Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Τελειωτικό χτύπημα

Τη δουλειά που ξεκίνησε την Τρίτη καλείται απόψε (21:45, ΝΕΤ) να ολοκληρώσει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Σιένα.
Με νίκη οι «ερυθρόλευκοι» τσεκάρουν  το εισιτήριο για το Final 4 της Κωνσταντινούπολης, όπου ήδη τον περιμένει η Μπαρτσελόνα. Και μπορεί οι Πειραιώτες  να μην χάνονται αν χάσουν, αλλά ουδείς επιθυμεί να επιστρέψει στην Τοσκάνη για να διεκδικήσει την πρόκριση σε πέμπτο αγώνα.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έχει κουραστεί να υπενθυμίζει στους παίκτες του πως τίποτα δεν έχει κριθεί καλώντας τους να διαγράψουν από τη μνήμη τους ό,τι έγινε στον τρίτο αγώνα και την εύκολη επικράτηση απέναντι στους Ιταλούς. Όλοι στις τάξεις των «ερυθρόλευκων» έχουν πάρει το μάθημά τους από το περσινό πάθημα, όταν μετά το σαρωτικό 89-41 του πρώτου αγώνα κόντρα στη Σιένα διαδέχτηκε μία ήττα στο ΣΕΦ δύο μέρες μετά και άλλες δύο στην Ιταλία μία εβδομάδα αργότερα, αφήνοντας τους Πειραιώτες με τις αναμνήσεις της πρεμιέρας των προημιτελικών και εκτός Final 4.

Ο «Ντούντα» έχει δύο αγωνιστικούς πονοκεφάλους, καθώς ο Έισι Λο εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από οστικό οίδημα, ενώ ο Τζόι Ντόρσεϊ έχει ενοχλήσεις στον αγκώνα από το «ξύλο» που έφαγε στο προηγούμενο παιχνίδι. Υπό άλλες συνθήκες αμφότεροι θα ήταν απλοί θεατές του ματς, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να χάσουν το ματς. Διαθέσιμος είναι και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, που ξεπέρασε την ίωση και γυμνάστηκε κανονικά. Δεν είναι, δε, απίθανο να βρεθεί ακόμη και στη δωδεκάδα. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε υπό την παρουσία του ιδιοκτήτη Γιώργου Αγγελόπουλου και του αντιπροέδρου της ΚΑΕ Γιώργου Σκινδήλια. Στις τάξεις της διοίκησης υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση όχι απλώς για την εικόνα της ομάδας, αλλά και για την ανταπόκριση του κόσμου, που έστω και με καθυστέρηση αγκαλιάζει τη φετινή προσπάθεια και στηρίζει την ομάδα.Στις τάξεις της Σιένα η απογοήτευση για το πρόσωπο που παρουσίασε η ομάδα στον αγώνα της Τετάρτης είναι δεδομένη, αλλά υπάρχει πίστη για δυναμικό come-back. Ο Σιμόνε Πιανιτζάνι επιδόθηκε σε... ψυχοθεραπεία και ανάλυση μέσω βίντεο όλη τη χθεσινή μέρα με τους παίκτες του και περιμένει την αντίδρασή τους. Στους ήδη τραυματίες Καουκένας και Μικελόρι προστέθηκε και ο Μπούτσι Θόρντον, που έχει υποστεί κάταγμα στο πέμπτο μετακάρπιο του αριστερού του χεριού και χάνει το αποψινό ματς.

Διαιτητές θα είναι ο Ισπανός Χουάν Κάρλος Αρτεάγκα, ο συμπατριώτης του Βιθέντε Μπούλτο και ο Γάλλος Έντι Βιατόρ. Εισιτήρια του αγώνα υπάρχουν ακόμη, αλλά εκτιμάται πως δεν θα μείνει κανένα αδιάθετο μέχρι το τζάμπολ και το ΣΕΦ θα είναι ξανά κατάμεστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: