Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Ο Τσιρίλο έσωσε... την παρτίδα

Προσθήκη λεζάντας
Παναιτωλικός και ΠΑΟΚ ήρθαν ισόπαλοι στο γήπεδο του Αγρινίου με τον Τσιρίλο να σημειώνει το γκολ της ισοφάρισης στο 85ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 28ο λεπτό με γκολ του Θεοδωρίδη.
Στο Αγρίνιο συναντήθηκαν δύο ομάδες που είχαν διαφορετικό στόχο. Ο Παναιτωλικός έψαχνε τους τρεις βαθμούς της νίκης προκειμένου να κάνει σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία, ενώ ο ΠΑΟΚ ήθελε το τρίποντο για να έχει όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στα πλέι οφ και στην διεκδίκηση των Ευρωπαϊκών εισιτηρίων.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναιτωλικός παίζοντας μπροστά στον κόσμο του, που σε ένα ακόμα παιχνίδι φρόντισε να εξαντλήσει κάθε εισιτήριο, μπήκε με δύναμη στο ματς, δείχνοντας πως θέλει να πάρει τους τρεις βαθμούς πάσει θυσία. Οι Αγρινιώτες κατάφεραν να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό και να πάρτουν τα ηνία του αγώνα, πιέζοντας όσο το δυνατόν περισσότερο τα καρέ του ΠΑΟΚ.
Την ίδια στιγμή ο Δικέφαλος έμοιαζε να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στην ορμητικότητα των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στο παιχνίδι τους και να μην έχει τις λύσεις για να μπορέσει να γίνει και ο ίδιος αποτελεσματικός και απειλητικός. Η αλήθεια είναι πάντως που εύκολα ή δύσκολα, κρατούσε τους γηπεδούχους μακριά από την εστία του, τουλάχιστον μέχρι το πρώτο εικοσάλεπτο.
Το γκολ του Θεοδωρίδη όμως, το οποίο σημειώθηκε στο 27' έδωσε στον Παναιτωλικό το προβάδισμα στο σκορ και ταυτόχρονα έδιωξε το άγχος από τα πόδια των παικτών του.Ταυτόχρονα βοήθησε και την εξέδρα να ηρεμήσει και να μην αποτελεί έναν ακόμα λόγο άγχους στους παίκτες του Τάκη Λεμονή, αλλά σημαντική βοήθειά τους. Ο Παναιτωλικός έμοιαζε να ελέγχει τον αγώνα απόλυτα από κει και πέρα και να ψάχνει για το δεύτερο γκολ. Ομως δεν το κατάφερε, με αποτέλεσμα να μην αλλάξει και το σκορ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη, το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Παναιτωλικός έδειχνε καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο και από την στιγμή που είχε πάρει τον απόλυτο έλεγχο στον χώρο του κέντρου, κρατούσε με άνεση το σκορ. Ο ΠΑΟΚ στο ίδιο διάστημα έδειχνε ότι δεν μπορούσε να ανεβάσει τον δικό του ρυθμό και τουλάχιστον να περιορίσει τους γηπεδούχους. Τα λεπτά κυλούσαν και ο Παναιτωλικός πίστευε πως τελικά δεν θα είχε πρόβλημα για να κατακτήσει και τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Ολα αυτά όμως μέχρι το 85'. Σε εκείνο το σημείο και από ένα κόρνερ που κέρδισε ο ΠΑΟΚ, ο Τσιρίλο με κεφαλιά πάγωσε το Αγρίνιο, ισοφάρισε σε 1-1 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα. Ο Ιταλός με το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα, πέτυχε δύο πράγματα. Εσωσε το αήττητο του ΠΑΟΚ στα εκτός έδρας παιχνίδια του, ενώ παράλληλα κράτησε χαμηλά στην βαθμολογία τον Παναιτωλικό.
Ο Δικέφαλος συνεχίζει έτσι την κούρσα για την κατάληψη της τρίτης θέσης της βαθμολογίας, την στιγμή που οι Αγρινιώτες θα πρέπει πλέον να ψάξουν αλλού τη νίκη που θα τους δώσει το δικαίωμα να ελπίζουν στην παραμονή στην κατηγορία. Δύσκολο έργο για τους νεοφώτιστους, που γίνεται ακόμα πιο δύσκολο αν αναλογιστεί κανείς και το πρόγραμμα που έχουν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: