Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Λουτσιάνο :«Ακόμα καλύτερος ο ΠΑΟΚ...»

Στο Αθλητικό Metropolis και στην εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο”φιλοξενήθηκε ο πρώην βραζιλιάνος μέσος του ΠΑΟΚ Λουτσιάνο ντε Σόουζα , ο οποίος στο παρελθόν φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΣ, της Ξάνθης , του Ολυμπιακού αλλά και άλλων ομάδων της μεγάλης κατηγορίας.
Για την Καλλονή στην οποία εκτελεί χρέη δεύτερου προπονητή δίπλα στο Γιάννη Ματζουράκη είπε: “Πάμε καλά αν και το πρωτάθλημα της Β'Εθνικής κατηγορίας είναι πολύ δύσκολο.

Πιστεύουμε όμως πως με την εμπειρία του ο Γιάννης Ματζουράκης μπορεί να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Η ομάδα ήταν καλή αλλά το μας έλειπαν τα αποτελέσματα. Το συζητήσαμε και αποφασίσαμε με τη διοίκηση εκτός από κάποιες μεταγραφές να πάρουμε και έναν έμπειρο προπονητή και επιλέξαμε τον κ. Ματζουράκη. Έπρεπε να αλλάξει η ψυχολογία της ομάδας”.
Για την πορεία της Καλλονής : “Όπως προανέφερα αυτό το πρωτάθλημα είναι από τα πιο δύσκολα που μπορεί να παίξει ένας ποδοσφαιριστής αλλά και για έναν προπονητή να δουλέψει. Τα γήπεδα σε αυτή την κατηγορία είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Μέχρι και πέρυσι κανένας δεν ήξερε ποια ομάδα ήταν Καλλονή. Με την πορεία που έκανε όμως άρχισαν να την μαθαίνουν”.

Για τον ΠΑΟΚ: “ Ο ΠΑΟΚ έχει έναν καλό προπονητή. Έκανε μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Ίσως θα μπορούσε να πάει ακόμα πιο μακριά εάν δεν ήταν άτυχος στο ματς με την Ουντινέζε. Εύχομαι του χρόνου ο ΠΑΟΚ να είναι ακόμα καλύτερος και να πάει πιο μακριά στην Ευρώπη.
Για τον ΠΑΣ: “Ο Άγγελος Αναστασιάδης από τότε που πήγε στην ομάδα έβαλε σε μια τάξη τα πράγματα. Εγώ που έζησα σε αυτή την πόλη ξέρω πως πάνε τα πράγματα. Είναι μια πόλη που αγαπάει το ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΣ είναι μια από τις ομάδες που πρέπει να παίζουν στη Superleague'.

Για το ματς με του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ: “Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα έχει πολύ δύσκολο έργο απέναντι στον ΠΑΟΚ ειδικά μετά και την εντυπωσιακή νίκη του τελευταίου απέναντι στην Κέρκυρα. Ειδικα μέσα στην Τούμπα όπου ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί έχοντας τους φιλάθλους στο πλευρό του. Οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικούς στόχους. Ο ΠΑΟΚ θέλει τους βαθμούς για τα πλέι οφ και ο ΠΑΣ για να μείνει στην κατηγορία. Ο ΠΑΣ παίξει τα πάντα σε αυτό το παιχνίδι γιατί εάν καταφέρει και το κερδίσει θα έχει κάνει μεγάλο βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία”
Για την επιστροφή του Άγγελου Αναστασιάδη στην Τούμπα: “Δεν είχα την ευκαιρία και τη τιμή να συνεργαστώ ποτέ με τον κ.Αναστασιάδη αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα από όσους συνεργάστηκαν μαζί του. Είναι ένας άνθρωπος που δίνει τα πάντα στη δουλειά του. Σίγουρα θα είναι συναισθηματικά φορτισμένος αλλά από την άλλη όταν είσαι επαγγελματίας κοιτάς το καλό της ομάδας στην οποία είσαι. Σίγουρα οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ έχουν καλές αναμνήσεις από τον Άγγελο Αναστασιάδη και αυτός από αυτούς αλλά τώρα θα δώσει το 100% για να πάρει τη νίκη ο ΠΑΣ Γιάννινα και να παραμείνει στην κατηγορία.
Για το πως βλέπει το ποδόσφαιρο και εάν πρέπει οι ομάδες να επενδύουν σε Έλληνες αθλητές: “Λατρεύω το ποδόσφαιρο. Μου αρέσουν οι ομάδες που γεμίζουν τα γήπεδα , που έχουν καλούς ποδοσφαιριστές και είναι οργανωμένες. Όσο για το θέμα των Ελλήνων ποδοσφαιριστών έχω τοποθετηθεί εδώ και χρόνια. Εγώ ήμουν ξένος αλλά έγινα Έλληνας. Αλλά είναι κρίμα να έρχονται ξένοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν και να παίρνουν τις θέσεις των Ελλήνων. Δεν είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν πολλά ταλέντα στην Ελλάδα”.

Για το πως εξηγεί τις τελευταίες ήττες της Ξάνθης : “Δεν έχω εξήγηση και μάλιστα για μια ομάδα που έχω συνδεθεί καθώς πέρασα πέντε φορές από εκεί. Ξέρω την αγάπη του κόσμου στο πρόσωπο μου και ξέρω και τη στενεχωριά του για την πορεία της ομάδας στο δεύτερο γύρο. Έχουν στεναχωρεθεί όλοι οι φίλαθλοι και φυσικά και ο πρόεδρος της Ξάνθης ο Χρήστος Πανόπουλος. Αυτό που έχω να τους πω εγώ είναι να κλείσουν τα αυτιά τους και να βρουν ένα τρόπο να κρατήσουν την ομάδα στην κατηγορία. Όπως λέω για τον ΠΑΣ το ίδιο λέω και για την SKODA Ξάνθης . Είναι ομάδες που πρέπει να παίζουν στην μεγάλη κατηγορία”.
Για τον αγώνα της Ξάνθης με την Δόξα Δράμας: “Αυτά τα παιχνίδια είναι τα πιο δύσκολα. Οι άλλοι παίζουν χωρίς άγχος ενώ από την άλλη οι παίκτες της Ξάνθης θα θέλουν τη νίκη και όσο περνάει ο χρόνος και δεν πατάνε καλά στο γήπεδο θα βαραίνουν τα πόδια τους. Είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι αλλά ελπίζω η Ξάνθη να τα καταφέρει και να μείνει στην κατηγορία. Του χρόνου ξέρω ότι κ. Πανόπουλος θα φροντίσει ώστε η ομάδα να είναι καλύτερη”.

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: