Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Αμπράμοβιτς, μήπως δεν χρειάζεται να ψάξεις για κόουτς;

Αμπράμοβιτς, μήπως δεν χρειάζεται να ψάξεις για κόουτς;
Πονεμένη η ιστορία οι προπονητές στη θητεία του Ρόμαν Αμπράμοβιτς στη Τσέλσι. Με εξαίρεση τον Ζοσέ Μουρίνιο, κανείς δεν έχει στεριώσει, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει παράγει έργο. Και δεν έχουν περάσει και λίγοι. Ολοι τους δε, μεγάλα ονόματα. Μήπως έχει έρθει η ώρα ο Ρώσος μεγιστάνας να δώσει ευκαιρία σε κάποιον με μικρότερο background, όπως ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο;

Γιατί δεν χρειάζεται να ψάξει για προπονητή η Τσέλσι.

1. Το οικονομικό

Μόνο οι πρόσφατες αλλαγές, δηλαδή η απόλυση του Αντσελότι, η έλευση του Βίλας-Μπόας και η αποπομπή του τελευταίου κόστισαν 35 εκατ. ευρώ. Συνολικά ο Αμπράμοβιτς έχει ξοδέψει τα μαλλιά της κεφαλής του για τους προπονητές. Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο θα πάρει πολλά χρήματα, μόνο αν δείξει έργο στην Τσέλσι και όχι με βάση όσα έχει κάνει στο παρελθόν, μακριά από τους Λονδρέζους. Εκτός του ότι σε περίπτωση απόλυσης στο μέλλον, δεν θα τεράστιο ποσό αποζημίωσης.

2. Τι εστί Τσέλσι

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά έξι χρόνια πέρασε ως παίκτης στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο. Γνωρίζει τι εστί Τσέλσι, ξέρει τι σκέφτονται οι οπαδοί και τις προσδοκίες τους. Με εξαίρεση τον Μουρίνιο, άλλος προπονητής που να μιλούσε στην καρδιά των παικτών. Ο Ντι Ματέο ξέρει τον τρόπο να «πωρώσει» τους ποδοσφαιριστές του, δεν φοβάται να... λερώσει το σακάκι του για να πανηγυρίσει μαζί τους μια επιτυχία, κερδίζοντας τον σεβασμό τους, όντας παλιά δόξα του συλλόγου.

3. Εργο

Το πιο σημαντικό οι επιδόσεις του. Επτά παιχνίδια έχει κάτσει στον πάγκο ο Ιταλός κόουτς και μετράει πέντε νίκες, μία ισοπαλία και μια ήττα. Το «διπλό» στη Μπενφίκα και η ανατροπή με τη Νάπολι φέρουν την υπογραφή του Ιταλού κόουτς, που έχει τους «μπλε» με το ένα πόδι στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ, στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας και ακόμα ζωντανούς για την κατάληψη της τέταρτης θέσης στην Πρέμιερ Λιγκ, συν το ότι εκμεταλλεύεται όλους τους παίκτες που έχει στο ρόστερ του. Ε, δεν τα πάει κι άσχημα. 
πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: