Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

FC: Σε αυτή τη χώρα, μάλλον μόνο αυτοί που δεν έχουν λεφτά έχουν τσίπα!!

FC: Σε αυτή τη χώρα, μάλλον μόνο αυτοί που δεν έχουν λεφτά έχουν τσίπα
Οι παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού κάλεσαν τον μεγαλομέτοχο να τους δώσει τις μετοχές του και τους υπόλοιπους μετόχους είτε να συμπορευθούν μαζί τους, είτε να τους δώσουν κι αυτοί τις μετοχές τους. Δεν υπόσχονται τίποτα, πέρα του να ασχοληθούν με όλες τους τις δυνάμεις, να μην τις παρκάρουν σε ένα συρτάρι ή ένα δικηγορικό γραφείο και να μην αφήσουν το μαγαζί να βάλει ταμπέλα «Κλειστόν, λόγω Αδιαφορίας».

Σχολιάζει το Fight Club.

Στην ΑΕΚ, εδώ και καιρό όλοι οι άνθρωποι που ασχολούνται με το «Θεμέλιο 21» και τη σωτηρία της ομάδας, κάνουν δραματικές εκκλήσεις και αγωνιώδεις προσπάθειες να μαζέψουν χρήματα και να κρατήσουν τον ασθενή εν ζωή, αφού δεν μπορούν οι ίδιοι να τον θεραπεύσουν: ελπίζουν ότι παρατείνοντας τη ζωή του, θα βρεθεί ένας καλός «θεράπων ιατρός» να τον κουράρει και να τον κάνει να περπατήσει ξανά.

Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα νοιάζονται. Δυστυχώς, οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι εκατομμυριούχοι. Αλλά από το απόλυτο τίποτα, από το να πηγαίνει ένα καράβι ακυβέρνητο στα βράχια, προτιμώ να κρατάει το πηδάλιο κάποιος που δεν είναι καπετάνιος μεν, αλλά τουλάχιστον κάτι προσπαθεί να κάνει και δεν την κοπανάει πρώτος - πρώτος, σαν τον κυβερνήτη του «Costa Concordia».

Η τσίπα δεν πάει βλέπετε «πακέτο» με τα χρήματα, τα αξιώματα και το κοινωνικό status. Κι όσο κι αν κάποιοι λοιδωρούν τους «ρομαντικούς παλαίμαχους» που προσπαθούν, τους χλευάζουν ή τους θεωρούν γραφικούς και προδικάζουν την αποτυχία του εγχειρήματος, εγώ λέω ότι αυτός που προσπαθεί, ακόμα κι αν δεν τα καταφέρει, είναι προτιμότερος απ’ αυτόν που δεν κάνει τίποτα απολύτως.

Κι όσο για τους μεγάλους οικονομικούς παράγοντες κάθε ομάδας, που αποφάσισαν να παρκάρουν τις μετοχές τους, να μην ξανα-ασχοληθούν, να απέχουν, να στείλουν ψίχουλα, να μην βγαίνουν ούτε στα τηλέφωνα, να αποσύρουν τους εκπροσώπους τους από το Δ.Σ., να ζητήσουν πίσω τα λεφτά τους ή να κάνουν μόνο κριτική στους άλλους και μηδέν αυτοκριτική, να ξέρουν ένα: αν το καράβι βουλιάξει, η ιστορία θα γράψει με μαύρα γράμματα το δικό τους όνομα πάνω - πάνω, θέλουν - δεν θέλουν.

Αν το μαγαζί κλείσει, αν πάει σε Διοίκηση Πρωτοδικείου, Γ’ Εθνική, αν δεν πάρει άδεια να παίξει Ευρώπη, αν φύγουν όλοι οι παίκτες και δεν μείνει ψυχή ζώσα, σε ομάδες με μεγάλη ιστορία, με εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς και χιλιάδες στιγμές δόξας, το λουκέτο θα έχει πάνω τη φωτογραφία τους και όχι τα «δεν βάζω μια, δεν ασχολούμαι άλλο και αφήστε με ήσυχο». Όχι ότι τους νοιάζει βέβαια, αλλά για να βάζουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.


πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: