Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Δεν αλλάζει η κορυφή

Η Βέροια έκανε πάρτι με τον Εθνικό Αστέρα (5-0), ο Πανθρακικός πήρε άλλο ένα «τρίποντο» στην έδρα του κόντρα στον Θρασύβουλο (3-1) και η κορυφή στην football league παρέμεινε η ίδια.
Δεν αλλάζει η κορυφή
Δύσκολα ο Πανθρακικός
Ο Πανθρακικός υποδέχθηκε τον Θρασύβουλο με σκοπό να διατηρήσει το απόλυτο εντός έδρας και να μείνει στην κορυφή της βαθμολογίας. Το παιχνίδι, όμως, δεν ξεκίνησε καλά για τους γηπεδούχους, καθώς στο 13' ο Ντακόλ άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Φυλής στην πρώτη καλή φάση! Στη συνέχεια το παιχνίδι ήταν ένας μονόλογος για τους Θρακιώτες, που έκλεισαν στα καρέ τους παίκτες του Λύσανδρου Γεωργαμλή, όμως δεν μπορούσαν με τίποτα να διασπάσουν την αμυντική τους γραμμή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πανθρακικός είχε μόλις μία τελική προσπάθεια στο πρώτο μέρος με τον Μίνγκα στο 33' και οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0 για τον Θρασύβουλο. Στην επανάληψη η πίεση των γηπεδούχων αυξήθηκε, ο Γωνιάδης έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 50' και όλα έδειχναν ότι είναι θέμα χρόνου να πάρει το προβάδισμα ο Πανθρακικός, καθώς η εικόνα δεν είχε αλλάξει. Τελικά, στο 74' ήρθε η λύτρωση για τους γηπεδούχους, με τον Μπαϊκαρά να κάνει το 2-1 στο 74' με κεφαλιά, με τον Σουλτανίδη να κάνει το τελικό 3-1 στο 83' και τον Πανθρακικό να κάνει το 10 στα 10 στην Κομοτηνή (11 αν πάρει το ματς με τον Διαγόρα)!
Πάρτι για Βέροια

Ο Εθνικός Αστέρας κατάφερε τελικά να ταξιδέψει στην Βέροια για το παιχνίδι με την «βασίλισσα», όμως με μόλις 12 παίκτες στην αποστολή και οι πλειοψηφία εξ αυτών από την εφηβική ομάδα δε θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να έχει αξιώσεις από το παιχνίδι... Οι γηπεδούχοι δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα και έφτασαν δίκαια στη νίκη 5-0 σε ένα παιχνίδι που δεν αντέχει κριτικής. Μόλις στο 3' η κεφαλιά του Καλτσά κατέληξε στο δοκάρι του Σαλαγιάννη, με τον Μπαργκάν να ανοίγει το σκορ στο 6'.
Το παιχνίδι ήταν μονόλογος των παικτών του Δημήτρη Καλαϊτζίδη και ο Κάντι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 στο πρώτο μέρος με τον Κάντι να σκοράρει στο 13' και στο 37'. Η επανάληψη ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να χάνουν τεράστια ευκαιρία στο 48', όταν Καλί και Βεργώνης έστειλαν την μπάλα στο αντίπαλο δοκάρι στην ίδια φάση (!), με τον τελευταίο να αποδεικνύεται πιο εύστοχος και να κάνει το 4-0 στο 63'. Το τελικό 5-0 έκανε ο Καλτσάς στο 79' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, με την Βέροια να μένει στην κορυφή με... συγκάτοικο τον Πανθρακικό.
Χωρίς νίκη στο 2012 ο Πλατανιάς

Ο Πλατανιάς υποδέχθηκε στο Μάλεμε τον Αγροτικό Αστέρα με τον υπηρεσιακό Τάκη Τσακαλίδη στον πάγκο και ήθελε να επιστρέψει στις νίκες μετά από 4 αγώνες και να μείνει κοντά στις δύο πρώτες θέσεις. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους Κρητικούς, καθώς μόλις στο 19' οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Παμπόε για χτύπημα εκτός φάσης στον Τζανή. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι υπό το βλέμμα του νέου τεχνικού τους, Γιάννη Χατζηνικολάου, δεν κατάφεραν να διασπάσουν την άμυνα του Αγροτικού Αστέρα και έμειναν στο 0-0...
Το πρώτο μέρος τελείωσε με το παιχνίδι να παίζεται στο μισό γήπεδο και τους Κρητικούς να μην μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Γιακουμή και φυσικά χωρίς τη μεγάλη φάση. Στην επανάληψη ο Τσακαλίδης αποφάσισε να ρισκάρει και έριξε στη μάχη όσους επιθετικούς είχε στη διάθεσή του. Η πίεση του Πλατανιά ήταν μεγάλη, όμως από ουσία μηδέν... Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι έφτασαν σε κάποιες περιπτώσεις κοντά στο γκολ, όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με το 0-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα και τον Πλατανιά να χάνει πολύτιμο έδαφος στη μάχη της απευθείας ανόδου στην Σούπερ Λιγκ.
Με Μπανγκουρά για πλέι οφ!

Ο Πανσερραϊκός υποδέχθηκε την Αναγέννηση Γιαννιτσών με σκοπό να συνεχίσει το νικηφόρο του σερί. Οι Σερραίοι ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και έφτασαν δίκαια στη νίκη 1-0. Ο Μπανγκουρά ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, είχε δοκάρι σε εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι στο 34' και πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 64' με κεφαλιά. Οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες στο 71', όταν ο Κώστας Τριανταφύλλου αντίκρισε δεύτερη κίτρινη, όμως κράτησαν το υπέρ τους σκορ μέχρι το τέλος και έφτασαν στην 4η σερί τους νίκη, βάζοντας... πλώρη για τα πλέι οφ της ανόδου.
Νίκη για Καλλονή

Στην Μυτιλήνη η Καλλονή αντιμετώπισε τον Φωκικό και μετά από ένα μέτριο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να ανεβάζουν ρυθμό μετά το 30', οι γηπεδούχοι, αφού έφτασαν σε δύο περιτώσεις κοντά στο γκολ με τον Ζουρούδη, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 44' με τον Ντος Σάντος και να πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0. Στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν καλύτερο, με τις δύο ομάδες να φτάνουν κοντά στο γκολ σε κάποιες περιπτώσεις, τους Λεοζίνιο και Κανελλόπουλο να έχουν τις σημαντικότερες ευκαιρίες, όμως τίποτα να μην αλλάζει μέχρι το τέλος και τους Νησιώτες να φτάνουν στη νίκη.
Όλα μηδέν στα Μέγαρα

Μετά από ένα μέτριο πρώτο μέρος στα Μέγαρα, όπου Βύζας και Αναγέννηση Επανομής έμειναν στο 0-0, στην επανάληψη και προς το τέλος της αναμέτρησης ο ρυθμός ανέβηκε και ευκαιρίες χάθηκαν μέχρι το τέλος. Δεινόπαπας και Πολίτης απείλησαν για τους γηπεδούχους, ο Ροβίθης για τους φιλοξενούμενους, όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος με τις ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Τετάρτη (28/03)
Πλατανιάς-Αγροτικός Αστέρας 0-0

Πανσερραϊκός-Αναγέννηση Γιαννιτσών 1-0
(64' Μπανγκουρά)

Βύζας-Αναγέννηση Επανομής 0-0

Πανθρακικός-Θρασύβουλος 3-1
(50' Γωνιάδης, 74' Μπαϊκαρά, 83' Σουλτανίδης - 13' Ντακόλ)

Καλλονή-Φωκικός 1-0
(44' Ντος Σάντος)

Βέροια-Εθνικός Αστέρας 5-0
(6' Μπαργκάν, 13', 37' Κάντι, 63' Βεργώνης, 79' πεν. Καλτσάς)

Καλλιθέα-Παναχαϊκή 5-2
(65΄ Στάυρου, 71΄πεν., 80΄, 90΄+4΄ Κατσίκης, 76΄ Αρβανίτης - 12΄, 25΄ Φουρτάδο)

Πιερικός-ΑΕΛ (19:00) Διαγόρας-Ηρακλής Ψαχνών (αναβλήθηκε)
Βαθμολογία
(σε 22 αγώνες)

1. Πανθρακικός   43 -21 αγ.
2. Βέροια   43 -21 αγ.
3. Πλατανιάς   39 -21 αγ.
4. Πιερικός   38 -21 αγ.
5. Καλλιθέα   37 -21 αγ.
6. Πανσερραϊκός   35
7. Παναχαϊκή   30 -22 αγ.
8. Καλλονή   30
9. Αναγέννηση Επανομής   29
10. Αναγέννηση Γιαννιτσών   26
11. ΑΕΛ   24- 20 αγ.
12. Ηρακλής Ψαχνών   22 -21 αγ.
13. Θρασύβουλος   21
14. Φωκικός   21 -21 αγ.
15. Βύζας   20 -21 αγ.
16. Αγροτικός Αστέρας   19 -21 αγ.
17. Εθνικός Αστέρας   18 -21 αγ.
18. Διαγόρας   3- 14 αγ.

*Η Παναχαϊκή ξεκίνησε με -5.
*Από τον Εθνικό Αστέρα έχουν αφαιρεθεί 3 βαθμοί.
*Από τον Διαγόρα έχουν αφαιρεθεί 2 βαθμοί.Επόμενη αγωνιστική

Διαγόρας-Πανσερραϊκός
Παναχαϊκή-ΑΕΛ
Αναγέννηση Επανομής-Βέροια
Θρασύβουλος-Καλλιθέα
Ηρακλής Ψαχνών-Καλλονή
Φωκικός-Πλατανιάς
Εθνικός Αστέρας-Πιερικός
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Βύζας
Αγροτικός Αστέρας-Πανθρακικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: