Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ο Κλάους και το άγγιγμα του γκολ!!

Ο Αθανασιάδης δεν έγινε από τη μια μέρα στην άλλη ο "σούπερ επιθετικός". Εγινε όμως "κίλερ" και είναι ο πρώτος Έλληνας σκόρερ στην Ευρώπη με 13 γκολ.
Ο Κλάους και το άγγιγμα του γκολ
Ο Αθανασιάδης δεν είναι ο επιθετικός που θα σε θαμπώσει. Δεν περιμένεις την ντρίμπλα που θα σε κάνει να πεταχτείς από τη θέση σου. Μπορεί να περιμένεις αρκετά λεπτά για να τον «δεις» στον αγωνιστικό χώρο. Αν είσαι όμως αμυντικός και τον χάσεις από τα μάτια σου και η μπάλα έρθει στα πόδια του, μόνο μια προσευχή σε σώζει.
Οχι, ο Αθανασιάδης δεν έγινε από τη μια μέρα στην άλλη ο «σούπερ επιθετικός», ο «παιχταράς». Εγινε όμως «κίλερ» και μάλιστα στο πρώτου εξάμηνο στο οποίο αγωνίζεται ως βασικός σε επίπεδο Super League. Ποιο είναι το κύριο χαρακτηριστικό του; Ξέρει πού να βρεθεί, πότε να βρεθεί και τι να κάνει. Με 13 γκολ σε 27 επίσημα παιχνίδια σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, Γιουρόπα Λιγκ και προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ο Στέφανος Αθανασιάδης είναι αυτή τη στιγμή ο πρώτος Ελληνας σκόρερ σε επίπεδο Εθνικής Ελλάδας.
Μαζί του στην πρώτη θέση ο Φάνης Γκέκας με επίσης 13 γκολ σε 23 επίσημα παιχνίδια με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και τη Σάμσουνσπορ, ο οποίος όμως μέχρι πρότινος αγωνιζόταν σε ομάδα δεύτερης εθνικής κατηγορίας, χωρίς αυτό να μειώνει το επίτευγμά του. Και τα 13 γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη έχουν ένα κοινό γνώρισμα. Είναι φάσεις τις οποίες ο Κλάους τις έχει τελειώσει όλες με τη μία. Αυτό έχει σχέση με το κύριο χαρακτηριστικό του. Την κίνησή του χωρίς την μπάλα, προκειμένου να βρεθεί εκεί που πρέπει για να κάνει το πλασέ, το σουτ, την κεφαλιά, όλα στην κίνηση. Γι' αυτό άλλωστε όλοι ψάχνουν τον Αθανασιάδη.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι μέχρι στιγμής ο Αθανασιάδης έχει βάλει στο φετινό πίνακα με τις ασίστ οκτώ διαφορετικούς συμπαίκτες του. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα πρώτα πέντε του γκολ είχαν διαφορετικό δημιουργό. Στο παιχνίδι με τη Βαλερένγκα ο Φωτάκης του πέρασε κάθετη πάσα, ενώ με την Καρπάτι ο Αθανασιάδης εκμεταλλεύτηκε εξαιρετικό γέμισμα του Γκαρσία στον αέρα. Στο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης με τον Πανιώνιο ο Κλάους σκόραρε μετά από τακουνάκι του Βιεϊρίνια και στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ στην Τούμπα πλάσαρε προ κενής εστίας μετά από παράλληλη πάσα του Ετο.
Ακολούθησαν δυο ασίστ του Γεωργιάδη στα ευρωπαϊκά εκτός έδρας παχνίδια με αντιπάλους τη Ρούμπιν Καζάν και την Τότεναμ και μία του Σαλπιγγίδη στο παιχνίδι με τα Γιάννενα στους «Ζωσιμάδες». Η τελευταία ασιστ του Βιεϊρίνια στον Αθανασιάδη ήταν στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο και ακολούθησαν οι ασίστ των Σαλπιγγίδη και Λάζαρ στον αγώνα με τον Λεβαδειακό. Στα τρία τελευταία γκολ του Κλάους τις ασίστ τις έδωσαν οι Γκαρσία και Λάζαρ (με ΑΕΚ σε Κύπελλο και πρωτάθλημα αντίστοιχα) και Λίνο (με τον Πανιώνιο).
ΔΕΝ «ΨΗΝΕΤΑΙ» ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ
Πριν από λίγες ημέρες ο Στέφανος Αθανασιάδης δέχθηκε κρούση από ομάδας μια πόλης που βρίσκεται 1.890 χιλιόμετρα ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Οι άνθρωποι της Τέρεκ από το Γκρόζνι, την πρωτεύουσα της Τσετσενίας, γνωστοποίησαν στον Αθανασιάδη ότι είναι διατεθειμένοι να τον αποκτήσουν χωρίς καν να μπουν στη διαδικασία να μιλήσουν με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Και ο μοναδικός τρόπος να πετύχουν κάτι τέτοιο δεν ήταν άλλος από το να καταβάλουν σε λογαριασμό της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ τρία εκατομμύρια ευρώ.
Το ενδεχόμενο αυτό δεν ήταν διόλου απίθανο, αλλά ο μόνος λόγος που θα προχωρούσαν σε αυτήν την κίνηση ήταν η θετική στάση του Αθανασιάδη. Με δηλώσεις του ο Κλάους επιβεβαίωσε ότι το ενδιαφέρον ήταν υπαρκτό, αλλά έδειξε να μην είναι διατεθειμένος να βρεθεί στην Τσετσενία για να παίξει ποδόσφαιρο: «Αυτήν τη στιγμή είμαι καλά στον ΠΑΟΚ. Αν κάποια στιγμή έρθει πρόταση, θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά και σίγουρα πιο εύκολα θα έπαιρνα μεταγραφή για μια ομάδα του εξωτερικού απ' ό,τι σε μια ελληνική. Σαφώς πρέπει να ικανοποιηθεί και η ομάδα μου οικονομικά, ενώ αν είχα να διαλέξω πρωτάθλημα, μου αρέσουν το ισπανικό και το ιταλικό» δήλωσε στην ΕΡΑ.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: