Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Παναθηναϊκός… στον αέρα!!

Παναθηναϊκός… στον αέρα
Ορατός είναι ο κίνδυνος ο Παναθηναϊκός να μην εξασφαλίσει αδειοδότηση από την UEFA μετά τις τελευταίες διοικητικές εξελίξεις. Η απόφαση του Ανδρέα Βγενόπουλου, του Αδαμάντιου Πολέμη και του Θοδωρή Βασιλάκη να αποσύρουν τα χρήματα που επρόκειτο να βάλουν και τα οποία άγγιζαν συνολικά τα 3 εκατ. ευρώ (1,7 εκατ. ευρώ από τον πρώτο, 750 χιλ. από τον δεύτερο και 500 χιλ. από τον τρίτο) έθεσαν σε κίνδυνο την προσπάθεια που είχε γίνει για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που υπήρχαν και πλέον είναι αμφίβολο αν οι «πράσινοι» θα προλάβουν την προθεσμία στις 31 Μαρτίου.

Μπορεί να έχουν ήδη γίνει συμφωνίες με πιστωτές (όπως ο Ζιλμπέρτο Σίλβα και ο Ντάνιελ Φερνάντες), ωστόσο εκκρεμούν οι διακανονισμοί οφειλομένων απέναντι στους νυν παίκτες, που θα κληθούν να υπογράψουν και είναι αμφίβολο αν θα το πράξουν όλοι εν μέσω της αβεβαιότητας που υπάρχει για το αύριο του συλλόγου. Συν τοις άλλοις, υπάρχουν κι άλλες εκκρεμείς υποθέσεις, όπως η οφειλή προς τη Σετούμπαλ για τη μεταγραφή του Ζέκα, που πλέον ελλείψει ρευστού αδυνατεί να καλύψει η ΠΑΕ.

Από σήμερα και μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, όταν και θα πρέπει να προσκομιστούν τα σχετικά παραστατικά στην UEFA, ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Μετά την παραίτηση του Δημήτρη Γόντικα, η τριάδα των Πέτσου, Στάμου και Χειμάρα θα επιδοθούν σε αγώνα δρόμου για να τακτοποιήσουν όλα αυτά τα ζητήματα που αφορούν σε οφειλές μέχρι το τέλος του 2011. Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΑΕ αναμένεται να μεταβεί αύριο στην Παιανία για να αποχαιρετήσει τους παίκτες αλλά και να τους περιγράψει πώς έχει η κατάσταση στο σύλλογο. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το πέρας Μαρτίου κι εφόσον δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση, θα υπάρξει στάση πληρωμών στην ΠΑΕ, αφού τα ταμεία είναι άδεια.

«Κλειδί» να τα βρουν

Το ζήτημα της ΓΗΠΕΛ είναι το «αγκάθι» στις σχέσεις Βαρδινογιάννη και Βγενόπουλου. Άνθρωποι που έχουν επικοινωνία με τους δύο επιχειρούν να τους φέρουν κοντά για να βρεθεί ένα κοινό σημείο επαφής. Οι προθέσεις του «Τζίγκερ» είναι άγνωστες και κάποιοι δεν αποκλείουν ακόμη και να υπογράψει έγγραφο με το οποίο θα αναλαμβάνει όλες τις υποχρεώσεις που πιθανώς απορρέουν από τη ΓΗΠΕΛ, προκειμένου να φανεί αν ο «Mr MIG» θέλει να πάρει τις μετοχές ή προβάλει το ζήτημα του γηπέδου ως δικαιολογία. Ο τελευταίος αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να τοποθετηθεί κι επίσημα για την υπόθεση. Λέγεται πως είναι πιθανό ακόμη και να οριστεί ένας κοινός δικηγόρος από τις δύο πλευρές για να εξετάσει το θέμα της ΓΗΠΕΛ και να αποφανθεί αν υπάρχουν ουσιαστικοί κίνδυνοι για την ΠΑΕ από τη σύμβαση.

«Δεν θα αφήσουμε τον Παναθηναϊκό να χαθεί», έλεγε χθες ο Θανάσης Γιαννακόπουλος για το μέλλον του συλλόγου και μένει να φανεί τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: