Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Euro 2012: Πρόβα… Αγγλίας για Γαλλία!!

Η Γαλλία υποδέχεται στο «Αουγκούστ Ντελόν» τη Σερβία στο πρώτο της σοβαρό τεστ ενόψει της πρεμιέρας του Euro 2012 με την Αγγλία.
Λίγα είναι τα λόγια που βγαίνουν από το στρατόπεδο της Γαλλίας ενόψει του Euro 2012 και αυτό διώχνει το παραπάνω βάρος από τους ώμους του Λοράν Μπλαν και της ομάδας του. Στόχος της είναι η πρόκριση στα προημιτελικά και από εκεί και πέρα, όσο πιο μακριά φτάσει θα είναι καλό.
Στο πρώτο της φιλικό, αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα από την Ισλανδία, της οποίας επικράτησε όμως με 3-2 και παρέμεινε για 19ο συνεχόμενο παιχνίδι αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις.
Απόψε (31/5) φιλοξενεί στο «Αουγκούστ Ντελόν» του Ρεμ τη Σερβία και θα κάνει την πρώτη της πρόβα ενόψει της πρεμιέρας του Euro 2012 με την Αγγλία στα γήπεδα της Ουκρανίας. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για τελευταία φορά στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τους «τρικολόρ» να επικρατούν 2-1 με τέρματα των Τιερί Ανρί και Νικολάς Ανελκά, οι οποίοι δεν βρίσκονται πλέον στο ρόστερ.
Με αρκετές αλλαγές
Ο Λοράν Μπλαν στη φιλική αναμέτρηση με τη Σερβία αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με αρκετές αλλαγές συγκριτικά με το παιχνίδι απέναντι στην Ισλανδία. Αρκετοί από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο και άλλοι που δεν αγωνίστηκαν, αναμένεται να πάρουν περισσότερα λεπτά συμμετοχής.
Ο Γιοάν Γκουρκίφ και Μαπού Γιανγκά Μπιβά έμειναν εκτός τελικής αποστολής και φυσικά δεν υπολογίζονται. Η αμυντική γραμμή στο παιχνίδι με τους Σκανδιναβούς που αποτελούταν από τους Μεξές και Εβρά είχε πολλά προβλήματα και έτσι αναμένεται να ξεκινήσουν οι Ραμί και Κοσιελνί, με τον Κλισί να παίρνει τη θέση του αμυντικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ο Μβιλά που ξεκουράστηκε στο προηγούμενο παιχνίδι, όπως και ο Ούγκο Γιορίς αναμένεται να ξεκινήσουν κανονικά. Ο Ολιβιέ Ζιρού που στο προηγούμενο παιχνίδι μοίρασε δύο ασίστ αναμένεται να ξεκινήσει βασικός, με τους Βαλμπουενά και Μαλουντά να τον υποστηρίζουν από τα πλάγια.
Σε ό,τι αφορά τους φιλοξενούμενους, υπάρχουν αρκετά προβλήματα με σημαντικότερο το κλίμα στην ομάδα. Ο Αρτέμ Λιάιτς έμεινε εκτός, καθώς δεν τραγούδησε τον εθνικό ύμνο της χώρας στο προηγούμενο παιχνίδι με την Ισπανία, όπου η ομάδα του υπέστη την ήττα με 2-0.
Αρκετοί παίκτες – κλειδιά έμειναν εκτός, όπως είναι οι Κράσιτς, Κουζμάνοβιτς, Μίλιγιας, Γιοβάνοβιτς, Σουλεϊμανί και Ζίγκιτς.
ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Ρεβεγιέρ, Κοσιελνί, Ραμί, Κλισί, Ντιαρά, Μβιλά, Βαλμπουενά, Μαρτίν, Μαλουντά, Ζιρού.
ΣΕΡΒΙΑ: Μπρκιτς, Μπάστα, Ιβάνοβιτς, Μάτιτς, Τόσιτς, Πέτροβιτς, Σούμποτιτς, Τόσιτς, Ντούρισιτς, Κολάροφ, Λέκιτς.


πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: