Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Είναι ηθικό το θέμα, κύριε Αθανασιάδη

O Περικλής Στέλλας σχολιάζει το θέμα της προσφυγής του Κατίδη στον Άρη.
Είναι ηθικό το θέμα, κύριε Αθανασιάδη
Όπως είναι γνωστό, ο νεαρός μέσος του Αρη Γιώργος Κατίδης κατέθεσε προσφυγή. Μόλις αυτό έγινε γνωστό, τα μέλη της διοίκησης του Αρη εξαπέλυσαν επίθεση σε βάρος του νεαρού αθλητή, χαρακτήρισαν την προσφυγή καταχρηστική και χθες ο πρόεδρος του Αρη Θανάσης Αθανασιάδης τοποθετήθηκε επίσημα επί της υπόθεσης και δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Ο Κατίδης είναι πληρωμένος κανονικά μέχρι τις 30 Απριλίου και δεν έχει δικαίωμα προσφυγής. Εχει γίνει η καταβολή όλων των χρημάτων που αναγράφονται στο συμβόλαιό του συν όλους τους μισθούς και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και η επόμενη υποχρέωση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ προς το πρόσωπό του είναι στις 30 Ιουνίου. Η προσφυγή που έχει κάνει είναι καταχρηστική και είναι κρίμα πραγματικά που τον οδήγησαν κάποιοι σε αυτή την κίνηση. Είναι πληρωμένος ολοκληρωτικά και δεν έχει δικαίωμα προσφυγής, κάτι που θα φανεί και στη διαδικασία. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους αυτό το οποίο κάνουν ορισμένοι με τις προσφυγές και την εκμετάλλευση για τους δικούς τους σκοπούς».
Στο τυπικό μέρος του συμβολαίου ο πρόεδρος του Αρη δεν αποκλείω να έχει απόλυτο δίκιο και μάλλον είναι έτσι. Αλλά κατά την εκτίμησή μου το θέμα είναι ηθικό κι ανεξάρτητο από το συμβόλαιο. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος. Ο Κατίδης επρόκειτο να ταξιδέψει με την αποστολή της εθνικής ομάδας Νέων στο εξωτερικό. Και ζήτησε από τη διοίκηση του Αρη να του δώσει χρήματα διότι δεν είχε. Και το ποσό που ζήτησε δεν υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.
Η διοίκηση του Αρη αρνήθηκε να του τα δώσει. Τα έβαλαν στον λογαριασμό του παίκτη αργότερα. Προσέξτε μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια που στην κοινωνία του σήμερα δεν λογαριάζουμε και παραβλέπουμε. Ο Κατίδης είναι ορφανός από πατέρα. Το οικονομικό πρόβλημα είναι δεδομένο. Δεν έχει την οικονομική επιφάνεια του Αθανασιάδη ούτε την οικονομική επιφάνεια των υπολοίπων μελών του διοικητικού συμβουλίου.
Εάν λοιπόν (δεν θέλω να είμαι απόλυτος) τα γεγονότα συνέβησαν έτσι και ο Κατίδης ζήτησε 1.000 ευρώ διότι είχε πρόβλημα και η διοίκηση του Αρη δεν του έδωσε, κάποιοι μέσα στη διοίκηση του Αρη θα πρέπει να ντρέπονται. Εάν δεν είναι έτσι, οφείλει ο νεαρός αθλητής να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.
Η κατάθεση προσφυγής είναι άλλο θέμα. Θα περίμενα από τον πρόεδρο του Αρη να τοποθετηθεί στα χρήματα που ζήτησε ο παίκτης και όχι στο συμβόλαιο και στην προσφυγή. Κι ο Αθανασιάδης να ήταν στη θέση του Κατίδη, θυμωμένος και απογοητευμένος από τέτοια συμπεριφορά, και εκείνος προσφυγή θα έκανε.Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: