Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

«Ο Λόραντ ήταν πρώτα οπαδός και μετά προπονητής του ΠΑΟΚ»

Με αφορμή τη συμπλήρωση 31 ετών από το θάνατο του Γκιούλα Λόραντ στη διάρκεια αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, ο γιατρός του "Δικεφάλου" Παναγιώτης Γιγής, αλλά και ο παλαίμαχος άσος της ομάδας, Βασίλης Βασιλάκος μίλησαν στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή "Στη Σέντρα".

Ο κ. Γιγής είπε ενθυμούμενος εκείνες τις στιγμές:

"Πριν αρχίσει το παιχνίδι πάνω από τα αποδυτήρια όλο το πάτωμα ήταν ένα ωραίο γυμναστήριο που το είχε κάνει ο Βασίλης ο Σεργιαννίδης. Επικοινωνούσε αυτό με τα αποδυτήρια με καμια εικοσαριά σκάλες εσωτερικά.

Ανεβοκατέβαινε ο μακαρίτης και του είπα κόουτς ήρεμα, γιατί την προηγούμενη Τετάρτη είχε ένα μικροεπεισόδιο και του είχα πει να πάμε σε έναν γιατρό. Μου είπε αστιευόμενος 'έλα μωρέ γιατροί καφανεία', και του είπα να πάμε σε έναν Γερμανό γιατρό. 'Οι Γερμανοί είναι πιο καφενεία' μου απάντησε και μετά με έπιασε και μου είπε: 'Άσε με να τελειώσω με τον Ολυμπιακό και μετά κάνε με ότι θέλεις'.

Και ξαφνικά σε μία ευκαιρία που χάθηκε, έπεσε μπροστά μας. Αν θυμάμαι έπεσε στο Βασιλάκο. Ήταν νεκρός όμως όταν πήγαμε για μαλάξεις. Ήρθαν και γιατροί από την κερκίδα, κατέβηκε και ο Χαλβατζούλης, παλεύαμε, αλλά ήταν νεκρός. Πήγαμε στο ΑΧΕΠΑ και επίσημα διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Την άλλη μέρα που πήγαμε στον ιατροδικαστή, είχε τουλάχιστον δέκα βουβά εμφράγματα".

Ο Βασίλης Βασιλάκος συμπλήρωσε:

"Μου είχε πει ότι θέλει να είμαι η πρώτη αλλαγή. Ήμουν ακριβώς δίπλα, τον σηκώσαμε και τον μεταφέραμε στο γκαζόν, ήρθε ο γιατρός και του έκανε μαλάξεις. Ήθελε να κερδίσει τον Ολυμπιακό δεν ήταν απλά ο προπονητής του ΠΑΟΚ, αλλά και οπαδός του ΠΑΟΚ. Η μοίρα τον έφερε να έχει αυτό το τέλος, να πεθάνει μέσα στην Τούμπα. Είχαμε πει να μην ανακοινώσουμε στους παίκτες που έπαιζαν ότι πέθανε, να τελειώσει το ματς και να το πούμε μετά. Μου είχε πει ότι θα είμαι ο παίκτης που θα κρίνει τον αγώνα και πράγματι μπαίνοντας μέσα κατάφερα να σκοράρω".

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: