Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

"Χ"άλασε την Λιβαδειά

Ο Λεβαδειακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει το «τρίποντο» μισή παραμονή κόντρα στον Ατρόμητο, με τους Περιστεριώτες αν και έχαναν 2-0 από το 29΄ να φεύγουν με τον βαθμό από την Λιβαδειά (2-2).
"Χ"άλασε την Λιβαδειά
Με 4-3-3 ο Λεβαδειακός

Ο Γιώργος Παράσχος αποφάσισε να παρατάξει την ομάδα του με το γνωστό του 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Στρατηλάτης, ενώ η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Μουλόπουλο, Τομάς, Μεντί και Μελισσά από τα δεξιά προς τα αριστερά, ενώ μπροστά τους ήταν σε ρόλο αμυντικού μέσου οι Ζησόπουλος και Μαχαίρας. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Φαβάλι, πίσω του σε ρόλο επιτελικού μέσου έπαιξε ο Σουμπίνιο, ενώ στα άκρα της επίθεσης ήταν οι Ναπολεόνι (δεξιά) και Κόρμπος (αριστερά).

Στον πάγκο ο Μήτρογλου
Με τον αγώνα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου να πλησιάζει, ο Γιώργος Δώνης επέλεξε να ξεκουράσει πολλούς από τους βασικούς του. Ο Ιτάνζ επέστρεψε στην εστία, προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμος για την αναμέτρηση με τον Αστέρα, ενώ στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Ζουέλα και Φυτανίδης. Στο αριστερό άκρο της άμυνας ξεκίνησε ο Οικονόμου, στο δεξί ο Νάστος, ενώ Μπάλλας και Ιγκλέσιας έπαιξαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Πίτου Γκρασία έπαιξε αριστερά στο κέντρο, ο Καραγκούνης στα δεξιά, ενώ ο Τάτος ήταν λίγο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Αναστασάκο.

«Μουδιασμένο» ξεκίνημα και γκολ στην πρώτη φάση
Οι δύο ομάδες στην ουσία χρειάστηκε για να μπει το γκολ, προκειμένου να βρουν ρυθμό. Έπρεπε να φτάσουμε στο 16' της αναμέτρησης, προκειμένου να γίνει το πρώτο σουτ, το οποίο κατέληξε και στο πρώτο γκολ. Οι γηπεδούχοι βγήκαν ωραία στην επίθεση, ο Φαβάλι έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά, ο Ζησόπουλος έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και από κοντά ο Ναπολεόνι άνοιξε το σκορ για τον Λεβαδειακό από κοντά!

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τεράστια προβλήματα στην ανάπτυξη και δεν μπόρεσε να κάνει ούτε σουτ μέχρι τη στιγμή που οι παίκτες του Παράσχου έκαναν και το 2-0 στο 29' στην τρίτη τους τελική προσπάθεια στο παιχνίδι και δεύτερη εντός εστίας! Ξανά ο Φαβάλι έκανε την σέντρα από αριστερά και μετά από σύγχυση στην περιοχή ο Ζησόπουλος σκόραρε με ωραίο τελείωμα. Η εικόνα δεν άλλαξε στη συνέχεια με τους Βοιωτούς να χάνουν νέα τεράστια ευκαιρία στο 37', όταν Ναπολεόνι και Σουμπίνιο έπαιξαν εξαιρετικά το 1-2, όμως ο Ιτάνζ νίκησε τον Ιταλό στο τετ α τετ, κάνοντας μεγάλη απόκρουση με τα πόδια για να κρατήσει το 2-0. Οι Περιστεριώτες, που ήταν απογοητευτικοί στο πρώτο μέρος, κατάφεραν τελικά να ξαναμπούν στο παιχνίδι στην πρώτη τους τελική προσπάθεια στο 44'! Οι παίκτες του Δώνη για πρώτη φορά στο παιχνίδι άλλαξαν ωραία την μπάλα, βγήκαν στην επίθεση και ο Οικονόμου με ωραίο διαγώνιο σουτ μείωσε σε 2-1, που ήταν και το αποτέλεσμα στο ημίχρονο.
Χωρίς Δώνη στο δεύτερο
Στο ημίχρονο της αναμέτρησης ο Δώνης είχε επεισόδιο στη φυσούνα με τον Κασναφέρη και αμφότεροι αποβλήθηκαν από το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ καλύτερα στην επανάληψη και η εικόνα τους δεν είχε καμία σχέση με εκείνη του πρώτου μέρους. Ο Μήτρογλου πέρασε στο παιχνίδι στη θέση του Καραγκούνη, το σύστημα άλλαξε σε 4-4-2 με ρόμβο στο κέντρο και οι Περιστεριώτες είχαν την κατοχή της μπάλας και ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι παίκτες του Παράσχου οπισθοχώρησαν, έδωσαν χώρο στους αντιπάλους τους και η κούραση έκανε γρήγορα την εμφάνισή της.
Λύτρωση με Μήτρογλου!
Οι φάσεις, όμως, έλειπαν από το παιχνίδι μέχρι το 75', όταν η οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν και άλλο την πίεσή τους για την ισοφάριση. Ο Σουμπίνιο απείλησε στο 63' με φάουλ από πλάγια, με τον Ιτάνζ να βγάζει δύσκολα, ενώ στο 77' ο Μήτρογλου παραλίγο να πετύχει ένα εκπληκτικό σουτ, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ μετά το ωραίο γυριστό του σουτ. Στο 82' οι παίκτες του Δώνη έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Τάτος έκανε το πλασέ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε και ο Στρατηλάτης έβγαλε δύσκολα με τα πόδια, ενώ στο 85' ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν με κεφαλιά του Βιάνα και τον Ιτάνζ να βγάζει και πάλι την τελευταία στιγμή! Τελικά, ο Ατρόμητος κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στο 86' με τον Μήτρογλου από κοντά να κάνει το τελικό 2-2 και να βρίσκει δίχτυα για 6η φορά στους τελευταίους 5 αγώνες! Το τελικό αποτέλεσμα άφησε σε μπελάδες τον Λεβαδειακό, ενώ η εξέλιξή του σίγουρα αφήνει ικανοποιημένους τους φιλοξενούμενους και με καλή ψυχολογία ενόψει του αγώνα με τον Αστέρα για το Κύπελλο.
Πηγή: Gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: