Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

H ανατριχιαστική και τρομακτική έρευνα του ΟΑΚΑ

Η έκθεση της εταιρείας που τοποθέτησε το ηλεκτρονικό σύστημα εποπτείας (κάμερες) στο ΟΑΚΑ και έχει την ευθύνη για τη συντήρηση και τη λειτουργία της είναι αποκαλυπτική, ανατριχιαστική και τρομάζει. Γράφει ο Περικλής Στέλλας.
Η έκθεση είδε χθες το φως της δημοσιότητας («Καθημερινή») και τα ερωτήματα που προκύπτουν σε κάνουν ή καλύτερα σε αναγκάζουν να αναρωτιέσαι εάν πραγματικά, όπως λέει και μία διαφήμιση, πίσω από όλα αυτά βρίσκονται τελικά οι εξωγήινοι.
Διότι εάν δεν συμβαίνει αυτό, τότε το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν κανονισμένο, που τραγουδάει και ο Παπακωνσταντίνου. Αυτά που αναφέρονται στην έκθεση είναι ασύλληπτα. Προσέξτε τι αναφέρει χαρακτηριστικά: «Από τις 34 συνολικά σταθερές IP κάμερες που θα έπρεπε να βρεθούν -μία σε κάθε πύλη εισόδου- για την καταγραφή της εισόδου και εξόδου των φιλάθλων έντεκα λειτουργούσαν κανονικά, πέντε είχαν εξαφανιστεί από τη θέση τους και οι υπόλοιπες 16 παρουσίαζαν κάποιου είδους βλάβη.
Η μια που εξαφανίστηκε, η μια που καταστράφηκε και μια εξ αυτών που παρουσιάζουν βλάβη παρατηρήθηκε ότι λειτουργούσαν πριν από τον αγώνα ΠΑΟ - ΟΣΦΠ, όπως επιβεβαίωσε ο χειριστής της αστυνομίας. Ποσοστό λειτουργίας σταθερών καμερών: 33%».
Οπως προκύπτει, ο μεγαλύτερος αριθμός των καμερών στις εισόδους του σταδίου καθώς και όλες όσες είναι τοποθετημένες εντός αυτού δεν λειτούργησαν στο ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού! Και από την έρευνα φαίνεται ότι μεγάλος αριθμός καμερών που σύμφωνα με τους χειριστές της αστυνομίας λειτουργούσαν πριν από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση την ημέρα του ντέρμπι είχαν τεθεί -για διάφορους λόγους- εκτός λειτουργίας!
Το πιο φοβερό από όλα είναι αυτό το κομμάτι της έκθεσης που αναφέρει: «Από τις έξι περιστρεφόμενες κάμερες που χρησιμοποιούνται για την εποπτεία του εσωτερικού χώρου των κερκίδων (τρεις στην ανατολική και τρεις στη δυτική πτέρυγα) δεν λειτουργούσε καμία, ενώ πριν από τον αγώνα ΠΑΟ - ΟΣΦΠ λειτουργούσαν τρεις δυτικές, όπως επιβεβαίωσε ο χειριστής της αστυνομίας. Ποσοστό λειτουργίας εσωτερικών περιστρεφόμενων καμερών: 0%». Ολα αυτά σε τρομάζουν. Και σε τρομάζουν εσένα που σκέφτεσαι υγιώς, εσένα που θέλεις κράτος δικαίου, εσένα που θες να πας στο γήπεδο με το παιδί σου και την οικογένειάα σου. Διότι φαίνεται ότι τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν τυχαίο.
Αποστροφή και αηδία

Απολαύστε τώρα και τη συνέχεια της έκθεσης που έγινε από την εταιρεία που εγκατέστησε το σύστημα: «Μετά το ντέρμπι, δηλαδή κατόπιν εορτής, αποκαταστάθηκε η λειτουργία των πέντε από τις έξι κάμερες που έχουν τοποθετηθεί εντός του σταδίου, εγκαταστάθηκαν τέσσερις σταθερές κάμερες που είχαν αφαιρεθεί ή καταστραφεί και επισκευάστηκαν δύο από τις χαλασμένες στις θύρες του σταδίου».
Αφού έγινε ό,τι έγινε, αφού τελείωσε δηλαδή το μακελειό, η… τάξη αποκαταστάθηκε. Και τρομάζω, Ευάγγελε Βενιζέλο, που μας λέτε ότι αρχίζουμε, με τρομάζει, Αντώνη Σαμαρά, που θέλετε να σας δώσουμε την ευκαιρία να κυβερνήσετε και να αλλάξετε την Ελλάδα, με τρομάζει, Αλέξη Τσίπρα, που λες και ήσασταν σε άλλη χώρα όταν αυτά συνέβησαν, με τρομάζει, Γιώργο Καρατζαφέρη, που αλληθωρίζετε σε αυτά αλλά και σε πολλά πολλά άλλα.
Ξέρετε τι βλέπουμε και τι διαπιστώνουμε εμείς; Οτι η διοίκηση του Ολυμπιακού Σταδίου εξακολουθεί να βρίσκεται στη θέση της, ο υπεύθυνος των μέτρων τάξης σε αυτό το παιχνίδι εξακολουθεί να παραμένει στη θέση του, ο πρόεδρος της ΕΠΟ παραμένει στη θέση του, ο πρόεδρος της Super League παραμένει στη θέση του και όλα έχουν ξεχαστεί. Το αίσθημα της αποστροφής και της αηδίας το έχουμε ξεπεράσει προ πολλού. Στην ψυχή κάθε υγιώς σκεπτόμενου και ευπατρίδη Ελληνα κυριαρχούν η οργή και η αγανάκτηση. Με αντιλαμβάνεστε φαντάζομαι.ηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: