Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

«Τους σεβόμαστε, αλλά είμαστε φαβορί»

Ο Ζοσέ Μουρίνιο εξέφρασε το σεβασμό του για το ΑΠΟΕΛ, τονίζοντας πως η πρόκριση θα κριθεί και στα δύο παιχνίδια, αλλά υπογράμμισε πως η Ρεάλ Μαδρίτης είναι φαβορί λόγω μπάτζετ και ρόστερ και ανάφερε ότι περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι.
«Τους σεβόμαστε, αλλά είμαστε φαβορί»
Για τον αγώνα με το ΑΠΟΕΛ: «Αισθάνομαι χαρούμενος όταν έρχομαι στην Κύπρο, έχω φίλους εδώ, όπως είναι ο κύριος Σαββίδης του ΑΠΟΕΛ. Όσον αφορά το ΑΠΟΕΛ, η φετινή του πορεία αποτελεί ένα καλό μάθημα για όλους. Η δύναμη της ομαδικής δουλειάς αξίζει περισσότερο από τη δύναμη του κάθε παίκτη ξεχωριστά. Εχουμε μεγάλο σεβασμό σε αυτή την ομάδα. Είναι στα προημιτελικά γιατί το αξίζουν και όχι γιατί τους έκανε κάποιος δώρο. Άφησαν έξω ομάδες όπως οι Πόρτο, Λιόν, Σαχτάρ. Είμαστε το φαβορί, δεν μπορώ να το αρνηθώ. Η ιστορία και τα οικονομικά δεδομένα των δύο ομάδων δεν συγκρίνονται. Όμως το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο. Τους σεβόμαστε και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Τους μελετήσαμε πολύ και θα είναι δύσκολο το παιχνίδι».
Για την πολιτική να μην αφήνει τους παίκτες να μιλήσουν στα ΜΜΕ: «Δεν είναι αλήθεια ότι δεν άφηνα τους παίκτες μου να μιλούν τον τελευταίο καιρό. Δεν πρέπει να δικαιολογηθώ, δεν είμαι εγώ που έχω την ευθύνη γι' αυτό».
Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ότι ονειρεύεται την πρόκριση απάντησε: «Οι προπονητές ονειρεύονται όταν τους το επιτρέπουν οι παίκτες, και φυσικά το ΑΠΟΕΛ έχοντας πετύχει υψηλούς στόχους έχει όνειρα στην διοργάνωση. Φυσικά είμαστε το φαβορί και υπερέχουμε όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι και τους ποδοσφαιριστές. Ωστόσο, το ΑΠΟΕΛ είναι μια ισορροπημένη ομάδα, και αυτό αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αυτό εύχομαι και για τη δική μας ομάδα».
Για τον Μοράις: «Ο Μοράις με την Τσέλσι αγωνίστηκε εναντίον της Μπάγερν στην προημιτελική φάση, αλλά δεν αγωνίστηκε στους ημιτελικούς και ελπίζω να μην παίξει ούτε τώρα. Χαίρομαι που οι Πορτογάλοι βρίσκονται στην Κύπρο και βελτίωσαν το ποδόσφαιρο. Χρωστούν στο κυπριακό ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο χρωστά σε αυτούς».
Για τον διαιτητή της αναμέτρησης: «Δεν αποτελεί πρόβλημα ο διαιτητής. Το ποδόσφαιρο είναι για τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: