Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Μέρκελ, στις ντόπες προηγείται η Γερμανία!!

Να και σε κάτι που οι Γερμανοί είναι σίγουρα χειρότεροι από εμάς. Στις ντόπες! Από ενέσεις άλλο τίποτα στον πρωταθλητισμό τους. Όσα σκάνδαλα κι αν έκανε ο ελληνικός αθλητισμός, δεν πρόκειται να τους φτάσει.
Μέρκελ, στις ντόπες προηγείται η Γερμανία!
Όλοι έχουν ακούσει για τα όργια ντόπας επί Ανατολικής Γερμανίας. Τότε που οι αδίστακτοι γιατροί της Στάζι «σκότωναν» με τα αναβολικά ακόμα και δεκάδες ανήλικα παιδιά.

Έχουν γίνει δικαστήρια, μάλιστα, κι έχουν βγει αποζημιώσεις για τους πρώην πια αθλητές, εκ των οποίων πολλοί είναι Ολυμπιονίκες. Υπάρχουν, μάλιστα, και περιπτώσεις τέως αθλητριών που έχουν γεννήσει ανάπηρα παιδιά λόγω ντόπας.

Όχι, όμως, ότι το ντοπάρισμα σταμάτησε με την ένωση των δυο Γερμανιών, ύστερα από την πτώση του τείχους. Κάθε τρεις και λίγο σκάνε σκάνδαλα ντόπας. Όπως αυτό που ήρθε τώρα στο φως της δημοσιότητας, με έναν γιατρό που κατηγορείται ότι έκανε μεταγγίσεις αίματος, ούτε σε έναν ούτε σε δυο, αλλά σε 28 (!!!) αθλητές της ποδηλασίας και των χειμερινών σπορ.

Ο γιατρός λέγεται Αντρέας Φράνκε. Στο ιατρείο του βρέθηκε και ο σχετικός εξοπλισμός. Οι αρχές των κατηγορούν ότι έπαιρνε αίμα από τους αθλητές, το ενίσχυε και στην συνέχεια τους το έκανε ξανά μετάγγιση. Μια μέθοδος που είναι απαγορευμένη.
Εμείς, λοιπόν, δεν ξέρουμε τι θα βγάλει η έρευνα των αρμόδιων αρχών στην Γερμανία. Αυτό που, όμως, έχει προκύψει ιστορικά είναι ότι στο φαρμάκωμα του αθλητισμού τους έχουν αμέτρητους γκουρού. Η Ελλάδα μπορεί να έχει διασυρθεί επί χρόνια στον αθλητισμό της με τόσα σκάνδαλα ντόπας, όμως -ευτυχώς στην προκειμένη περίπτωση- τους Γερμανούς δεν τους… φτάνει με τίποτα.
Ας το έχει υπ’ όψιν της η Μέρκελ, που όλο βρίζει την χώρα μας με κάθε αφορμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: