Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ένα και... Καλού!!

Ένα και... Καλού
Δεν χρειάστηκε να πιάσει ούτε σούπερ απόδοση, ούτε να «πατήσει» την Μπενφίκα. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν το πόδι του Σάλομον Καλού έτσι ώστε η Τσέλσι να πάρει τη νίκη με 1-0 στο «Ντα Λουζ». Έτσι, οι Λονδρέζοι απέκτησαν σαφές προβάδισμα για να προκριθούν στους «4» του Champions League, ενόψει της ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης (4/4).



Οι «αετοί» μπήκαν με σκοπό να βάλουν ένα γρήγορο γκολ αλλά η Τσέλσι τους αιφνιδίασε με το μεστό ξεκίνημα της. Οι Λονδρέζοι είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν να αποκτήσουν τον έλεγχο του παιχνιδιού, κόβοντας παράλληλα και τον ρυθμό της Μπενφίκα.

Ο Καρντόσο, στο 19΄ έχασε την πρώτη ευκαιρία στο ματς όταν και δέχτηκε την πάσα, κοντρόλαρε άψογα αλλά το γύρισμα του δεν ήταν εύστοχο. Βίτσελ, Σέζαρ και Γκαϊτάν δεν ήταν τόσο καλοί στην κυκλοφορία της μπάλας. Η Τσέλσι έδινε χώρο στην Μπενφίκα με στόχο να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Ο Τόρες με το αριστερό έστειλε τη μπάλα πολύ ψηλά στο 39’ όταν ξέφυγε από τρεις αντιπάλους ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μεϊρέλες επιχείρησε σουτ από μακριά αλλά ο Αρτούρ απομάκρυνε σε κόρνερ.

Η Μπενφίκα μπήκε αποφασισμένη να πετύχει ένα γκολ στο δεύτερο μέρος. Ο Καρντόζο μόλις στο 47’ σούταρε από το ύψος του πέναλτι πάνω στο σώμα του Νταβίντ Λουίζ και ο Σέζαρ σούταρε λίγο έξω από την περιοχή απειλώντας τον Τσεχ. Στο 53’, η Τσέλσι απαντά με μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Τόρες σεντράρει, ο αμαρκάριστος Καλού πιάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα φεύγει άουτ.

Το 60’ έμελλε να γίνει το λεπτό που θα συζητηθεί. Πρώτα, οι Πορτογάλοι διαμαρτύρονται για χέρι, όταν ο Περέιρα προσπάθησε να φέρει την μπάλα στην περιοχή αλλά η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Τέρι και στην εξέλιξη της φάσης, ο Μάτα εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια των «αετών» πέρασε και τον τερματοφύλακα αλλά το πλασέ του κατέληξε στο δοκάρι.

Στο 75’, οι «μπλε» άνοιξαν το σκορ. Ο Τόρες βγήκε από δεξιά, σέντραρε παράλληλα και ο Καλού έκανε την προβολή βάζοντας το χρυσό γκολ που δίνει προβάδισμα στην Τσέλσι. Αν και οι Πορτογάλοι πίεσαν προς το τέλος δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν αφού στην τελευταία τους ευκαιρία, ο Μάξι Περέιρα σούταρε, ο Κόουλ έκανε την προσπάθεια του να διώξει αλλά λίγο έλειψε να βάλει αυτογκολ. Η μπάλα όμως βγήκε κόρνερ.

Η Τσέλσι πήρε τη νίκη που ήθελε, κράτησε το «μηδέν» στην άμυνα και πέτυχε το εκτός έδρας γκολ. Όλα μαζί συνθέτουν το ιδανικό σενάριο για τους «μπλε» έτσι ώστε να προκριθούν. Όλα αυτά μέχρι την Τετάρτη (4/4).





Μπενφίκα (Ζ. Ζέσους): Αρτούρ, Έμερσον, Λουιζάο, Περέιρα, Ζαρντέλ, Χάβι Γκαρσία (81’ Χάβι Γκαρσία), Μπρούνο Σέζαρ (69’ Ροντρίγκο), Αϊμάρ (69’ Μάτιτς), Γκαϊτάν, Βίτσελ, Καρντόζο.

Στον πάγκο: Εντουάρντο, Βίτορ, Ολιβέιρα, Ολιβέιρα.

Τσέλσι (Ρ. Ντι Ματέο): Τσεχ, Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ, Φερέιρα (80’ Μποσίνγκουα), Τέρι, Ραμίρες, Μίκελ, Μεϊρέλες (68’ Λάμπαρντ), Τόρες, Μάτα, Καλού (83’ Στάριτζ).

Στον πάγκο: Τέρνμπουλ, Κέιχιλ, Εσιέν, Ντόγκμπα.


πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: