρει με τις εκπληκτικές εμφανίσεις του το τελευταίο δίμηνο να ανατρέψει το βαρύ κλίμα των προηγούμενων μηνών, από την άνοιξη και τις αποκαρδιωτικές εμφανίσεις στα πλέι οφ και τους διαδοχικούς αποκλεισμούς από Οντένσε και Μακάμπι, είναι ένα επίτευγμα που πιστώνεται εξ ολοκλήρου στον Φερέιρα.
Αλλωστε, τα αποτελέσματα της δικής του δουλειάς είναι αυτά που έχουν οδηγήσει τον Παναθηναϊκό –αήττητο– στην κορυφή του πρωταθλήματος, έπειτα από οκτώ άκρως επικίνδυνες στροφές του φετινού... μαραθωνίου. Για να φτάσουμε ωστόσο εδώ, χρειάστηκε η διοίκηση να πιστέψει το περασμένο καλοκαίρι τον Πορτογάλο όταν αυτός είχε γίνει αντικείμενο απαξίωσης σχεδόν από όποιον μιλούσε ελληνικά. Και βέβαια χρειάστηκε και ο ίδιος με τη σειρά του να δείξει εμπιστοσύνη σε ένα ρόστερ που στερείται των πολύ «μεγάλων» ονομάτων.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: