Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Συμφώνησε με Εφορία η ΑΕΚ!!

Συμφώνησε με Εφορία η ΑΕΚ!
Σαν… μεταγραφή ακούγεται, αλλά πολύ σημαντικότερο είχε εξελιχθεί για την ΑΕΚ!

Έστω και καθυστερημένα -και αφού έχασε την προθεσμία της UEFA- η «Ένωση» συμφώνησε με την Εφορία για νέα ρύθμιση των οφειλομένων.

Οι επαφές των Δημητρέλου και Βούρου έφεραν τελικά αποτέλεσμα και πλέον οι «κιτρινόμαυροι» ελπίζουν σε σιωπηρή παράταση από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, ώστε να εκταμιευτεί το δάνειο τη Δευτέρα και να αρχίσουν τότε να εξυπηρετούνται οι διακανονισμοί.

Αυτό που έπρεπε να γίνει έστω και «στο παραπέντε», τελικά έγινε στο… «και πέντε» για την ΑΕΚ. Οι επαφές με την Εφορία δεν κατέληξαν σε συμφωνία μέχρι να κλείσουν οι τράπεζες την Παρασκευή (κάτι που ήταν απαραίτητο για να εκταμιευτεί το δάνειο και να αρχίσουν να διατίθενται τα χρήματα στους διακανονισμούς με πρώην παίκτες, προπονητές και άλλες ομάδες).

Η «Ένωση», λοιπόν, δεν κατάφερε να λάβει τα χρήματα του Αλ Σουνταϊρί (δεν δεχόταν να διατεθούν απευθείας από το λογαριασμό στην Κύπρο, αφού δεν θα ήταν καλυμμένος νομικά) και έχασε την προθεσμία από την UEFA. Και αφού έγινε αυτό… κατάφερε να συμφωνήσει τελικά με την Εφορία! Κάλλιο αργά παρά ποτέ, αλλά πλέον η ΑΕΚ εξαρτάται από τις διαθέσεις της ομοσπονδίας.

Διότι οι φιλότιμες προσπάθειες των Δημητρέλου και Βούρου «καρποφόρησαν» τελικά στο ραντεβού που είχε ο πρώτος με τον αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου και η ΑΕΚ κατάφερε νέα ρύθμιση και να λάβει φορολογική ενημερότητα. Ωστόσο, παρόλο που η Εφορία θα απελευθερώσει πλέον τους λογαριασμούς της ΠΑΕ (που ήταν δεσμευμένοι κατά το ήμισυ) οι τράπεζες είναι κλειστές το Σ/Κ και η εκταμίευση αρχικά του δανείου -και η διάθεση χρημάτων έπειτα για τους διακανονισμούς δεν μπορεί να ξεκινήσει πριν τη Δευτέρα.

Κατόπιν τούτου, είναι απαραίτητη η… κατανόηση από την UEFA, από την οποία θα ζητηθεί μια σιωπηρή παράταση (παρόλο που δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο) ώστε να έχουν διευθετηθεί οι διακανονισμοί μέχρι την 2-3 Απριλίου, όταν και θα της αποσταλεί ο φάκελος της ΑΕΚ από την ΕΠΟ.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: