Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Νέα "στημένα" στην Κύπρο!

Δύο φακέλοι με ύποπτους αγώνες, ένας κόκκινος (Εθνικός-Αλκή) και ένας κίτρινος (Απόλλων-Άρης) έφτασαν στην Κύπρο, και αφορούν αγώνες που έγιναν την 24η αγωνιστική. Πρόκειται για δύο αγώνες που σήμαναν συναγερμό στις στοιχηματικές εταιρείες και μάλιστα οι αποδόσεις αποσύρθηκαν από το στοίχημα, ωστόσο η ΚΟΠ δεν ανακοίνωσε την αναβολή των συγκεκριμένων αγώνων.
Νέα "στημένα" στην Κύπρο!
Η αρμόδια ομάδα της ΟΥΕΦΑ για το παράνομο στοίχημα έκρινε τον πρώτο αγώνα ως στημένο (κόκκινος) και τον δεύτερο ως κατά πάσα πιθανότητα στημένο (κίτρινος), με βάση τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί.
Το όλο θέμα θα συζητηθεί την Πέμπτη στη συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ με τις ομάδες που συμμετείχαν στον αγώνα που κρίθηκε ως κόκκινος, να κινδυνεύουν με βαριά τιμωρία.
Τι γράφουν οι κανονισμοί για τους «κόκκινους» φακέλους
Η ΚΟΠ είχε ανακοινώνει στις 16 Δεκεμβρίου 2011 την προσθήκη νέου άρθρου του Κανονισμού Δικαστικής Επιτροπής για αγώνες που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ήταν «προσυνεννοημένοι και ή στημένοι», το οποίο αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Σε περίπτωση κατά την οποία η Ειδική Υπηρεσία της ΟΥΕΦΑ, η οποία έχει συσταθεί για την διερεύνηση ύποπτων ποδοσφαιρικών αγώνων, οι οποίοι περιέχονται στο Στοίχημα, αποστείλει στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, φάκελο / γραπτό μήνυμα, ότι ποδοσφαιρικός αγώνας Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου που διοργανώνει η ΚΟΠ έχει χαρακτηριστεί από την εν λόγω υπηρεσία ως «κόκκινος» ή «με μεγάλη πιθανότητα ότι ο εν λόγω αγώνας ήταν στημένος» τότε η ενεχόμενη ομάδα ή ομάδες θα τιμωρούνται.
Σε περίπτωση που το παιχνίδι αφορούσε πρωτάθλημα Κυπέλλου, η ενεχόμενη ομάδα ή ομάδες θα αποκλείονται από την συνέχεια του Κυπέλλου και σε περίπτωση που ο αγώνας αφορούσε Πρωτάθλημα, η ενεχόμενη ομάδα ή ομάδες θα μηδενίζονται στον συγκεκριμένο αγώνα που έχει χαρακτηριστεί ως «κόκκινος» και πρόσθετα θα αφαιρούνται τρεις (3) βαθμοί από την βαθμολογία του Πρωταθλήματος, για την κάθε ενεχόμενη ομάδα. Επί πλέον η Δικαστική Επιτροπή θα επιβάλλει και πρόστιμο ύψους €2.000,00 (δύο χιλιάδων ευρώ) τουλάχιστον.
Η απόφαση για παραπομπή στην Δικαστική Επιτροπή θα είναι του Διοικητικού Συμβουλίου και θα πρέπει να υπάρχει θετική ψήφος των ¾ των παρόντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου με ελάχιστο αριθμό θετικών ψήφων το 11.
Σε περίπτωση που ο αριθμός των παρόντων μελών στο ΔΣ είναι μικρότερος από 15, δεν θα μπορεί να ληφθεί τέτοια απόφαση και το θέμα θα ορίζεται ξανά στην επόμενη συνεδρία όπου για να γίνει παραπομπή θα χρειάζεται μόνο απλή πλειοψηφία.
Πηγή: shootandgoal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: