Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Τόρες ζεις, εσύ την οδηγείς!!

Τόρες ζεις, εσύ την οδηγείς!
Αναμενόμενη νίκη …ανέλπιστος ο σκόρερ. Ο Φερνάντο Τόρες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Λέστερ (δις) και βοήθησε την Τσέλσι στη νίκη με σκορ 5-2 και στην εξασφάλιση της πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας. Αφιερωμένα στον Φαμπρίς Μουάμπα τα περισσότερα γκολ στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

1541 λεπτά, περισσότερες από 25 ώρες, σχεδόν 150 ημέρες. Κοινώς από τις 19 Οκτωβρίου του 2011. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν, αφού ο Τόρες «έσπασε το ρόδι» και πανηγύρισε γκολ –και μάλιστα δύο-.

Το Κύπελλο ο στόχος και η 21η συνεχόμενη νίκη της Τσέλσι στο θεσμό το «δόλωμα». Οι Λονδρέζοι ήταν καλύτεροι από τη Λέστερ και έδειξαν ότι μπορούν να βρουν τον παλιό καλό τους εαυτό, μετά την αποχώρηση του Αντρέ Βίλας-Μπόας.

Οι «αλεπούδες» μπήκαν στο γήπεδο με διάθεση να παίξουν ανοιχτά και να σκοράρουν, κάτι που έδωσε –όμως- τους χώρους στους «μπλε» για να βγουν μπροστά.

Α’ Ημίχρονο

Ο Γκάρι Κέιχιλ είχε έναν κίνητρο περισσότερο για να σκοράρει, αφού εκτός από το πρώτο του γκολ με την μπλε φανέλα ήθελε να πανηγυρίσει ώστε να αφιερώσει το τέρμα στον Φαμπρίς Μουάμπα. Ο κεντρικός αμυντικός βρέθηκε μόνος του στο κέντρο της άμυνας της Λέστερ, κέρδισε τις προσωπικές μονομαχίες, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και πανηγύρισε με όλη του την ψυχή, δείχνοντας την μπλούζα που είχε σχεδιάσει ειδικά για τον άσο της Μπόλτον.

Το δεύτερο τέρμα για τους γηπεδούχους δεν άργησε να έρθει, με τον Φερνάντο Τόρες να παίρνει την μπάλα πίσω από τη σέντρα, να διασχίζει το μισό γήπεδο και να πασάρει την κατάσταση στον Σαλομόν Καλού, ο οποίος έγραψε το 2-0, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Β’ Ημίχρονο

Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο δεν είχε διάθεση να σταματήσει και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο. Ο Φερνάντο Τόρες θυμήθηκε πως είναι η αίσθηση μετά το σκοράρισμα, αφού στο 67’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μετά από πάσα του Ραούλ Μεϊρέλες. Η αποθέωση του Ισπανού άσου –τόσο από συμπαίκτες, όσο και από τον κόσμο- δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση προημιτελικά Κυπέλλου, κόντρα σε ομάδα της Τσάμπιονσιπ…

Το γκολ του Ζερμέν Μπέκφορντ στο 75’, ξύπνησε την Τσέλσι. Ο άσος της Λέστερ στάθηκε τυχερός, αφού η μπάλα επέστρεψε σε αυτόν, μετά το χτύπημά της στο δοκάρι και δεν δυσκολεύτηκε να μειώσει σε 3-1. Η επάνοδος των «αλεπούδων» …τρόμαξε τον Τόρες, ο οποίος σκόραρε και πάλι, με γυριστή κεφαλιά, από το πρώτο δοκάρι, στο 85’, κάνοντας το 4-1, πριν σκοράρει ο Μπεν Μάρσαλ το 88’ . Το τελικό 5-2 έγινε με τον Ραούλ Μεϊρέλες, με τον Πορτογάλο να δίνει διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση των Λονδρέζων.

Η Τσέλσι πηγαίνει στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι την Τετάρτη με την καλύτερη ψυχολογία, μετά τις διαδοχικές προκρίσεις σε Τσάμπιονς Λιγκ και Κύπελλο Αγγλίας.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Τσέλσι: Τσεχ – Μποσίνγκουα, Ιβάνοβιτς (76’ Ιβάνοβιτς), Κέιχιλ, Μπέρτραντ – Μίκελ, Μεϊρέλες, Στάριτζ, Μάτα (46’ Μαλουντά)– Τόρες, Καλού(63’ Εσιέν)

Λέστερ: Σμάιχελ – Λέντζγκερ (63’ Σκλουπ), Μόργκαν, Μπάμπα, Κοντσέσκι – Γκάλαχερ (43’ Πελτιέ), Γουέλενς (83’ Μάρσαλ), Ντανς, Ντάιερ – Νάτζεντ, Μπέκφορντ

Πηγή: www.england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: