Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Παπαϊωάννου: «Χάσαμε χρόνο αλλά...»

Στο στούντιο του «Αθλητικού Metropolis» βρέθηκε η παλιά μεγάλη δόξα του Ηρακλή, Λάκης Παπαϊωάννου, όπου εξέφρασε την άποψή του για τον τωρινό Ηρακλή, ενώ παράλληλα μίλησε για την ομάδα την εποχή που αγωνίζονταν ο ίδιος, αλλά και στη δουλειά που κάνει ως σκάουτερ στις ακαδημίες της Άρσεναλ.

Για το πώς βλέπει τον Ηρακλή: «Δεν μπορώ να παρακολουθώ τον Ηρακλή λόγω υποχρεώσεων αλλά ενημερώνομαι. Τα παιδιά που ήταν στους Πόντιους αντιμετωπίζουν δυσκολίες γιατί έπαιζαν μπροστά σε ελάχιστο κόσμο και έφτασαν να αγωνίζονται στο Καυτανζόγλειο. Η ομάδα μπήκε στον σωστό δρόμο και το καλό είναι ότι δεν έχει οικονομικά χρέη. Έτσι μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον επενδυτών. Το καλύτερο θα είναι η ομάδα να πάρει την άνοδο από φέτος αλλά είναι δύσκολο.

Η ευχή μου είναι ο Ηρακλής να ανέβει αλλά μια εφικτή θέση θα είναι η είσοδος στα μπαράζ για να σωθεί η παρτίδα. Αυτή την πρόταση για την συνεννόηση με άλλη ομάδα την κάναμε από τον Αύγουστο, αλλά χάσαμε χρόνο. Βέβαια και τώρα γίνεται μια καλή προσπάθεια».


Για το ότι η μεγάλη ομάδα του Ηρακλή δεν πήρε πρωτάθλημα την δεκαετία του ογδόντα: «Η ομάδα τότε ήταν πάρα πολύ καλή. Ξέρουμε όλοι τι γινόταν τότε με τον Παναθηναϊκό και τη διαιτησία , όμως ο Ηρακλής είναι πολύ μεγάλος πρωταθλητής στην εκτίμηση του κόσμου. Αυτή είναι η ουσία. Βέβαια το ξέρουμε ότι στην Ελλάδα γίνονται απίστευτα. Οι διαιτητές που βγαίνουν και κάνουν κριτική τώρα καλά θα κάνουν να μην βγαίνουν με αυτά που έχουν κάνει» και πρόσθεσε:

«Η μεγάλη επιτυχία του Ηρακλή ήταν ότι φίλαθλοι άλλων ομάδων ερχόταν και μας έβλεπαν. Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο οι οπαδοί να πετούν καπνογόνα και να κάνουν επεισόδια με τα ΜΑΤ».

Για τον υποβιβασμό του Ηρακλή κα για ο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ ο Ηρακλής ότι θα πέσει σε αυτήν την κατηγορία. Η απόφαση που πάρθηκε για την κατάργηση του υποβιβασμού με έκανε να αηδιάσω. Δεν βλέπω ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί δεν μου κάνει αίσθηση. Μόνο στην Ελλάδα παίζουν ακόμη εξ αναβολής παιχνίδια, ενώ συζητάμε παράλληλα για το ποιες ομάδες θα μπουν στα πλέι οφ. Πουθενά αλλού δεν γίνεται αυτό».

Για την δουλεία του στις ακαδημίες της Άρσεναλ: «Στην αρχή ξεκίνησα την επιτήρηση των ακαδημιών στην Ελλάδα και έπαιρνα 1000 ευρώ και τα ένσημα. Βήμα βήμα έφτασα εδώ που έφτασα. Ξεκινήσαμε τις σχολές ποδοσφαίρου και φτάσαμε στις 25 σχολές πλέον. Κάναμε και την ελίτ ακαδημία που βρίσκεται στο Λουτράκι και έχει Άγγλο προπονητή. Βήμα βήμα μου δόθηκε η ευκαιρία από τους Άγγλους να έχω το σκάουτινγκ στην νοτιανατολική Ευρώπη. Καταρχάς υπάρχει ένα παγκόσμιο άρτιο δίκτυο και το κάνει μόνο ο Βενγκέρ αυτό. Το πιο σημαντικό είναι ότι όποτε πάω να δω έναν παίκτη σε παιχνίδι μικρών Εθνικών ομάδων γίνεται με άκρα μυστικότητα και μέσα σε ένα δίωρο πρέπει να στείλω e-mail για το αν κάνει ο παίκτης ή όχι».

Για το αν επηρεάζει η οικονομική κρίση την Άρσεναλ να επενδύσει στην Ελλάδα και για την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες: «Προβληματίζεται η Άρσεναλ να επενδύσει στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα. Όλα τα πράγματα πάντως είναι ελεγμένα. Ο Βενγκέρ επίσης λέέι ότι δεν δίνει ευκαιρία σε παιδιά που δεν είναι καλοί μαθητές. Υπάρχουν καθηγητές και όλο το προσωπικό που χρειάζεται. Οι ακαδημίες παίζουν με το ίδιο σύστημα που παίζει η πρώτη ομάδα, ανεξάρτητα με το αν χάνουν ή κερδίζουν. Στις ακαδημίες δεν παίζουμε για πρωταθλητισμό, αλλά προτιμούμε παιδιά που έχουν σωστή αντίληψη για το άθλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: