Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Έχει «στόφα»!

Έχει «στόφα»
Αυτή η Μπράγκα δείχνει πως έχει γίνει μεγάλη ομάδα και ως τέτοια θα πρέπει να λογίζεται… Οι φιναλίστ του Europa League επικράτησαν με 2-1 στην έδρα της Μαρίτιμο, ενώ έχαναν με 1-0, στο θεωρητικά σημαντικότερο ματς της 17ης αγωνιστικής της Superliga και παρέμειναν σταθερά στην τρίτη θέση, όμως, πλέον, τρεις αντί για έξι βαθμούς πίσω από τη δεύτερη Πόρτο, μετά την ήττα των «δράκων» από τη Ζιλ Βιθέντε την Κυριακή. Έτσι, οι νικητές μπορούν να ελπίζουν ακόμα και για την έξοδο στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι παρέμειναν στην πέμπτη θέση, όμως απέχουν έξι βαθμούς από την έκτη και δύσκολα θα χάσουν την έξοδο στην Ευρώπη.

Η Μαρίτιμο μπήκε πιο γερά στο γήπεδο και κατάφερε να προηγηθεί με τον Πούγκα στο 30’. Όμως, στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπράγκα αντεπιτέθηκε και «γύρισε» την κατάσταση, χάρη στα τέρματα των Κουστόντιο στο 60’ και Νούνο Γκόμες στο 75’. Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι βοηθήθηκαν και από την αποβολή του Ρόμπσον στο 64’.


H σύνθεση της Μπράγκα: Κιμ, Σαλίνο, Ντουγκλάο, Εβέρτον, Ελντερσον, Κουστόντιο, Ούγκο Βιάνα, Πάουλο Σέζαρ (58' Νούνο Γκόμες), Μοσσορό (86' Βινίσιους), Μπαρμπόσα, Λίμα



Αναλυτικά, η 17η αγωνιστική:


Παρασκευή 27/01

Γκιμαράες-Νασιονάλ 1-0
(78’ Έντγκαρ πεν.)

Σάββατο 28/01

Ρίο Αβε-Ακαντέμικα 0-0

Φεϊρένσε-Μπενφίκα 1-2
(50’ Βαρέλα – 54’ αυτ. Βαρέλα, 73’ πεν. Καρντόζο)

Κυριακή 29/01

Λεϊρία-Πάσος Φερέιρα 2-4

Σετούμπαλ-Ολιανένσε 2-3

Σπόρτινγκ-Μπέιρα Μαρ 2-0

Ζιλ Βιθέντε-Πόρτο 3-1

Δευτέρα 30/01

Μαρίτιμο-Μπράγκα 1-2

Η επόμενη αγωνιστική (18η):

Μπέιρα Μαρ-Γκιμαράες
Ακαντέμικα-Ζιλ Βιθέντε
Πόρτο-Λεϊρία
Μπράγκα-Σετούμπαλ
Ολιανένσε-Ρίο Αβε
Μαρίτιμο-Σπόρτινγκ
Μπενφίκα-Νασιονάλ
Πάσος Φερέιρα-Φεϊρένσε


πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: