Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ποιος θα κάνει Τούμπες και ποιος κωλοτούμπες;

H επόμενη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα (20ή) είναι όλα τα λεφτά. Μπορεί να έχουμε, δηλαδή, ανατροπές στην κούρσα του τίτλου, μέχρι και ...ξεκαθαρίσματα.
Ποιος θα κάνει Τούμπες και ποιος κωλοτούμπες;
Μιλάμε για πολύ κρίσιμη αγωνιστική. Ίσως την κρισιμότερη πριν το ντέρμπι των αιωνίων.
Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Κατ΄αρχάς, την Κυριακή θα γίνει το μεγάλο ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος έκανε μεγάλη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ, βρίσκεται πια στην 3η θέση αφού πέρασε την Ένωση, έπαιξε μια χαρά στο ΟΑΚΑ, ενώ είναι γνωστός ο φανατισμός που επικρατεί στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους. Είναι κάθε σεζόν από τα ματς της χρονιάς. Αν όχι ...το ματς της χρονιάς!
Για τον Ολυμπιακό, λοιπόν, είναι μια πολύ σημαντική έξοδος. Και μην ξεχνάμε ότι οι ερυθρόλευκοι κάνουν… νερά στην απόδοσή τους. Δεν βρίσκονται δα και στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση τελευταία. Αν, λοιπόν, ο Ολυμπιακός δεν κερδίσει και ο Παναθηναϊκός πάρει το τρίποντο στη Λιβαδειά, τότε η διαφορά φτάνει στους εφτά ή οκτώ πόντους για τους πράσινους. Ξεφεύγουν πολύ. Πώς θα μπορέσουν οι κόκκινοι να αντιστρέψουν την κατάσταση στις 10 αγωνιστικές που θα απομένουν και με το ντέρμπι εκτός έδρας; Πολύ δύσκολο και κάποιοι λένε "αδύνατο".
Μπορεί, όμως, και να πάρει φωτιά η κούρσα τίτλου, αλλά από την άλλη πλευρά. Αν, δηλαδή, ο Ολυμπιακός περάσει από την Τούμπα και ο Παναθηναϊκός σκοντάψει στην Λιβαδειά. Εκεί ο Ολυμπιακός μπορεί να μειώσει στους δυο ή τρεις βαθμούς και μετά να γίνει χαμός, αφού η απόσταση των 5 βαθμών θα μειωθεί σε απόσταση βολής.
Ο Λεβαδειακός έχει να κάνει νίκη εδώ και καιρό. Από πέρυσι! Ξεκίνησε καλά, πήρε βαθμούς, όμως το τελευταίο του τρίποντο είναι κόντρα στον ΟΦΗ στις 28 Δεκεμβρίου! Από τότε η ομάδα του Κομπότη μετράει μόνο ήττες (6) και μια ισοπαλία (με τον Άρη στη Λιβαδειά στις 18/1).
Ο αγώνας, μάλιστα, του Παναθηναϊκού θα γίνει Σάββατο, άρα ο Ολυμπιακός θα γνωρίζει το αποτέλεσμα την επόμενη μέρα, γεγονός που μπορεί να του δώσει φτερά στα πόδια ή και να τα ...βαρύνει.
Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, δεν παίζει καλά τον τελευταίο καιρό. Ο Λέτο πονάει στο γόνατο, ο Κουϊνσι έπαθε μυϊκό τραυματισμό και μάλλον δεν πάει Λιβαδειά, υπάρχουν ελλείψεις και στα σέντερ μπακ εδώ κι εβδομάδες, γενικά η ομάδα δείχνει σκασμένη και κερδίζει με το στανιό. Αν συνυπολογίσει κάποιος ότι ο Λεβαδειακός δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον Παναθηναϊκό, ενώ έχει και πολύ καιρό να κάνει τρίποντο, είναι δεδομένο ότι οι γηπεδούχοι θα τα δώσουν όλα μπας και πάρουν βαθμό ή βαθμούς.
Είτε, λοιπόν, από την πλευρά του Ολυμπιακού το δει κανείς, είτε από την πλευρά του Παναθηναϊκού, είτε από εντελώς ουδέτερη οπτική γωνία, το σίγουρο είναι ότι η επόμενη αγωνιστική είναι όλα τα λεφτά, όπως είπαμε. Και θα κρίνει πολλά, κατά πάσα πιθανότητα. Εσείς τι λέτε;

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: