Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Το θαύμα του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ!!

Η κατάκτηση του Κυπέλλου χάντμπολ από τον Δικέφαλο αποκαλύπτει το θαύμα του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ! Γράφει ο Άρης Νικολάκης.
Το θαύμα του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ
Φορτωμένος όλα τα κακά της μοίρας (και της κακοδιαχείρισης) ΠΑΕ και ΚΑΕ συν τις δικές του υποχρεώσεις ο Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών αντέχει. Στέκει ακόμη ορθός στον δρόμο της προόδου. Άλλοι ερασιτέχνες – χωρίς τα υπέρβαρα ΠΑΕ και ΚΑΕ στις πλάτες τους - χρειάστηκαν εράνους, ευεργεσίες και δωρεές για να επιβιώσουν οικονομικά.
Ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ δεν ακούμπησε σε άλλη πλάτη από την δική του. Εδώ μάλιστα, ουκ ολίγες φορές έβαλε πλάτη και για την ΠΑΕ και για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Κι έχει λαμβάνειν (στο … αγελαδοκούρεμα!) αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Με 6 ομάδες πρωταγωνίστριες στην Α΄ κατηγορία αντίστοιχων αθλημάτων, ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ είναι πρωταγωνιστής στο Χαντμπολ ανδρών (2 Πρωταθλήματα κι 1 Κύπελλο), στο Ποδόσφαιρο γυναικών (7 πρωταθλήματα), στην Κολύμβηση, στο Μπάσκετ εφήβων, κορασίδων και παίδων. Συντηρεί δε, Ακαδημίες σε πολλά αθλήματα με εντυπωσιακά παραγωγικά αποτελέσματα.

Αντιμετωπίζει κι ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ φυσικά, σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Με σώφρονα όμως, διαχείριση και σοβαρή αντιμετώπιση τους αντέχει στα δικά του προβλήματα αλλά και στα προβλήματα της ΠΑΕ και της ΚΑΕ. Αμφότερες βλέπετε, κάθε τους δυσκολία κι αναποδιά τις παρέπεμπαν (κι ακόμη τις παραπέμπουν) στον ερασιτέχνη ΠΑΟΚ.

Είτε επρόκειτο περί ιδιοκτησιακών καθεστώτων, είτε επρόκειτο περί διορισμένων από το Πρωτοδικείο διοικήσεων, ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ βρισκόταν στο στόχαστρο. Και κατάφερνε, να διατηρεί ισορροπίες. Με τελευταίο κατόρθωμα του – επειδή περί τέτοιου πρόκειται – την ανασυγκρότηση της ΠΑΕ με τον Θοδωρή Ζαγοράκη και την συνέχεια της με τον Ζήση Βρύζα.
Δεν είναι φυσικά, κι αλάθητος ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ. Είναι σταθερός στις αρχές του. Κι αυτές οι αρχές κρατούν αλώβητη την Τούμπα στο πέρασμα λογής λογής επενδυτών … Μέσα στον ορυμαγδό αυτόν – των υποχρεώσεων του σε ΠΑΕ και ΚΑΕ - ο ερασιτέχνης ΠΑΟΚ με τη νοικοκυροσύνη του πραγματοποιεί ένα θαύμα. Και τούτο δίχως στάλα υπερβολής επειδή οι συνθήκες λειτουργίας του είναι αντίξοες. Συγκριτικά μάλιστα, με άλλους ερασιτέχνες είναι ανασταλτικές.
Οι άλλοι οι οποίοι επιζούν με τεχνητές αναπνοές δεν χρειάζεται, να ζουν με τέτοιες υποχρεώσεις. Δεν δίνουν το οξυγόνο τους, για να αναπνέουν ΠΑΕ και ΚΑΕ τους. Αυτές οι υποχρεώσεις του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ όμως, κόβουν ώρες ώρες την δική του αναπνοή!

Η κατάκτηση του Κυπέλλου Χάντπολ είναι μια δικαίωση κόπων και προσπαθειών μιας μεγάλης οικογένειας. Μίας οικογένειας η οποία με ίδιες δυνάμεις μάχεται κι αγωνίζεται για να συντηρήσει και την ΠΑΕ και την ΚΑΕ. Είναι η οικογένεια του ενιαίου ΠΑΟΚ, η οποία – ευτυχώς γι αυτήν – διαπνέεται από το πνεύμα του Ερασιτέχνη!
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: