Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Δεν είναι ξε-Νέρι-μένος!!

Οι δέκα πιο ακραίες στιγμές της ποδοσφαιρικής ζωής του Νέρι Καστίγιο.
Δεν είναι ξε-Νέρι-μένος
1. Ακραία αγάπη για Ολυμπιακό
Στα 16 του πέρασε τις πύλες των παλαιών εγκαταστάσεων του Ρέντη ως άρτια καταρτισμένο τεχνικά ταλέντο της Λατινικής Αμερικής, χτίζοντας αργότερα ερωτική σχέση με την κερκίδα, η οποία κόντρα σε Τύπο και προπονητές απαιτούσε με κάθε τρόπο την καθιέρωσή του στο βασικό σχήμα.
2. Ακραία πώληση
Τα 15.000.000 που εξασφάλισε το 2007 ο Ολυμπιακός από την πώλησή του στη Σαχτάρ αποτελούν μέχρι σήμερα το μέγιστο αντίτιμο που έχει δοθεί σε ελληνικό σύλλογο για την παραχώρηση ενός παίκτη.
3. Ακραίες αντιδράσεις
Κορυφαία στιγμή το φάουλ που ήταν να εκτελέσει ο Μπουλούτ, τελικά πήρε φόρα από πίσω, το εκτέλεσε εκείνος, σκόραρε και μετά, όπως λέγεται, έπεσαν κάτι «ψιλές». Στο γήπεδο γουστάρει την πρόκληση με θύματα κυρίως αντιπάλους και αποτελέσματα κυρίως σκαριές.
4. Ακραίος 18χρονος αρχηγός
Το 2002 επωφελήθηκε μιας πλάκας, αφού όταν τα αποδυτήρια κλήθηκαν να ψηφίσουν αρχηγό ο Καστίγιο πήρε την αυτοδυναμία! Η διοίκηση, βεβαίως, έλαβε δράση, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια της.
5. Ακραίες σχέσεις με ΜΜΕ
Δημόσιες σχέσεις με δημοσιογράφους δεν επεδίωξε, μάλιστα υπήρξαν στιγμές που στάθηκε απέναντί τους, με κορυφαίο στιγμιότυπο τη φραστική επίθεση σε συνάδελφο του συνδρομητικού καναλιού.
6. Ακραία εξωγηπεδική ζωή
Ξενύχτια, παρέες, γούστα και φήμες. Η αδυναμία του στην καλοπέραση ξεπέρασε το πλαίσιο της αθλητικής ζωής κατά περιόδους, πράγμα που αποτέλεσε αφορμή έντονης κριτικής.
7. Ακραία προσωπική ζωή
Γυναίκες, ειδύλλια, γάμος, μπαμπάς στα 24, φήμες διαζυγίου. Απ' όλα έχει ο μπαχτσές, που λέει ο θυμόσοφος λαός. Οι γυναίκες, πάλι, λένε τα καλύτερα.
8. Ακραίες στιγμές με προπονητές
Ενδεικτικά σε αντιπαράθεση έχει έρθει με Μπάγεβιτς, Σόλιντ στον Ολυμπιακό, Λουτσέσκου στη Σαχτάρ, ενώ ούτε ο Πρόμπιερζ κατάφερε να τον τιθασεύσει. Ο ίδιος έχει δείξει τον Αλέφαντο ως αγαπημένο, ενώ σήμερα στον Αρη τα πηγαίνει περίφημα και με τον Μασάδο.
9. Ακραίο ξεμπρόστιασμα Π. Κόκκαλη
Λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο της επιστροφής του. «Αν είναι ο Πέτρος Κόκκαλης και ο Ιλια Ιβιτς, δεν γυρνάω. Ελεγαν ότι ''θα πάρουμε αυτά τα λεφτά, αυτούς τους παίκτες και τον Καστίγιο θα τον ξεχάσουν γρήγορα''. Ηξερε ότι δεν μου είχε φερθεί σωστά. Δεν ξέρει μπάλα και του το είπα και στο Καραϊσκάκη».
10. Ακραία δοκιμασία
Η εικόνα του άτρωτου και του σκληρού χρειάστηκε μόλις έντεκα μήνες για να καταρρεύσει. Η ζωή αποφάσισε να του δείξει μία από τις πιο σκληρές όψεις της. Τον Ιανουάριο του 2009 έχασε τη μητέρα του από καρκίνο και το Δεκέμβριο του ίδιου έτους ηττημένος από τη «μάχη» με την επάρατη νόσο «έφυγε» και πατέρας του, που αποτέλεσε την πυξίδα ολόκληρης της ποδοσφαιρικής πορείας του.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: