Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Με… φόντο τους «4» του Europa!!

Με… φόντο τους «4» του Europa
Τον ρόλο του «φαβορί» καλούνται να επιβεβαιώσουν η Βαλένθια και η Ατλέτικο Μαδρίτης στους αγώνες με Άλκμααρ και Ανόβερο, αντίστοιχα, για την προημιτελική φάση του Europa League. Στις άλλες δύο αναμετρήσεις στους «8» της διοργάνωσης η Σπόρτινγκ Λισαβόνας υποδέχεται τη Μέταλιστ και η Σάλκε φιλοξενεί την Αθλέτικ Μπιλμπάο, σε δύο άκρως αμφίρροπα παιχνίδια.

Άλκμααρ-Βαλένθια

Μία ακόμη ολλανδική ομάδα μετά την Αϊντχόφεν θα βρει στο δρόμο της η Βαλένθια, η οποία αντιμετωπίζει την Άλκμααρ. Το τελευταίο διάστημα οι «νυχτερίδες» δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση και θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες μετά την ήττα (3-1) στην έδρα της Χετάφε. Από την πλευρά τους, οι Ολλανδοί προέρχονται από την εντός έδρας νίκη με 1-0 απέναντι στην Βάαλβαϊκ, αν και δεν είχαν την απόδοση των προηγούμενων αγώνων.

Οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν χωρίς τον τιμωρημένο Φίργκεβερ, ενώ οι Ισπανοί δεν υπολογίζουν τους Μίγκελ, Κανάλες και Μπανέγκα (τιμωρημένοι) και τον Ραμί (τιμωρημένος).

Όσον αφορά την παράδοση, η Άλκμααρ μετράει τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόλις μία ήττα κόντρα σε Ισπανούς, ενώ η Βαλένθια δεν έχει ηττηθεί ποτέ από Ολλανδούς.

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ανόβερο

Κεφάλι πρόκρισης για την ημιτελική φάση του Europa League θέλει να πάρει η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία υποδέχεται την έκπληξη της φετινής διοργάνωσης, το Ανόβερο.

Οι «ροχιμπλάνκος» προέρχονται από την ήττα (1-0) στην έδρα της Σαραγόσα, ενώ οι Γερμανοί ηττήθηκαν με σκορ 21 στην έδρα της Μπάγερν Μονάχου. Οι γηπεδούχοι αναμένεται να αγωνιστούν χωρίς τους Τιάγκο και Σίλβιο, ενώ ο Ντιέγκο ενδέχεται να ξεκινήσει ως βασικός. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν χωρίς τον Αντρεάσεν.

Όσον αφορά την παράδοση, η Ατλέτικο ως γηπεδούχος με γερμανικές ομάδες μετράει οκτώ νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες, ενώ το Ανόβερο έχει μία ισοπαλία (1-1) απέναντι στη Σεβίλλη.

Σάλκε-Αθλέτικ Μπιλμπάο

Ένα σπουδαίο ματς περιμένουν όσοι παρακολουθήσουν την αναμέτρηση ανάμεσα στην Σάλκε και την Αθλέτικ Μπιλμπάο, οι οποίες απέκλεισαν Τβέντε και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αντίστοιχα, στην προηγούμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι Γερμανοί προέρχονται από την εντός έδρας νίκη (2-0) κόντρα στην Λεβερκούζεν, ενώ οι Βάσκοι προέρχονται από την ισόπαλη αναμέτρηση (1-1) με την Σπόρτινγκ Χιχόν.

Ο Χουμπ Στέφενς δεν υπολογίζει τους Χέβεντες και Μέτσελντερ, ενώ ο Μαρσέλο Μπιέλσα θα παρατάξει χωρίς τους Όσιο, Καστίγιλ, Σαν Χοσέ, Γκουρπέγκι, Χάβι Μαρτίνεθ και ο Λόπεζ είναι αμφίβολος.

Η Σάλκε έχει δώσει 21 αγώνες απέναντι σε Ισπανούς, έχοντας απολογισμό πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες εντός έδρας. Από την πλευρά της, η Μπιλμπάο έχει τρεις ήττες επί γερμανικού εδάφους.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μέταλιστ

Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Μέταλιστ έκαναν την έκπληξη, αφήνοντας εκτός διοργάνωσης Μάντσεστερ Σίτι και Ολυμπιακό αντίστοιχα. Οι πιθανότητες πρόκρισης στους «4» του Europa League είναι μοιρασμένες και ίσως το «εισιτήριο» κριθεί στο δεύτερο παιχνίδι.

Οι Πορτογάλοι προέρχονται από τη νίκη (1-0) επί της Φεϊρένσε, ενώ οι Ουκρανοί ηττήθηκαν με σκορ 4-2 στην έδρα της Άρσεναλ Κιέβου. Οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν χωρίς τους Ονιέβου, Ροντρίγκες, Ρινάουντο και Περεϊρίνια, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν υπολογίζουν τον τιμωρημένο Εντμάρ.

Όσον αφορά την παράδοση, η Σπόρτινγκ μετράει μόνο νίκες απέναντι σε ουκρανικές ομάδες μέσα στην έδρα της, ενώ η Μέταλιστ έχει κερδίσει την Μπενφίκα τη σεζόν 2008/09.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: