Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

«Γκαζώνει» η Γιουνάιτεντ!!

«Γκαζώνει» η Γιουνάιτεντ
Όχι μόνο δεν της άφησε κάποιο …κουσούρι ο αποκλεισμός από το Γιουρόπα Λιγκ, αλλά της έδωσε και την απαραίτητη ώθηση. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρασε με σκορ 5-0 από την έδρα της Γουλβς, πάτησε το «γκάζι» και αύξησε τη διαφορά της από τη δεύτερη Σίτι. Με δέκα παίκτες από το 40' οι γηπεδούχοι!

Οι παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον βρέθηκαν σε εξαιρετική ημέρα και έστησαν το δικό τους πάρτι στο «Μολινό».

Χαβιέ Ερνάντες και Αντόνιο Βαλέντσια βρίσκονταν με «κλειστά μάτια», μέσα στο γήπεδο, και εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την προβληματική αμυντική λειτουργία της Γουλβς και την αποβολή του Ρόναλντ Ζούμπαρ.

Με το 5-0, οι «κόκκινοι διάβολοι» παρέμειναν στην πρώτη θέση και αύξησαν τη διαφορά τους στους 4 βαθμούς από τη δεύτερη Σίτι, η οποία έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, αφού αγωνίζεται με την Τσέλσι, την Τετάρτη.

Α’ Ημίχρονο

«Φουριόζα» μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η Γουλβς και έψαξε το γρήγορο γκολ για να αιφνιδιάσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να μπει σε θέση οδηγού. Η ομάδα του Τέρι Κόνορ πίεσε ψηλά και πήρε τον έλεγχο της μπάλας, ωστόσο οι πολλοί παίκτες που περνούσαν το κέντρο έκαναν τα κενά στην άμυνά της μεγάλα και οι φιλοξενούμενοι είχαν ελεύθερους διαδρόμους για τον Γουέιν Χένεσι.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» πήραν το προβάδισμα με τον Τζόνι Έβανς, μετά από εκτέλεση κόρνερ και κακό στήσιμο της άμυνας της Γουλβς. Ο αμυντικός της Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ στο 21’ για να έρθει η αντίδραση των «λύκων» με την αύξηση της πίεσης. Αυτό, όμως, έδωσε περισσότερους χώρους στην ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, η οποία έβγαινε με ευκολία στις αντεπιθέσεις –ειδικά από τη δεξιά της πλευρά-. Σε μια από αυτές, ο Αντόνιο Βαλέντσια έκανε το 2-0, στο 43’, με τον μέσο της ομάδας να εκμεταλλεύεται την αριθμητική υπεροχή, αφού η Γουλβς είχε μείνει στο 39’ με δέκα παίκτες.

Η Γιουνάιτεντ δεν τα παράτησε και συνέχισε να ανεβαίνει από τα δεξιά με τον Βαλέντσια να σεντράρει και τον Ντάνι Γουέλμπεκ να κάνει 3 τα τέρματα των φιλοξενούμενων, με σουτ από το ύψος του πέναλτι. Ο Τέρι Κόνορ είδε τη …σεμνή τελετή να λαμβάνει τέλος, μετά από 45 λεπτά, και έβαλε τις φωνές στον Χένεσι, με τον τερματοφύλακα της Γουλβς να έχει ευθύνη και στα 3 γκολ που δέχθηκε.

Β’ Ημίχρονο

Η Γιουνάιτεντ δεν είχε καμία διάθεση να αφήσει το πόδι από το «γκάζι» και συνέχισε να πιέζει για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της. Η άμυνα των γηπεδούχων συντέλεσε σε αυτό, με τον Χαβιέ Ερνάντες να μένει μόνος του στο 55’ και απλά να βάζει το κεφάλι του στην πορεία της μπάλας, κάνοντας το 4-0. Ο Μεξικανός επιθετικός σκόραρε και πάλι στο 61’, μετά από εξαιρετικό συνδυασμό των συμπαικτών του. Οι Ντάνι Γουέλμπεκ και Βαλέντσια έπαιξαν το ένα-δύο και ο «Τσιτσαρίτο» ήταν ο τελικός αποδέκτης, για να σκοράρει το 5ο γκολ της ομάδας του.

Το σκορ δεν άλλαξε έως το τέλος, με τους φιλοξενούμενους να ρίχνουν ρυθμούς, τη Γουλβς να προσπαθεί να σώσει την τιμή της και να χάνει σημαντικές ευκαιρίες στο 66’ και στο 68’, με του Μάικλ Κίτλι και Στίβεν Γουάρντ, αντίστοιχα. Το μοναδικό άξιο λόγου από τη συνέχεια του αγώνα ήταν το «πικάρισμα» των οπαδών της Γουλβς προς αυτούς της Γιουνάιτεντ, με τους πρώτους να θυμούνται τον αποκλεισμό από Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ των «κόκκινων διαβόλων».






W-M footyroom.com από footyroom








Οι συνθέσεις των ομάδων:

Γουλβς: Χένεσι – Ζούμπαρ, Στίρμαν, Μπασόνγκ, Γουάρντ – Φόλεϊ, Έντουαρντς, Ντέιβις (43’ Τζόνσον), Τζάρβις, Ντόιλ(58΄Κίτλι) – Φλέτσερ(77’ Έμπανκς-Μπλέικ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα – Ντα Σίλβα, Φέρντιναντ, Έβανς(74’ Σμόλινγκ), Εβρά(63’ Φάμπιο) – Βαλέντσια, Κάρικ(58’ Πογκμπά), Σκόουλς, Γουέλμπεκ – Ερνάντες, Ρούνεϊ

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 17/3

Φούλαμ – Σουόνσι 0-3
(36', 66' Σίγκουρντσον, 77' Άλεν)

Γουίγκαν – Γουέστ Μπρομ 1-1
(54' ΜακΆρθουρ, 65' Σάρνερ)

Κυριακή 18/3

Γουλβς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-5
(21’ Έβανς, 43’ Βαλένσια, 45’ + 1’ Γουέλμπεκ, 56’, 61’ Ερνάντες)

Νιούκαστλ – Νόριτς (18:00)

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: