Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Υπάρχει μπάσκετ στη Γεωργία;

Ο Τόλης Κοτζιάς γράφει για τον τεχνικό, Γιώργο Κετσελίδη, που θα δοκιμάσει την τύχη του στη Μία Τιφλίδας.
Υπάρχει μπάσκετ στη Γεωργία;
Το έχουμε ξαναπεί: ή μάλλον ξαναγράψει. Το μπάσκετ είναι παντού. Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Μπάσκετ, λοιπόν, υπάρχει και στην Γεωργία και μας το...θύμισε ο Γιώργος Κετσελίδης. Ο προπονητής, που εκτός των άλλων, ήταν στο πλευρό του Ηλία Ζούρου στην Ζαλγκίρις, θα δοκιμάσει την τύχη του στην Μία Τιφλίδας. Ως χεντ κόουτς.
Εννοείται πως το επίπεδο του συγκεκριμένου πρωταθλήματος είναι χαμηλό. Υπάρχουν, όμως, και οι φωτεινές εξαιρέσεις. Και δη η Άρμια, η οποία είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, μην έχοντας χάσει κάποιο ματς. Και πως να χάσει, όταν έχει χαλάσει πολλά χρήματα για μεταγραφές, πολλά λεφτά τουλάχιστον για τα δεδομένα του μπάσκετ της χώρας.
Μία ματιά στο ρόστερ της θα σας πείσει. Εκεί θα βρει κανείς τον Τζέρεμι Ρίτσαρντσον, που έπαιξε στον Άρη, την Βαλένθια και το ΝΒΑ, αλλά και τον Μπεν Γουντσάιντ, ο οποίος ξεκίνησε την σεζόν στην Ευρωλίγκα με την Ολίμπια Λουμπλιάνας.
Στην Αρμία ξεκίνησε την χρονιά ο Σουντιάτα Γκέινς, ο οποίος, όμως, πήρε τον δρόμο της επιστροφής στις ΗΠΑ, μόλις έληξε το λοκ άουτ. Ο Γκέινς παίζει στους Νιου Τζέρσει Νετς.
Από τις υπόλοιπες ομάδες, δεν έχεις κάπου να σταθείς. Εκείνος, που σου προκαλεί κάποιο ενδιαφέρον είναι ο Αμερικάνος Μαρκ Σάλιερς, ο οποίος αγωνίζεται στην Σοκούμι. Πρόκειται για ένα γυρολόγο των ευρωπαϊκών γηπέδων, που, πάντως, έχει φορέσει την φανέλα σημαντικών ομάδων όπως της Φενερμπαχτσέ και της Λε Μαν.
Όσον αφορά στους ντόπιους παίκτες, υπάρχουν και παραυπάρχουν σπουδαίοι. Μόνο, που δεν τους βρίσκεις στο γεωργιανό πρωτάθλημα. Ο -σπουδαιότερος- Ζάζα Πατσούλια εδώ και πολλά χρόνια λάμπει στο ΝΒΑ. Βίκτορ Σανικίτζε, Μανουσάρ Μαρκοισβίλι και Γκιόργκι Σερμαντίνι κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο ιταλικό πρωτάθλημα. Με Βίρτους Μπολόνια ο πρώτος και με Καντού οι άλλοι δύο. Ο γεννημένος το 1991 Τόρνικε Σενγκέλια φοράει την φανέλα της Σαρλερουά και υπόσχεται μεγάλα πράγματα.
Υπάρχει και ένας, που δεν προχώρησε ποτέ: ο Νικολόζ Τσκτισβίλι. Άγνωστος μεταξύ αγνώστων επιλέχτηκε στο νο5 του ντραφτ του ΝΒΑ το 2002, τα πολλά προσόντα του, όμως, δεν ήταν αρκετά, ώστε να δικαιώσει την επιλογή των Ντένβερ Νάγγετς. Στο μπάσκετ δεν αρκεί να το ξέρεις. Πρέπει να το θέλεις και να έχεις και καρδιά. Πράγματα, που αποδείχτηκε πως ο 29χρονος σήμερα Τσκτισβίλι δεν τα διαθέτει, εξ ου και η εξέλιξη του σε ένα μέτριο γυρολόγο του ΝΒΑ και κυρίως της Ευρώπης.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: