Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Η περίεργη αλλά αποδοτική στρατηγική του Μασάδο!!

Για ένα ακόμη παιχνίδι του Άρη γίναμε θεατές του ίδιου έργου. Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος.
Η περίεργη αλλά αποδοτική στρατηγική του Μασάδο
Βαρετό και εκνευριστικό το πρώτο μέρος και ενδιαφέρον και με Happy end στο δεύτερο.
Ο Μανουέλ Μασάδο έκανε λόγο για συνειδητή επιλογή της …πλοκής. Μίλησε για έξυπνο παιχνίδι, για μια δική του φιλοσοφία και άφησε εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι δεν του αρέσει να ρίχνει από την αρχή στο χορτάρι όλα του όπλα και ότι αυτό που γίνεται, γίνεται βάση σχεδίου.
Του αρέσει να κρατάει δηλαδή κάποια από τα βαριά του χαρτιά στον πάγκο και μαζί να κάνει προφανώς και μια κατανομή δυνάμεων. Το είδαμε με την ΑΕΚ, με τον Ολυμπιακό, και με τον ΟΦΗ. Περίεργη τακτική είναι η αλήθεια που μέχρι στιγμής δικαιώνει τον πορτογάλο, που μετράει δυο στα τρία.
Το συγκεκριμένο πλάνο ασφαλώς περιέχει ρίσκο. Ο Μασάδο φλερτάρει διαρκώς με τον κίνδυνο να βρεθεί προ εκπλήξεως από το πρώτο ημίχρονο και μετά να τρέχει και να μην φτάνει. Σπαταλάει ένα ολόκληρο 45λεπτο. Και άντε ο ΟΦΗ δεν έδειξε δα και κανένα ζήλο να επιτεθεί και να πιέσει τον ΑΡΗ. Αν το έκανε δεν αποκλείεται να δημιουργούσε προβλήματα, όπως και η ΑΕΚ. Εκείνο που δεν μπορεί εύκολα να γίνει κατανοητό είναι για ποιο λόγο ο ΑΡΗΣ τέτοια παιχνίδια, δεν μπαίνει για να τα καθαρίσει από νωρίς.
Ο πορτογάλος το πηγαίνει πολύ συντηρητικά το πράγμα, θυμίζοντας πολύ έντονα τον Σάντος της εποχής του 1-0. Η επιλογή του να μην χρησιμοποιήσει κανένα ουσιαστικά δημιουργικό χαφ απέναντι στο… λεωφορείο του Αναστόπουλου, προτιμώντας τον Παπαζαχαρία που είναι πολλά πράγματα και εξαιρετικός ρολίστας, αλλά χαφ που θα βοηθήσει σε κλειστές άμυνες δεν είναι με τίποτα, αν μη τι άλλα προκάλεσε απορίες. Απορίες που εντάθηκαν από την εικόνα του ΑΡΗ στο διάστημα αυτό. Καμία τελική ως το 40΄ και χασμουρητά στην κερκίδα.
Οι δυο μαζεμένες και απόλυτα ορθολογικές κινήσεις με την έναρξη της επανάληψης άλλαξαν άρδην την εικόνα και δικαίωσαν τη μουρμούρα. Ο ΑΡΗΣ έγινε πιο γρήγορος αυτομάτως και απέκτησε περισσότερες επιλογές στην επίθεση. Ο Καπετάνος άνοιξε εξαιρετικά το παιχνίδι με τις διαγώνιες πάσες του και ο Γιαννιώτας με το θράσος που τον διακρίνει αλλά και την φοβερή του έκρηξη προκαλούσε πονοκέφαλο στην άμυνα του ΟΦΗ που συνήθως τον σταματούσε με φάουλ. Ενδεχομένως με την τακτική του ο Μασάδο να θέλει να καμουφλάρει το φανερό επιθετικό πρόβλημα που έχει η ομάδα του, ειδικά στα τελευταία παιχνίδια που ο Καστίγιο παίζει με πρόβλημα. Να ξέρει ποιες είναι οι δυνατότητες του ρόστερ και οι επιλογές του να υπαγορεύονται από αυτό.
Όπως και να έχει και επειδή οφείλουμε να ήμαστε ρεαλιστές, πέντε στροφές πριν από το φινάλε ο ΑΡΗΣ μείωσε την απόσταση που τον χωρίζει από την 5η θέση στους έξι βαθμούς. Χρειάζεται δηλαδή δυο νίκες παραπάνω από την ΑΕΚ στα παιχνίδια που απομένουν. Το σημαντικό είναι ότι όσο κερδίζει, παραμένει στο κόλπο, περιμένει να εκμεταλλευτεί τυχόν γκέλες και αν μη τι άλλο κάνει έναν αξιοπρεπές δεύτερο γύρο.

πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: