Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

«Η ταν ή επί τας»

«Η  ταν ή επί τας»
Η Μπράγκα έκανε την υπέρβαση, κάλυψε τη διαφορά και βρέθηκε στην κορυφή της Superliga, έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε της φετινής περιόδου στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Τώρα, όμως, φτάνει η κρίσιμη ώρα για τους φιναλίστ του Europa League, οι οποίοι πηγαίνουν στο «Ντα Λουζ» για να αντιμετωπίσουν τη, μέχρι πρότινος δεύτερη της βαθμολογίας, Μπενφίκα, στο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής.

Οι «αετοί» ξέρουν πως με νίκη στο συγκεκριμένο ματς θα ξαναβρεθούν, τουλάχιστον, στη δεύτερη θέση και θα έχουν προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου ή της εξόδου στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ επί της αντιπάλου τους. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι γνωρίζουν πως με νίκη στην πρωτεύουσα δύσκολα δε θα βγουν, τουλάχιστον, δεύτεροι.

Την «κοκορομαχία των δύο «ερυθρόλευκων» θα παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η Πόρτο, η οποία υποδέχεται την αδιάφορη Ολιανένσε στο «Ντραγκάο» και αναμένεται να επικρατήσει, εύκολα ή δύσκολα, ώστε, σε περίπτωση ισοπαλίας στη Λισαβόνα, να ξαναβρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στο χέρι της Σπόρτινγκ είναι να ξεπεράσει το εμπόδιο της προτελευταίας Λεϊρία εκτός έδρας, έχοντας και την καλύτερη δυνατή ψυχολογία μετά τη νίκη επί της Μέταλιστ στο Europa league, που δεν της εξασφαλίζει, πάντως σε καμία περίπτωση, την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Πάντως, τα «λιοντάρια» αναμένεται να επικρατήσουν σχετικά εύκολα και θα περιμένουν το αποτέλεσμα της Μαρίτιμο, ώστε να μπορέσουν να ξαναβρεθούν στην τέταρτη θέση.

Όσον αφορά τη Μαρίτιμο, πάει στην έδρα της Ακαντέμικα, που βρίσκεται ακόμα κοντά στις επικίνδυνες θέσεις, με την τέταρτη της βαθμολογίας να θέλει τη νίκη, για την οποία είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί και, εφόσον, έρθουν οι τρεις βαθμοί θα κρατήσουν τους φιλοξενούμενους στην πρώτη τετράδα.

Ματς «ζωής και θανάτου» είναι αυτό ανάμεσα στη Φεϊρένσε και την Μπέιρα Μαρ, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται στην τελευταία θέση με τρεις βαθμούς διαφορά από τους αντιπάλους τους και, σε περίπτωση νίκης, τους «πιάνουν» στη βαθμολογία.



Αναλυτικά, η 25η αγωνιστική:


Παρασκευή 30/3

22:15 Ακαντέμικα-Μαρίτιμο

Σάββατο 31/03

21:00 Πόρτο-Ολιανένσε

23:15 Μπενφίκα-Μπράγκα

Κυριακή 01/04 18:00

Φεϊρένσε-Μπέιρα Mαρ

Νασιονάλ-Ρίο Αβε

Ζιλ Βιθέντε-Σετούμπαλ

20:15 Λεϊρία-Σπόρτινγκ

22:15 Γκιμαράες-Πάσος Φερέιρα


Η επόμενη (26η) αγωνιστική:

Σετούμπαλ-Γκιμαράες
Λεϊρία-Ζιλ Βιθέντε
Ολιανένσε-Πάσος Φερέιρα
Μπράγκα-Πόρτο
Μπέιρα Μαρ-Ακαντέμικα
Σπόρτινγκ-Μπενφίκα
Μαρίτιμο-Νασιονάλ
Ρίο Αβε-Φεϊρένσε



πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: