Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

«Άδικη και αβάσταχτη ποινή»

«Άδικη και αβάσταχτη ποινή»
Για επεισόδια που προκλήθηκαν από άτομα εκτός ποδοσφαίρου και μία ποινή που είναι άδικη, αβάσταχτη και εξοντωτική έκανε λόγο η πλευρά του Παναθηναϊκού κατά την εκδίκαση της έφεσης που κατέθεσε για την τιμωρία που επιβλήθηκε στην ΠΑΕ για όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο δικηγόρος των «πράσινων», Γιάννης Κάρμης, ανέφερε πως «… πρόκειται για μία εσφαλμένη, άδικη και εξοντωτική απόφαση. Τη τηρηθήκαν στο ακέραιο όσα μας ζητήθηκαν ως ΠΑΕ και η αντικειμενική ευθύνη κάμπτεται από την πλήρη αδυναμία να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα. Τα επεισόδια έγιναν από αντιεξουσιαστές και μπαχαλάκηδες, άτομα που δεν είχαν σχέση με την ομάδα. Ακόμη και ο Ολυμπιακός μάς ευχαρίστησε για τη φιλοξενία. Δεν θα πρέπει να πέσει βαρύς ο πέλεκυς μόνο πάνω στον Παναθηναϊκό, από τη στιγμή που η ίδια η αστυνομία δήλωσε αδυναμία να ελέγξει την κατάσταση».

Παράλληλα ο κ. Κάρμης υποστήριξε πως «δεν είναι νόμιμη η επιβολή δύο ποινών για το ίδιο αδίκημα Από τη στιγμή που συγχωνεύονται τα πρόστιμα να συγχωνευτούν και οι ποινές», ενώ ισχυρίστηκε πως υπάρχει δεδικασμένο από τον αγώνα Κυπέλλου μεταξύ Εθνικού Αστέρα και ΠΑΟΚ, όπου η γηπεδούχος ομάδα δεν τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών για το επόμενο πρωτάθλημα».

Κλείνοντας την αγόρευσή του ζήτησε την επιείκεια του δικαστηρίου κι επανέλαβε πως η ποινή που επιβλήθηκε πρωτοδίκως είναι άδικη και αβάσταχτη. Η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής αναμένεται την επόμενη Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι στην ποινή που αποφάσισαν τα δικαιοδοτικά όργανα του συνεταιρισμού, οι «πράσινοι» έχασαν 3-0 το παιχνίδι, τους αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί από το φετινό πρωτάθλημα και δυο από το επόμενο, ενώ τους επιβλήθηκε τιμωρία τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και χρηματικό πρόστιμο 252.500 ευρώ!

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: