Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Το ντέρμπι που είχε "στοιχειώσει" στο μυαλό μου!!

Τι ήθελα και το έβλεπα εκείνο το κωλοντέρμπι Μίλαν-Γιουβέντους; Γράφει ο Κώστας Νικολακόπουλος.
Το ντέρμπι που είχε "στοιχειώσει" στο μυαλό μου
Από τότε λες κι έχει "στοιχειώσει" κι είναι συνέχεια στο μυαλό μου. Γιατί μου είχε κολλήσει ότι μπορεί να έχει ίδια εξέλιξη το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό!
Για όποιους δεν το είχαν δει, στο α΄ ημίχρονο η Μίλαν, που γενικά είναι σαφώς καλύτερη ομάδα, ήταν μία κλάση ανώτερη από τη Γιουβέντους. Προηγήθηκε γρήγορα 1-0 και έβαλε και δεύτερο γκολ, κανονικό, που κακώς ακυρώθηκε. Έλεγες στο ημίχρονο ότι οι δύο ομάδες είναι μέρα με νύχτα. Μάλιστα, όλοι αναρωτιόμασταν γιατί αυτός ο ζουμπάς ο Κόντε είχε αφήσει στον πάγκο τους καλύτερους επιθετικούς της Γιουβέντους.
Προφανώς, όμως, είχε σχέδιο ο Κόντε-που τον έβλεπα στον πάγκο και θυμόμουν, πανάθεμα τον, το γκολ του στο 85 στο Ολυμπιακός-Γιουβέντους (1-1). Και ξαφνικά στο β΄ ημίχρονο αρχίζει και πετάει μέσα ένα ένα τους καλούς του κυνηγούς. Κι όσο περνάει η ώρα, η Μίλαν, που είναι πολύ πιο κουρασμένη ομάδα μέσα στη σεζόν, λόγω Τσάμπιονς Λιγκ, αρχίζει να ξεφουσκώνει.
Και η πιο ξεκούραστη (εκτός Ευρώπης φέτος) Γιούβε αρχίζει να την βαράει τη Μίλαν. Τελικά πέτυχε τον στόχο της και ισοφάρισε η Γιουβέντους, που εκείνο το διάστημα ήταν πρώτη και τη βόλευε η ισοπαλία, ενώ αδικήθηκε χοντρά σε μία άλλη φάση από τη διαιτησία-από τον επόπτη, που έτσι πάτσισε το λάθος εις βάρος της Μίλαν στο α΄ ημίχρονο.
Από εκείνη την ημέρα σκεφτόμουν ότι έτσι θα επιχειρήσει να την κάνει κι ο Φερέϊρα! Να αφήσει τον Ολυμπιακό να κουραστεί στο α΄ ημίχρονο και να επιτεθεί στο β΄, «γεμίζοντας» την ομάδα του με επιθετικογενείς παίκτες, για να πάρει την ισοπαλία.
Βλέπετε, τότε ήταν ο ΠΑΟ μπροστά δύο πόντους από τον Ολυμπιακό. Όπως ήταν μπροστά και η Γιούβε από τη Μίλαν…Τώρα, βέβαια, παρότι πέρασε ελάχιστος καιρός, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ο Ολυμπιακός είναι τέσσερις πόντους μπροστά από τον Παναθηναϊκό. Και η Μίλαν τέσσερις πόντους μπροστά από τη Γιουβέντους.
Κι εγώ σκέφτομαι (η, ελπίζω;) ότι την επανάληψη του Μίλαν-Γιούβε την είδα, στη χειρότερη εκδοχή της, την Πέμπτη στο Ολυμπιακός-Μέταλιστ και δεν θα την ξαναδώ στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Γιατί δεν μπορεί να μην πήρε το μάθημά του ο Ολυμπιακός και να το επαναλάβει μέσα σε τέσσερις ημέρες.
Άλλωστε, ακόμη κι η ισοπαλία δεν είναι κακή. Με τη διαφορά πως όταν είσαι στην ισοπαλία, η ήττα μπορεί να είναι πολύ κοντά σου. Γι΄ αυτό καλύτερα είναι να κερδίζεις, ώστε το επόμενο άσχημο βήμα σου να είναι η ισοπαλία.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: