Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Σήμερα κρίνεται του Τσουκάνη

Εκεί που όλα έδειχναν ότι η προετοιμασία του Άρη για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό θα κλείσει όπως ακριβώς άρχισε, δίχως δηλαδή προβλήματα, αλλά με επιστροφές, ήρθε ο τραυματισμός του Τσουκάνη για να… χαλάσει τα σχέδια.
Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής δεν συμμετείχε στο χθεσινό δίτερμα με την Κ20. Ο λόγος; Κάποιες ενοχλήσεις που ένιωσε στον τένοντα του ποδιού του. Η εντολή που δόθηκε από το ιατρικό επιτελείο, προς τον Μασάδο, ήταν να προφυλάξει τον Τσουκάνη, όπως και έγινε. Το αν θα είναι στην αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα, θα φανεί στη σημερινή προπόνηση και το κατά πόσο θα μπορέσει να ανταπεξέλθει ο 22χρονος στις απαιτήσεις. Χθες πάντως, μαζί με τον Φράνσις Ντίκο, ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, το οποίο περιλάμβανε χαλαρό τρέξιμο.

Γκαρσία, η επιστροφή

Το χθεσινό δίτερμα με την Κ20 ήταν μία καλή ευκαιρία για τον Νάτσο Γκαρσία να ξανα μπει σε διαδικασία αγώνα. Ο Μανουέλ Μασάδο χρησιμοποίησε στο φιλικό με την Κ-20 τον Βολιβιανό παίκτη του Άρη. Η καινοτομία όμως είναι ότι τον χρησιμοποίησε όχι σαν χαφ, αλλά σαν στόπερ, δίπλα στον Δημήτρη Κοτσώνη. Αν και έδειξε ανέτοιμος, λόγω της πολύμηνης απουσίας του, θα πρέπει να σημειωθεί πως με δική του μπαλιά ξεκίνησε το πρώτο γκολ της ανδρικής ομάδας. Αυτό που ο Μασάδο ήθελε περισσότερο να δει από τον Γκαρσία είναι τα τρεξίματα και οι αντοχές του, και όχι τόσο η τεχνική κατάρτιση του παίκτη. Από την ολιγόλεπτη συμμετοχή του πάντως δειξε ότι ακόμα χρειάζεται χρόνο για να μπει σε φουλ ρυθμούς.

Σήμερα η τελευταίες δοκιμές

Τα συμπεράσματα που έβγαλε για την κατάσταση των ποδοσφαιριστών του ο Μασάδο στο χθεσινό δίτερμα με την Κ20 είναι σημαντικά όσο αφορά τον καταρτισμό της ενδεκάδας για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. Μπορεί ο Πορτογάλος χθες να πειραματίστηκε αρκετά, ωστόσο δεν σημαίνει ότι κατέληξε κιόλας στην εντεκάδα που θα παρατάξει στο ΟΑΚΑ. Δεν αποκλείεται σήμερα, στην τελευταία δυνατή ουσιαστικά προπόνηση πριν από το παιχνίδι ο Μασάδο να αναπροσαρμόσει τα πλάνα και τις σκέψεις του. Αυτό έχει να κάνει με τις συνθήκες του αγώνα, μια και η νίκη αποτελεί επιτακτική ανάγκη σε συνδυασμό με τα προβλήματα του αντιπάλου, τα οποία ωστόσο οι «κίτρινοι» προσπαθούν όταν μπαίνουν στο γήπεδο να ξεχνούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: