Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ούτε σε κηδεία να πήγαινε!!

Είχε µια φάτσα ο Ντέµης λες και ήταν σε κηδεία. Σαν τη Μεγάλη Παρασκευή. Για τέτοια νεύρα και ζοχάδα µιλάµε. Ο τελευταίος άνθρωπος στον κόσµο που θα ήθελε δίπλα του ο Ντέµης ήταν ο Χατζηχρήστος. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Ούτε σε κηδεία να πήγαινε
ΣΤΑ επίσηµα τραπέζια υπάρχουν καρτελάκια. Δεν κάθεται ο καθένας όπου γουστάρει. Ή όποιος προλάβει πρώτος. Σε κάθε θέση υπάρχει καρτελάκι µε το όνοµα της κυρίας ή του κυρίου που ανήκει η καρέκλα. Γνωστή είναι η ιστορία µε το ζεύγος Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου. Που έτυχε να κάτσουν δίπλα δίπλα σ' ένα τραπέζι στο Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη.
Γνωρίστηκαν, έπιασαν την κουβέντα και στην πορεία προέκυψε στην κυρία Γιάννα αδιαθεσία. Μέχρι λιποθυµίας, µάλιστα, µε αποτέλεσµα όπως λέγεται να γείρει στην αγκαλιά του Θόδωρου. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν θέλει και πολύ να προκύψει το µοιραίο. Κεραυνοβόλος έρωτας δηλαδή που είχε σαν κατάληξη να έλθουν εις γάµου κοινωνία.
Με τις κακιές γλώσσες να λένε ότι ούτε τα καρτελάκια στο τραπέζι ήταν τυχαία ούτε η λιποθυµία προϊόν αδιαθεσίας, αλλά σκοπιµότητας. Λένε, είπαµε. Ο κόσµος άλλωστε δεν χρωστάει να πει καλή κουβέντα. Κι ειδικότερα να µη δουν ένα κορίτσι να προκόψει. Τέλος πάντων, θυµήθηκα αυτή την ιστορία µε τα καρτελάκια βλέποντας αυτή τη µάζωξη για τη σωτηρία της ΑΕΚ στο Χοτέλ «Γκραν Βρετάνια».
Ποιος τακτοποίησε τις θέσεις των προσκεκληµένων; Ο Τροχανάς; Ο Αδαµίδης; Ή στην τύχη όπως έλαχε να κάτσει ο καθένας; Οπως κι αν γίνει όµως, το αποτέλεσµα ήταν το ίδιο: Να βρεθούνε δίπλα δίπλα ο Νικολαΐδης µε τον Χατζηχρήστο. Ακόµα χειρότερο δηλαδή από το να βρεθούνε βι ζα βι Τσίπρας και Καρατζαφέρης. Δεν λέµε για αντίπαλους ή εχθρούς. Μιλάµε για κάτι ακόµα χειρότερο ανάµεσα στην Original και τον Νικολαΐδη.
Είχε µια φάτσα ο Ντέµης λες και ήταν σε κηδεία. Σαν τη Μεγάλη Παρασκευή. Για τέτοια νεύρα και ζοχάδα µιλάµε. Ο τελευταίος άνθρωπος στον κόσµο που θα ήθελε δίπλα του ο Ντέµης ήταν ο Χατζηχρήστος. Και λες και κάποιος το έκανε επίτηδες αυτό το χουνέρι. Αυτά συµβαίνουνε όταν δεν τηρούνται η τάξη και το σαβουάρ βιβρ µε τα καρτελάκια που λέγαµε. Και πήγε ο Χατζηχρήστος και κάθισε δίπλα στον Ντέµη. Κατά τα άλλα, έναν πόντο παίρνει ο Τροχανάς, που κατάφερε να τους µαζέψει. Δύο πόντους παίρνει ο Νικολαΐδης µε την πρόταση που έκανε: «Μαζευόµαστε πάλι την Τρίτη να δούµε τι λεφτά βάζει ο καθένας». Μέχρι εδώ καλά.
Ακόµα όµως δεν έχει γίνει τίποτα. Ούτε θα γίνει αν σήµερα Τρίτη οι µέτοχοι της παρέας του 2004 συµφωνήσουνε να βάλουνε πράγµατι τα χέρια στην τσέπη. Με δύο-τρία, πέντε-δέκα εκατοµµύρια δεν γίνεται δουλειά. Δεν θεραπεύεται η ΑΕΚ µε µια οικονοµική ένεση. Οσο ισχυρή κι αν είναι αυτή. Ακόµα κι αν βρεθούνε όλα τα λεφτά για να βγει αυτή η σεζόν, το καλοκαίρι η ΑΕΚ θα ξαναβρεθεί στο σηµείο µηδέν.
Η λύση θα είναι λύση αν είναι µόνιµη. Διαρκής. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Με ελεηµοσύνες και φιλανθρωπίες δεν λύνεται κανένα πρόβληµα. Τέτοιες κινήσεις στην πορεία ξεθυµαίνουν και ξεφουσκώνουν. Αυτό που χρειάζεται στην ΑΕΚ είναι ένα εφαλτήριο. Μια αφετηρία για να πατήσει. Κι οι άνθρωποι που θα φτιάξουν αυτά τα θεµέλια. Προς το παρόν υπάρχει µόνο ο Αδαµίδης. Αυτά.
Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες.
-Λάκης Γαβαλάς
Η διαιτησία πλέον αδικεί τους «µεγάλους»
ΤΕΛΙΚΑ ποιος είναι πιο αδικηµένος από τη διαιτησία; Να το πάρουµε χρονολογικά. Το Σάββατο στο Καραϊσκάκη αδικήθηκε ο Ολυµπιακός. Μπορεί ο Σάββας αυτή τη φορά να το κατάπιε και να µην έκανε δηλώσεις, αλλά ο νέος υπεύθυνος επικοινωνίας ήταν κατηγορηµατικός: «Ο Κάκος (φωτό) θα µπορούσε να δείξει κι άλλες κάρτες στον Εργοτέλη».
Αλλη µια κόντρα διαιτησία για τον Ολυµπιακό. Την Κυριακή τα όργανα αρχίσανε στα Γιάννενα: «Ο Παναιτωλικός είναι η οµάδα που έχει αδικηθεί περισσότερο από τη διαιτησία» φώναζε ο Τεννές. Την ίδια ώρα στο Περιστέρι γινότανε της πουτάνας. Ο Σπανός µπούκαρε στο γήπεδο για να κάνει µαρς στον Βοσκάκη. Μίνιµουµ δύο πέναλτι δεν δοθήκανε στον Ατρόµητο, ενώ του φάγανε και τον Τάτο µε δεύτερη κίτρινη. Γκρίνια στον Παναθηναϊκό για τους βοηθούς στο µατς µε τη Δράµα. Οχι από την ΠΑΕ, αλλά από τους δηµοσιογράφους γιατί φάγανε δύο γκολ του Τοτσέ και κάνανε το 3-0, 1-0. Τρία τέσσερα πέναλτι ζητάει ο Αρης στο µατς µε τον Λεβαδειακό. Κι έβγαλε κι ανακοίνωση µάλιστα στο όνοµα της κάθαρσης.
Κάνουµε σούµα, λοιπόν, κι έχουµε και λέµε: Αυτό το Σαββατοκύριακο οι αδικηµένοι από τη διαιτησία ήταν Ολυµπιακός, Παναιτωλικός, Ατρόµητος, Αρης και Παναθηναϊκός. Ευνοηµένοι οι Εργοτέλης, Γιάννενα, Λεβαδειακός, Αστέρας και Δόξα Δράµας. Αυτό είναι το µεγαλείο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να αδικούνται οι δύο πρώτοι Παναθηναϊκός - Ολυµπιακός και να ευνοούνται οι δύο τελευταίοι Δόξα - Λεβαδειακός.
Αν είναι τόσο σίγουρος, ας κάνει αυτός την αρχή
ΚΡΙΜΑ κι άδικο. Να µην εµπιστεύονται οι ΑΕΚτζήδες τον επιφανή και έγκριτο νοµικό Χάρη Οικονοµόπουλο. Λες και είναι κανένας χασοδίκης της κακιάς ώρας. Ή κανένα νούµερο. Τι παραπάνω να κάνει ο άνθρωπος δηλαδή; Το ξεκαθάρισε µε τον πλέον κατηγορηµατικό τρόπο: «Μπορώ και προσωπικά να εγγυηθώ ότι τα 21 εκατοµµύρια ευρώ που έχουν δεσµευθεί στους λογαριασµούς των παιδιών του Ψωµιάδη θα επιστραφούν στην ΑΕΚ».
Τι προσωπική εγγύηση όµως µπορεί να δώσει ένας δικηγόρος για µια δικαστική απόφαση; Και για υπόθεση 21 εκατοµµυρίων µάλιστα, για να βάλουνε κάποιοι τα λεφτά τους στην ΑΕΚ µε την εγγύηση του Οικονοµόπουλου ότι µόλις κερδίσει την υπόθεση Ψωµιάδη θα τα πάρουνε πίσω. Κι αν χαθεί η υπόθεση Ψωµιάδη, τι θα χάσει ο Οικονοµόπουλος; Την τσόχα ή τα ραφτικά;
Κι από πού προκύπτει αυτή η βεβαιότητά του; Ποιες είναι οι άλλες µεγάλες υποθέσεις που έχει κερδίσει; Κι αφού είναι τόσο σίγουρος, γιατί δεν κάνει αυτός την αρχή να δώσει κάποιες χιλιάδες ευρώ δανεικά στην ΑΕΚ. Να γραφτούνε δηλαδή στο χιόνι κι όταν βρέξει και κερδίσει την υπόθεση Ψωµιάδη να τα πάρει πίσω.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Το λογαριασµό για τη συγκέντρωση στη «Μεγ. Βρετάνια» ποιος θα τον πληρώσει;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: