Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Γιοβάνοβιτς: «Σήμερα καταλάβαμε πού φτάσαμε»

Γιοβάνοβιτς: «Σήμερα καταλάβαμε πού φτάσαμε»
Τη διαφορά κλάσης ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και τη Ρεάλ Μαδρίτης αναγνώρισε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά την ήττα με 3-0 στο «ΓΣΠ».

«Δεν είχαμε σκοπό να παίξουμε πάνω σε συγκεκριμένο σκορ. Θέλαμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αλλά η Ρεάλ είναι εξαιρετική ομάδα. Μέχρι το 75 ήμασταν αρκετά καλά οργανωμένοι όσον αφορά το ανασταλτικό κομμάτι. Επιθετικά δεν μας έδωσαν το δικαίωμα να ελπίζουμε σε κάτι περισσότερο. Υπήρχε απογοήτευση μετά το 75 και χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση. Αν της δώσεις λίγους χώρους στη Ρεάλ, μπορεί να το εκμεταλλευτεί», τόνισε ο τεχνικός των πρωταθλητών Κύπρου και πρόσθεσε:

«Ήταν σίγουρο ότι θα κάνει η Ρεάλ αυτό το πράγμα. Δεν παύει να είναι ένα παιχνίδι που σε οδηγεί στα ημιτελικά και όλες οι ομάδες θα είναι στο μάξιμουμ συγκεντρωμένες για να πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν. Η Ρεάλ δεν μας έδωσε πολλές ελπίδες για να πάρουμε κάτι καλύτερο από αυτό το παιχνίδι. Σίγουρα στη διάρκεια του β' ημιχρόνου, η πίεση που μας ασκήθηκε ήταν μεγάλη και μετά το 1-0 ήταν πιο εύκολο για τη Ρεάλ να παίξει γιατί υπήρχε απογοήτευση στην ομάδα μας. Είναι δίκαιο το σκορ βάσει γενικής εικόνας του παιχνιδιού».

Φυσικά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν είχε παράπονα από τους παίκτες. «Οι παίκτες μου και εγώ πρέπει να καταλάβουμε τι κάναμε και που φτάσαμε. Αυτό το παιχνίδι με τη Ρεάλ είναι το αποκορύφωμα της χρονιάς και δείχνει πόσο μεγάλη προσπάθεια κάναμε εγώ και οι ποδοσφαιριστές μου από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα. Το σημερινό παιχνίδι και η ποιότητα που έχει η Ρεάλ δείχνει πόσο χρυσούς ανθρώπους και ποδοσφαιριστές έχω στην ομάδα. Ο πρώτος μας στόχος ήταν να μπούμε στους ομίλους. Το ότι προκριθήκαμε στους 16 έχοντας αντιπάλους Πόρτο, Σαχτάρ και Ζενίτ ήταν εξαιρετικό αποτέλεσμα. Το ότι περάσαμε στους 8 απέναντι στη Λιόν ήταν ακόμη μεγαλύτερο αποτέλεσμα».

Όσο για τη ρεβάνς, είπε: «Η Ρεάλ είναι σίγουρα στην επόμενη φάση. Το σίγουρο είναι ότι εγώ πιστεύω ότι θα είναι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και εύχομαι να το κατακτήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: