Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Καράογλου: «Κολοσσιαίος ελληνικός όμιλος για τους Χορτατζήδες»

Στο Αθλητικό Metropolis και στην εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” φιλοξενήθηκε ο βουλευτής της Ν.Δ Θόδωρος Καράογλου με αφορμή και την τροπολογία που πέρασε από τη Βουλή για τους Χορτατζήδες. Αρχικά ο κ.Καράογλου τόνισε: «Δεν ήμουν μόνος σε αυτή την προσπάθεια. Πρέπει να ευχαριστήσω τον πρώην Υπουργό ΠΑΣΟΚ κ. Σπύρο Βούγια, τον πρώην Yπουργό Αθλητισμού και τώρα αρμόδιο στο τομέα αθλητισμού της Ν.Δ κ. Γιάννη Ιωαννίδη αλλά και τους 51 βουλευτές που υπέγραψαν την τροπολογία».

Για τους δρόμους που ανοίγει η ψήφιση της τροπολογίας: «Όπως όλοι γνωρίζουν ο Ηρακλής έχει εκτάσεις. Μία στη Μίκρα και μία στη περιοχή της Αγίου Δημητρίου τους Χορτατζήδες. Πρόκειται για ένα πραγματικό φιλέτο, 29 στρεμμάτων στο κέντρο της πόλης για το οποίο υπήρχε ανέκαθεν ενδιαφέρον. Με την τροπολογία που καταθέσαμε και έγινε δεκτή μετά από πολύ παρασκήνιο στο οποίο δεν θέλω να σταθώ γιατί αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα, σημαίνει πως εκτός από το αθλητικό κέντρο μπορεί να γίνει και ένα εμπορικό κέντρο. Η τροπολογία είναι έτσι διατυπωμένη ώστε να δίνει τη δυνατότητα για την αύξηση του συντελεστή. Πλέον αυτό αναγράφεται στο νόμο που την ερχόμενη εβδομάδα θα δημοσιευτεί στο φύλλο κυβερνήσεως. Ο Ηρακλής μπορεί να αποκτήσει ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο 5000 θέσεων και αντίστοιχες εμπορικές χρήσεις. Θα είναι μια τεράστια ανάσα για το Γυμναστικό Σύλλογο».

Για το αν υπάρχει ενδιαφέρον για τους Χορτατζήδες:
«Είχα την ευκαιρία να γνωρίζω ότι δύο όμιλοι ένας Κυπριακός και ένας από τη Βουλγαρία είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Το νέο που προκύπτει είναι ότι με πλησιάσε Ελληνικός Επενδυτικός Όμιλος , κολοσιαίος που ενδιαφέρεται για τους Χορτατζήδες. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχω συνάντηση
με τους ανθρώπους του Γ.Σ για να τους ενημερώσω.Πιστεύω ότι θα υπάρξουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι. Τώρα το πάνω χέρι το έχει η διοίκηση του ΓΣ για να προχωρήσει στην προκύρηξη ενδιαφέροντος και να δημιουργήσει μια επιτροπή αξιόλογησης. Να αξιολογήσει τις προτάσεις και να προχωρήσει στην οριστική δημοπράτηση του έργου. Παρά τα εμπόδια είμαστε στη τελική ευθεία».

Για το ύψος και το είδος της επένδυσης: «Είναι μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων. Είναι ένα έργο πολλών εκατομμυρίων το οποίο θα προσφέρει δουλειά σε πολλούς ανθρώπους και κατά την ανέργεση του αλλά και κατά τη λειτουργία του.Εκτός από το υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο, το εμπορικό κέντρο δίνεται η ευκαιρία για τη δημιουργία ενός πάρκινγκ 1000 θέσεων. Μιλάμε για μια ιδιωτική επένδυση. Το κράτος ότι ήταν να κάνει το έκανε χθες με την τροπολογία. Θα έχει και κάποιο κέρδος. Όλες αυτές οι συμφωνίες ισχύουν συνήθως για μια 30ετία και μετά το έργο πηγαίνει στα χέρια του Ηρακλή».

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: