Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ο ΠΑΟΚ πήρε γενόσημα στην Κέρκυρα και έγινε… Ολυμπιακός!!

Ο ΠΑΟΚ πήρε γενόσημα στην Κέρκυρα και έγινε… Ολυμπιακός
Αν τυχόν προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι δεν έκαναν τίποτε παραπάνω σε σύγκριση με προηγούμενους αγώνες, τότε είναι σίγουρο ότι μας κοροϊδεύουν.

Γράφει ο  Γιώργος Ζαχαριάδης

Αν πάλι υποστηρίξουν ότι δεν συνέβη δα και τίποτε σπουδαίο, αλλά, απλά τους βγήκαν οι ευκαιρίες και τις αξιοποίησαν, τότε είναι που δεν υπάρχει άλλη εξήγηση, παίρνουν γενόσημα και ιδού τα αποτελέσματα.

Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ που, μετά από δύο απογοητευτικές εμφανίσεις, γίνεται Μπαρτσελόνα κόντρα στην Κέρκυρα και σπάει πλάκα με τέσσερα γκολ τα οποία θα μπορούσαν να είναι ακόμη και επτά, δεν αποκλείεται να ισχύει το φαινόμενο του ψεκασμού που έχει παρενέργειες. Χρόνια τώρα υπάρχει υπόνοια ότι μας ψεκάζουν για να καταστέλλονται εξεγέρσεις και να περιορίζονται κοινωνικές εκρήξεις. Κάτι σαν ναρκωτικά πέφτουν εξ ουρανού, μόνο που στην περίπτωση του ΠΑΟΚ το αποτέλεσμα είναι αντίστροφο και προκαλεί έντονη διέγερση, σαν αυτή στην Κέρκυρα. Η κακομοίρα, αν είχε σκοπό να αρπάξει έστω και ένα βαθμό από τον εξαιρετικό ΠΑΟΚ, αυτές τις ώρες στο «νησί» θα σκέφτονται, «καλά που τη γλιτώσαμε μόνο με τέσσερα». Γιατί η αληθινή εικόνα του αγώνα ήταν για πολλά περισσότερα γκολ από τις ευκαιρίες που δημιούργησε κυρίως ο Λάζαρ.

Πάντως, είναι μάλλον άσκοπο να ψάχνουμε να βρούμε τι φταίει κι ο ΠΑΟΚ από τις προβληματικές εμφανίσεις φτάνει σε απόδοση σαν αυτή στην Κέρκυρα. Σημαντικότερο για τον ίδιο τον ΠΑΟΚ θα είναι να βρει τον τρόπο που θα διατηρήσει τις δυνάμεις του για τη συνέχεια.

Στα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα της καταιγιστικής του πορείας στο 90λεπτο της Κέρκυρας, διαπιστώνουμε την αφόρητη πίεση ψηλά, όπως έχουμε δει να εφαρμόζει αντίστοιχα ο Ολυμπιακός. Δεν ήταν δηλαδή μόνον ο Σαλπιγγίδης που πιέζει συνήθως την αντίπαλη άμυνα, αλλά, μια συντονισμένη προσπάθεια με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Μια άλλη εξήγηση για την οποία θα πρέπει να κάνουμε υπομονή, περιμένοντας τι θα προκύψει στη συνέχεια, θέλει τον ΠΑΟΚ να επιστρέφει και να αποδίδει σύμφωνα με τις δυνάμεις του, αφού έκανε δύο στάσεις για να ξεκουραστεί, κι ας έχασε έδαφος. Έχεις την ενέργεια που χρειάζεται για να αντιπαρέλθει.

Υ. Γ. Πάλι σαματά έκανε ο Μπόλονι. Πάλι αποβλήθηκε. Συγχαρητήρια λοιπόν για την τρίτη του αποβολή. Εχει βάλει πλέον γερές βάσεις για τη διεκδίκηση του βραβείου ήθους.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: