Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

«Έστω και στον πόντο!»

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μίλησε για τη σημασία της νίκης κόντρα στη Βιλερμπάν (31/01, 7.45μ.μ.), όσο και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα, ενώ αποκάλυψε ότι ζήτησε την απόκτηση του Ιβάν Τόμας.
«Έστω και στον πόντο!»
«Η Βιλερμπάν είναι πάρα πολύ δυνατή ομάδα. Ξεκίνησε με πολύ καλές προοπτικές, είχε στην σύνθεσή της τον Πάρκερ και τον Τουριάφ, σπουδαία ονόματα που ΝΒΑ που επέστρεψαν εκεί. Βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας. Έχει γεμάτο ρόστερ, με τέσσερις Αμερικανούς και μια πολύ αθλητική ομάδα. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Θα αγωνιστούμε για να κρατήσουμε το όνειρο της Ευρώπης ζωντανό.
Χρειαζόμαστε τη νίκη έστω και με έναν πόντο. Αυτό είπα στα παιδιά. Η ομάδα αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται στο καλύτερό της σημείο, γιατί για μας η πρόοδος συντελείται στις προπονήσεις. Είναι από τα τελευταία χαρτιά, γιατί αν δεν κερδίσουμε αύριο, χάνουμε κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, εκτός αν γίνει κάποιο θαύμα τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε την πρόκρισή μας στην επόμενη φάση», τόνισε για να συνεχίσει για τα προβλήματα:

«Από τη στιγμή που έχουμε χάσει σημαντικούς παίκτες, με τη φυγή του Τζέιμς και τους τραυματισμού του Τσαλδάρη και του Ταπούτου, που παίζει από παιχνίδι σε παιχνίδι, έχει χαθεί η ποιότητα στις προπονήσεις, η δυναμική των προπονήσεων και δεν σημειώνουμε πρόοδο. Έρχονται και οι ήττες και όπως έχω πει κάθε φορά που χάνεις σου αφήνει κάτι.
Πρέπει να παλεύω με τα παιδιά και στον ψυχολογικό τομέα. Χάσαμε από τον Πανιώνιο γυρίζοντας από ένα κοπιαστικό ταξίδι με δύο τραυματίες, έχουμε μείνει πολύ λίγοι για να ανταποκριθούμε σε ένα τέτοιο εύρος υποχρεώσεων σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Εκτός από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε, απέναντι στην ιστορία του Άρη, βλέπετε όμως πόσο επώδυνο είναι για την ομάδα».
Ζήτησε Τόμας
Όσο για τις ελλείψεις και την ενίσχυση: «Λείπουν οι έμπειροι παίκτες. Έχουμε μείνει μόνο με τους ρούκις και αν δεν έχουν τους έμπειρους παίκτες να τους στηρίξουν, είναι δύσκολο να ανταποκριθούν. Η ομάδα κάνει έναν δίκαιο αγώνα με τον Τζέιμς και πρέπει να δικαιωθεί, όμως αυτό μας στερεί τη δυνατότητα να πάρουμε παίκτη στη θέση του.
Πρέπει να λυθεί η διαμάχη για να ελευθερωθεί η θέση και να πάρουμε Αμερικανό. Παίκτες έχουμε βρει.Έχω πει στον πρόεδρο και έχω δώσει το όνομα του Ιβάν Τόμας. Τουλάχιστον να ενισχυθεί η ομάδα για τα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα, γιατί ανησυχούμε. Βλέπετε ότι κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Ίσως να μην έχουν όλες οι ομάδες την δυναμικότητα του Πανιωνίου, αλλά είναι θέμα ημέρας και όταν είναι σε καλή βραδιά μπορούν να κάνουν τη ζημιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: