Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Λύγισε… (video)

Λύγισε… (vid)

Ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε με τους παίκτες του να πέφτουν σαν «καμικάζι» πάνω στην μπάλα, αλλά η εμπειρία και το μέγεθος της Ρεάλ Μαδρίτης ειδικά σε τέτοιου τύπου παιχνίδια, τον λύγισαν στο τέλος.

Ο Μπενζεμά «ξεκλείδωσε» στο 74’ την εστία του Χιώτη και φυσιολογικά, η «βασίλισσα» πέτυχε άλλα δύο μετά.

Οι Κακά(82΄) και Μπενζεμά(90’) έκαναν το τελικό 3-0 βάζοντας τέλος στις ούτως ή άλλως λιγοστές ελπίδες των Κύπριων για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.



Ο ΑΠΟΕΛ και κυρίως ο Γιοβάνοβιτς, δεν φοβήθηκαν την Ρεάλ, κάτι που φάνηκε από το σχήμα που επέλεξε ο τεχνικός των Κύπριων. Αφού το 4-4-2 με πλάγιους χαφ τους επιθετικογενείς Αλεξάνδρου και Χαραλαμπίδη και τον Τριτσκόφσκι πίσω από τον Αίλτον, δεν μπορεί να κριθεί ως ένα... αμυντικό σχήμα. Ωστόσο, οι Ισπανοί, σαφώς ανώτερη ομάδα, πήραν τον έλεγχο του κέντρου και την κατοχή της μπάλας πιέζοντας τους Κύπριους.

Παρόλα αυτά, ευκαιρίες πολλές στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Μουρίνιο, δεν έκανε. Με κυριότερο λόγο, τις αλληλοκαλύψεις των παικτών του ΑΠΟΕΛ και την έλλειψη πάθους των Ισπανών. Βέβαια η φάση του 33' με τον Μπενζεμά να αστοχεί προ κενής εστίας, θύμισε λίγο και το άστρο του ΑΠΟΕΛ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ρεάλ βγήκε αποφασισμένη να πιέσει περισσότερο. Μέχρι το 64’ όμως, δεν κατάφερε να κάνει κάτι σπουδαίο. Μόνο να πιέζει κάπως φλύαρα και χωρίς πάθος. Τότε, ο Μουρίνιο έβαλε τους Μαρσέλο και Κακά και άλλαξε την ροή του ματς. Οι Βραζιλιάνοι έδωσαν άλλον αέρα, αφού ο ένας πλαγιοκοπούσε(Μαρσέλο) και ο άλλος δημιουργούσε(Κακά).

Στο 74’, αυτό που φαίνονταν από τις αλλαγές και μετά, δυστυχώς έγινε. Ο Κακά πήρε την μπάλα από αριστερά, είδε την κίνηση του Μπενζεμά και με ωραία σέντρα βρήκε το κεφάλι του Γάλλου που έκανε το 1-0 για τους Ισπανούς. Η απογοήτευση κυρίευσε το «ΓΣΠ» και τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς και η Ρεάλ… ανέβηκε αφού της λύθηκαν τα πόδια.

Έτσι, φυσιολογικά η «βασίλισσα» πέτυχε άλλα δύο γκολ. Το πρώτο στο 82’, όταν οι αλλαγές του Μουρίνιο έκαναν αυτά που τους είπε. Ο Μαρσέλο έκανε την κούρσα από αριστερά και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Κακά που από το ύψος του πέναλτι δεν αστόχησε, κάνοντας το 2-0. Και στο 90’, ο Οζίλ έδωσε στον Μπενζεμά με τον Γάλλο να βάζει το δεύτερο του τέρμα στην αναμέτρηση και να κάνει το τελικό 3-0 δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα στον ΑΠΟΕΛ και το γλυκό του ταξίδι που κράτησε ως εδώ...





APOEL Nicosia 0-3 Real Madrid - All Goals από goalsarena2012-3








ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Ζόρζε, Ολιβέιρα(13’Κακά), Πουρσαϊτίδης, Μποαβεντούρα, Χαραλαμπίδης, Πίντο(72’Σολάρι), Μοράις, Αλεξάνδρου(46’Σόουζα), Αίλτον, Τριτσκόφσκι

Στον πάγκο: Πάρντο, Αντόρνο, Σολωμού, Μαρσίνιο

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Ράμος, Πέπε, Κοεντράο(64’Μαρσέλο), Αρμπελόα, Σαχίν(84’Γκρανέρο), Κεντίρα, Οζίλ, Κριστιάνο, Μπενζεμά, Ιγκουαίν(64’Κακά)

Στον πάγκο: Αντάν, Αλμπιόλ, Βαράν, Αλτιντοπ


πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: