Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Δεν μπαίνει το τελευταίο σουτ!!

Δεν μπαίνει το τελευταίο σουτ
Μας είχε... κακομάθει ο Παναθηναϊκός. Χρόνια τώρα όταν χρειαζόταν να σημειώσει καλάθι στην τελευταία επίθεση, όταν έπρεπε να ευστοχήσει στο τελευταίο σουτ, τα κατάφερνε.
Δεν τον φοβόμασταν στο "buzzer beater". Μέχρι που ήρθε η φετινή χρονιά. Και οι «πράσινοι» παρουσιάζουν πρόβλημα στις τελευταίες επιθέσεις που χρειάζονται οπωσδήποτε ένα εύστοχο σουτ είτε για να κερδίσουν, είτε για να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση.

Το παιχνίδι με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ ήταν το πέμπτο φετινό που ο Παναθηναϊκός δεν καταφέρνει να σκοράρει στην τελευταία επίθεση, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα. Είχαν ακολουθήσει το δεύτερο παιχνίδι με τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ, το ματς με τη Μπάμπεργκ στη Γερμανία, η «μάχη« με την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ και αυτό με τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο πρωτάθλημα. Ενα ματς στο οποίο οι «πράσινοι» ναι μεν σημείωσαν καλάθι, αλλά ο Μπατίστ πατούσε τη γραμμή, με αποτέλεσμα να μην είναι αρκετό.

Κόντρα στη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός έχασε δύο ευκαιρίες στην τελευταία επίθεση της παράτασης. Με το σκορ στο 92-94, ο Διαμαντίδης αρχικά αστόχησε σε τρίποντο, οι «πράσινοι» πήραν το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά το σουτ του Γιασικεβίτσιους βρήκε και αυτό σίδερο στη λήξη της επίθεσης, αποτυγχάνοντας να στείλει το ματς σε νέα παράταση.

Η... ιστορία πάντως με τα σουτ στα τελευταία δευτερόλεπτα ξεκίνησε κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός βρισκόταν σχεδόν σε όλη τη διάρκεια μπροστά στο σκορ, αλλά οι Ρώσοι κατάφεραν και ισοφάρισαν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Με το σκορ στο 71-71 ο Μπατίστ επιχείρησε το τελευταίο σουτ, όμως αστόχησε και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου η ΤΣΣΚΑ επικράτησε με 78-76. Μια εβδομάδα αργότερα, στη Γερμανία κόντρα στη Μπάμπεργκ, ο Παναθηναϊκός ήταν πίσω στο σκορ με 77-74 και ενώ απέμεναν 22'', Καλάθης και Διαμαντίδης αστόχησαν σε δύο σερί τρίποντα, με αποτέλεσμα το «τριφύλλι» να γνωρίσει τελικά την ήττα με 76-79.
πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: