Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

«Όνειρο μου η Εθνική»

«Όνειρο μου η Εθνική»
Την κλήση του στην Εθνική ομάδα των Ανδρών ονειρεύεται ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς. Ο άσος του Πανιωνίου θέλει να δουλέψει όσο το περισσότερο γίνεται έτσι ώστε να γίνει μέλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, μίλησε για το ποια στοιχεία έχει πάρει από τον πατέρα του Μπόμπαν ενώ αναφέρθηκε και για τα αγαπημένα του Νότια Προάστια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς στο περιοδικό «Life»:

«Η κλήση μου στην Εθνική Ανδρών αποτελεί το μεγάλο μου όνειρο και παράλληλα μου δίνει ένα τεράστιο κίνητρο να συνεχίσω να βελτιώνομαι. Δεν θέλω να κοιτάζω μακριά, καθώς αυτό είναι ένα από τα λάθη που μπορεί να με κρατήσει πίσω. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις συνθήκες που υπάρχουν στον Πανιώνιο και από τον τρόπο με τον οποίο με έχει αγκαλιάσει ο κόσμος του. Το πρώτο πράγμα που θέλω αυτή την στιγμή, είναι να βοηθήσω την ομάδα μου να τερματίσει στην τρίτη θέση της Α1, όπως της αξίζει. Αλλά σε προσωπικό επίπεδο, η μεγάλη μου φιλοδοξία είναι να φορέσω και πάλι την φανέλα με το Εθνόσημο, αλλά σε επίπεδο ανδρών».

-Τι χρειάζεται για να το πετύχεις;

«Η απάντηση είναι γνωστή και τετριμμένη. Δουλειά και μόνο δουλειά. Θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου που βρίσκομαι στον Πανιώνιο, οπού υπάρχει ένα επιτελείο ανθρώπων που βοηθάει κάθε παίκτη ατομικά να γίνει καλύτερος. Από τους προπονητές και τον γυμναστή, ως και τους ανθρώπους της διοίκησης. Συνεπώς είναι στο χέρι μου να εκμεταλλευτώ αυτή την κατάσταση, πρώτον για να βοηθήσω την ομάδα μου να πάει ψηλά και δεύτερον για να βοηθήσω τον εαυτό μου».

-Έχοντας μεγαλώσει σε Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο και Βούλα, τι νιώθεις ότι σημαίνει ο Πανιώνιος για τα Νότια Προάστια;

«Σε πρώτη φάση θα πω ότι χωρίς καμία υπερβολή, ο μπασκετικός Πανιώνιος είναι το καμάρι των Νοτίων προαστίων, καθώς πέραν της τεράστιας ιστορίας που κουβαλάει, είναι μια ομάδα που χάρη στον πρόεδρο Ηλία Λιανό, βγάζει «υγεία» και διακρίνεται από συνέπεια. Συνολικά, ωστόσο, ο Πανιώνιος αντιπροσωπεύει κάτι ιδιαίτερο για τα Νότια Προάστια, καθώς η ποδοσφαιρική ομάδα είναι σταθερά στην Superleague και τροφοδοτεί με παίκτες σπουδαίες ομάδες, το πόλο έχει φέρει μεγάλες διακρίσεις και φυσικά το γυναικείο μπάσκετ είναι μόνιμα στις κορυφαίες θέσεις του πρωταθλήματος. Μέσα σ’ όλα δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσα παιδιά απασχολούνται σε όλα τα τμήματα του Πανιωνίου. Απλά είναι κρίμα που ζούμε σε αυτή την δύσκολη εποχή και δεν μπορούν να γίνουν κάποιες κινήσεις, ώστε ο σύλλογος να γίνει ακόμα πιο δυνατός και να συσπειρώσει όλο τον φίλαθλο κόσμο των Νοτίων προαστίων».

-Εσύ, πάντως, με το πέρασμα των χρόνων έχεις γίνει πιο δυνατός, τόσο πνευματικά όσο και σωματικά.

«Το πιο σημαντικό είναι να γίνεσαι δυνατός στο μυαλό. Σωματικά είναι εύκολο, καθώς δεν χρειάζεται πολλή σκέψη για να σηκώσεις μια μπάρα ή έναν αλτήρα. Ακόμα και γι’ αυτό, βέβαια, θα πρέπει να έχεις τη σωστή νοοτροπία. Είχα φθάσει σε ένα σημείο που έβλεπα ότι θα μείνω με την «ταμπέλα» του ταλέντου. Αποφάσισα ότι πρέπει να το αλλάξω αυτό και με την βοήθεια του Πανιωνίου, της οικογένειας μου και ανθρώπων που με στηρίζουν, έχω βελτιώσει κάποια πράγματα. Ακόμα, όμως, χρειάζομαι πολλή δουλειά σε πολλούς τομείς».

-Από τον πατέρα σου εκτός από τα καλά αθλητικά γονίδια, τι άλλο έχεις πάρει;

«Την τρέλα και την αγάπη του για το μπάσκετ. Και θα τον ευχαριστώ μια ζωή γι’ αυτά, όπως και την μητέρα μου για την αγάπη της κι όλα όσα έχει κάνει για μένα. Και φυσικά πρέπει να πω κι ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον κόσμο του Πανιωνίου που σε κάθε αγώνα επί 20 χρόνια, φωνάζει το όνομα του πατέρα μου».

«Ακόμα είμαι μικρός και δεν έχω επισκεφθεί τόσες πολλές πόλεις της Ευρώπης, αλλά απ’ όσα μέρη έχω δει, είναι βέβαιο πως τα Νότια Προάστια δεν συγκρίνονται με τίποτε άλλο στην Ευρώπη. Κάθε περιοχή έχει τα δικά της χαρίσματα και όλα συνδέονται με την θάλασσα. Είχα διαβάσει μια δήλωση του παλιού παίκτη του Παναθηναϊκού Αντόνιο Ντέιβις, πως η διαδρομή της παραλιακής είναι η καλύτερη του κόσμου και μεγαλώνοντας συμφωνώ απόλυτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: