Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Βίοι παράλληλοι για δυο φίλους

Με διαφορά έξι ημερών, οι δυο Πορτογάλοι προπονητές Άρη και Παναθηναϊκού, ο Μασάδο και ο Φερέιρα είπαν σχεδόν τα ίδια λόγια, απαντώντας σε ερωτήσεις για το μέλλον της συνεργασίας με τις ομάδες τους. Γράφει ο Αλέξης Τσαρούχας.
Βίοι παράλληλοι για δυο φίλους
Πρώτα ο Μασάδο, είπε: «Αυτήν την στιγμή είναι μια λευκή κόλλα χαρτιού. Το τι μπορεί να γίνει στο μέλλον παραμένει ανοιχτό σε πάρα πολλές επιλογές. Ακόμα σκέφτομαι το πώς θα τερματίσει η ομάδα και δεν σκέφτομαι το δικό μου το μέλλον. Δεν είναι θέμα επιθυμιών, αλλά θέμα γεγονότων. Υπάρχει ένας γάμος και για να στηριχτεί αυτός, δεν αρκεί να θέλει μόνο η μια πλευρά, αλλά και η άλλη. Επομένως θα δούμε πως θα τρέξουνε τα γεγονότα μέχρι το τέλος της χρονιάς, να δούμε ποια θα είναι η διάθεση που θα υπάρχει με το τέλος του συμβολαίου και θα δούμε εάν θα πρέπει να υπάρξει και πάλι ένας γάμος ή αν θα πρέπει να γίνει κάτι άλλο».

Και χθες ακολούθησε ο Φερέιρα: «Κατ` αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι το συμβόλαιό μου λήγει στο τέλος της περιόδου. Επίσης πρέπει να πω ότι κάθε επαγγελματίας για να παραμείνει σε έναν Σύλλογο πρέπει να έχει λάβει την πρόσκληση από τη διοίκηση του Συλλόγου ώστε να συνεχίσει να δουλεύει γι` αυτόν. Άρα λοιπόν, αυτό το ζήτημα έχει να κάνει με δύο πλευρές: με την πλευρά της διοίκησης και με εμένα τον ίδιο.Κανείς δεν μπορεί να πει πως θέλει να μείνει και να μείνει αν δεν έχει τη συγκατάθεση της διοίκησης. Συνεπώς πρέπει να συμφωνήσουμε και οι δύο».

Έχουν πολλά κοινά οι δυο τους. Το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι και οι δύο, φέτος επιχειρούν στο φινάλε να είναι… πετυχημένοι σε ομάδες που είναι μακριά από το βασικό στόχο τους.

Ο Μασάδο πήρε τον Άρη σε μεγάλη φουρτούνα και τον έκανε γρήγορα ανταγωνιστικό, έχοντας μέχρι σήμερα συγκομιδή που σε αναγωγή ολόκληρης σεζόν θα τον έβαζε στα πλέι οφ και σε πολύ καλύτερη θέση από την πέμπτη που μαθηματικά διεκδικεί. Θέλει τη μέγιστη δυνατή τελική βαθμολογία, ώστε ανεξαρτήτως κατάληξης να έχει με το μέρος του τους αριθμούς.

Ο Φερέιρα επιχείρησε να πάρει ένα πρωτάθλημα χωρίς σέντερ φορ και με το πιο ρηχό ρόστερ –για το οικονομικό βεληνεκές του Παναθηναϊκού- των προηγούμενων ετών, ιδιαίτερα από τη στιγμή που έχασε και το Λέτο. Προφανώς θα ήθελε να τερματίσει πρώτος στα πλέι οφ για να αφήσει στο τέλος ανοιχτή, τουλάχιστον την προοπτική συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ένα ακόμη κοινό, είναι και το ότι και οι δύο, αμφισβητήθηκαν περισσότερο από ποτέ μετά από αγώνες με τον Ολυμπιακό. Στο Καραϊσκάκης ο κόουτς του Άρη για επιλογές παικτών, στο ΟΑΚΑ αυτός του Παναθηναϊκού, μετά την ήττα, αλλά κυρίως την εμφάνιση που επιβεβαίωνε την «παράσταση νίκης» του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα.

Στο άδειο ΟΑΚΑ, την Κυριακή το βράδυ, η Πορτογαλική μονομαχία μοιάζει το ίδιο ενδιαφέρουσα με εκείνη των ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο. Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: