Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Το αποτέλεσμα μετράει!!

Αγώνα με… "δύο μέρη", που λέει κι ο Μανουέλ Μασάδο, είδαμε από τους κίτρινους για άλλη μια φορά, όπως συχνά τον τελευταίο ένα - ενάμισι μήνα.
Το αποτέλεσμα μετράει
Γράφει ο Αλέξης Τσαρούχας.
Είναι πια προφανές (και το είπε εμμέσως μιλώντας για «επιλογές στρατηγικής») ότι ο Πορτογάλος προχωρά με απόλυτη επίγνωση στην επιλογή του σχηματισμού που σχεδόν πάγια τελευταία αλλάζει στην ανάπαυλα των ημιχρόνων με αλλαγές.
Σήμερα ήταν ο Καπετάνος και ο Γιαννιώτας που έφεραν την πλάστιγγα στην πλευρά του γηπεδούχου επί του ΟΦΗ. Ο πρώτος, έκανε σε πρώτο χρόνο ένα από τα βασικά της αποστολής του αμυντικού χαφ, να τροφοδοτεί τις κινήσεις των ακραίων του με διαγώνιες πάσες. Επιπλέον, παρά το ότι δεν ήταν αποτελεσματικός, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι πάτησε την περιοχή του ΟΦΗ και εκδήλωσε τελικές προσπάθειες.
Ο δεύτερος, έχει μεγάλη έκρηξη και ταχύτητα με τη μπάλα στα πόδια και ποδοσφαιρικό θράσος. «Βλέπει» την εστία, πηγαίνει μετωπικά στον αντίπαλο ζητώντας το «ένας μ’ έναν». Έδωσε μεγάλη ώθηση στην ομάδα του από δεξιά προς την περιοχή του ΟΦΗ για να αναζητήσει το γκολ. Ο Άρης κατάφερε στο δεύτερο μέρος να βάλει μπάλα και παίκτες μπροστά από τους μπακ και πίσω από τους χαφ του Αναστόπουλου και έτσι πήρε το ματς.
Μπορεί το γκολ να ήρθε από στημένη μπάλα αλλά η πίεση, για να βγουν φάσεις, (μέσα στις οποίες είναι και η απόκρουση που φέρνει το κόρνερ που μετατρέπεται σε γκολ) ήρθε από την «αλλαγή ταχύτητας» στη μεσαία γραμμή, με άξονες τις δύο πρώτες αλλαγές και συνέπεια την απελευθέρωση και των Ουμπίδες, Ακόστα που ήταν πάντα ντουμπλαρισμένοι στο πρώτο μέρος.
Στο διάστημα αυτό, ο Άρης με την αργή και προβλέψιμη στην κυκλοφορία μπάλας μεσαία γραμμή, λόγω της παρουσίας του (αξιέπαινου που παλεύει στα χαφ δίχως να είναι τεχνικά συμβατός με τη θέση) Παπαζαχαρία δίπλα στο Φατί, έστρωνε χαλί στον ΟΦΗ για το 0-0. Ούτε από την άμυνα είχε βοήθειες στο να διασπάσει την αντίπαλη διάταξη, ούτε και την σωστή λειτουργία με τη μπάλα στα πόδια του για να βγει από το πλάι στην επίθεση. Η διπλή ζώνη, η καλή αλληλοκάλυψη, οι σωστές αποστάσεις των γραμμών και οι γρήγορες επιστροφές των φιλοξενούμενων, δεν άφηναν τον Άρη να ελπίζει σε πολλά.
Ο Μασάδο, μιλά για «επιλογές στρατηγικής» και υπονοεί ότι χρειάζεται μια τέτοια διαχείριση του ρόστερ για να φτάσει ως το τέλος του δρόμου η ομάδα του. Προφανώς εννοεί ότι και από πλευράς δυνάμεων υπάρχει θέμα, εκτός από το δεδομένο ζήτημα της έλλειψης επιλογών, ιδιαίτερα στη θέση του σέντερ φορ. Μπορεί να μην έχει και άδικο. Ο Καστίγιο παίζει σχεδόν με ένα πόδι τελευταία και ο Σολτάνι, τρία ημίχρονα με Ολυμπιακό και ΟΦΗ δεν τον ξετρέλανε με την απόδοση του.
Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, μετράει το αποτέλεσμα. Όχι απλώς γιατί μόνο με νίκες θα φανεί πόσες είναι οι πιθανότητες να μπει ο Άρης στο φινάλε της σεζόν στα πλέι οφ, αλλά γιατί ακόμη και να μην τα καταφέρει, οικονομικά θα ωφεληθεί από τη μέγιστη συγκομιδή, λόγω της ισχύουσας πριμοδότησης βαθμών.
Μετά το ματς με τον ΟΦΗ, οι κίτρινοι περιμένουν το επόμενο Σάββατο τον Πανιώνιο. Επικρατώντας θα μπορέσουν να επανεκτιμήσουν τα πράγματα, βλέποντας και τα αποτελέσματα των άλλων, πριν από το σημαντικότερο ματς της τελικής ευθείας, αυτό με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: