Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Να αυξηθεί η διαφορά!!

Να αυξηθεί η διαφορά
Εάν το πρωτάθλημα τελείωνε τώρα, ο Παναθηναϊκός θα έμπαινε στα play off με 2 βαθμούς έναντι 0 των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ατρόμητου.

Το πρόγραμμα όμως των «πράσινων» συγκριτικά με των υπολοίπων ομάδων που φαίνεται πως θα μπουν στους αγώνες κατάταξης, είναι ευκολότερο και δίνει την δυνατότητα στο «τριφύλλι» να αυξήσει την διαφορά.

Αυτό κυριαρχεί στο μυαλό του Φερέιρα και αυτό θα προσπαθήσει να «περάσει» στο μυαλό των ποδοσφαιριστών του από την Τρίτη, που οι παίκτες του επιστρέφουν από το διήμερο ρεπό.

Αφού τα τρία από τα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός τα δίνει στο ΟΑΚΑ. Εάν κατορθώσει και κερδίσει αυτά τα ματς, ακόμη κι αν γκελάρει στο μοναδικό εκτός με τον αδιάφορο Αστέρα Τρίπολης, θα φτάσει τους 63 με 64 βαθμούς. Την ώρα που ο Ατρόμητος που ακολουθεί, έχει εκτός του Εργοτέλη που καίγεται για βαθμούς και την ΑΕΚ που έχει τους ίδιους στόχους με αυτόν, και εντός έδρας τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚ έχει εκτός τους Ατρόμητο και Λεβαδειακό που θέλουν τα ματς και εντός τα Γιάννινα και την Δόξα. Και τέλος η ΑΕΚ έχει τρία εκτός έδρας μας με Κέρκυρα, Γιάννινα (που καίγονται) και Δόξα και μόλις ένα εντός, με τον Ατρόμητο!

Είναι σαφές, πως εάν ο Παναθηναϊκός προσέξει, θα αυξήσει και την διαφορά από τους διώκτες του. Αφού οι υπόλοιπες τρεις, ομάδες παιχνίδια η μία με την άλλη, οπότε δεδομένα, κάποιοι θα χάσουν βαθμούς. Επίσης, και οι τρεις (Ατρόμητος, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) ταξιδεύουν σε πόλεις, οι οποίες θα έχουν πάρει «φωτιά» για να βοηθήσουν τις ομάδες τους και ενδεχομένως να υπάρξουν κι άλλες απώλειες.

Βέβαια όλα αυτά, θα έχουν σημασία εάν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να εξασφαλίσει από την UEFA άδεια συμμετοχής στα ευρωπαϊκά Κύπελλα της επόμενης χρονιάς. Κάτι, που την παρούσα χρονική στιγμή φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο αφού οι μέτοχοι πετούν… αετό. Διότι εάν το «τριφύλλι» δεν πάρει άδεια, το κίνητρο των ποδοσφαιριστών για να καταταχθεί η ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται, θα χαθεί, όπως και σύσσωμος ο Παναθηναϊκός της επόμενης σεζόν…

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: